HI FROM BARCELONA

HI FROM BARCELONA
Daar zit ik dan, in een van de hipste cafeetjes dat vol zit met allemaal andere (hippe) mensen die achter hun Apple computer aan het werk zijn. Bizar om te zien dat íedereen die hier nu net als mij aan het werken is, in het bezit is van een Apple computer. Ik vermaak mij hier ontzettend goed. Het is heel fijn om weer in Spanje te zijn. Het voelt meteen als thuis. De allereerste keer dat ik de deur uit ging hier in Barcelona en uit zo’n Spaanse voordeur kwam, werd ik méteen door een man aangesproken. Hij wilde iets vragen over de parkeerkosten en dacht dat ik hier woonde. Super grappig! Later bleek dat hij Belgisch was en we hebben we verder in het Nederlands gepraat, haha!
Het is vandaag alweer de derde dag in het mooie Barcelona. De eerste dag (zondag) ben ik met mijn fotocamera en mijn videocamera op pad gegaan en door de mooie straten van Barcelona gaan struinen. Ondertussen heb ik al veel foto’s gemaakt én gevlogd. Allemaal om deze reis vast te leggen. 
Ik zal bij het begin beginnen; zaterdagavond kwam ik laat aan in mijn appartement in Barcelona. Dit appartement heb ik via AirBnB geboekt. Het is een heel ruim appartement dat opgedeeld is in vier kamers en beschikt over een keuken die voor Spaanse begrippen best modern is en een badkamer. Het is wel niet zo schoon als in Nederland, maar dat komt omdat de standaard hier anders is. Daarnaast is er nog een woonkamer en een aparte eetkamer. Het is een typisch Spaans appartement omdat het opgedeeld is in allemaal hokjes (kamers). Een woonkamer, een eetkamer, een keuken, een badkamer, een gang etc. Overal zitten deuren in, waardoor het kleiner lijkt dan het eigenlijk is. Ohja, het appartement beschikt over twee(?!) voordeuren (naast elkaar), terwijl het altijd één appartement is geweest. In dit hele complex heeft elk appartement twee voordeuren. 
Goedemorgen Barcelona. Dit is mijn uitzicht vanuit mijn kamer. Lekker groen! Het is de tuin(?!) van de universiteit en het gebouw links is de universiteit zelf. 

Het is een heel breed appartement. De lengte (diepte) is maximaal 12 meter. Daardoor heeft appartement maar liefst 5 balkonnetjes. Van die leuke schattige balkonnetjes. In het appartement verblijven ook nog andere mensen. Een meisje van 23 uit Duitsland en een meisje van 28 uit Italië. Deze twee meiden wonen hier voor langere tijd voor werk of studie. Normaal gesproken wordt de kamer waarin ik verblijf ook voor langere tijd verhuurd, alleen in de vakanties zijn de meeste studenten klaar en vertrekken weer terug naar huis. 

Het appartement is heel mooi. Het is een oud gebouw, uit 1860. Waardoor het ook een monumentaal gebouw is. Zo mag de vloer die in het appartement ligt niet vervangen worden, omdat die authentiek is. Wel is hij hier en daar beschadigd en zitten er tegels los. Maar heij, hoe cool is het dat die vloer daar vanaf het begin al ligt?!
Het appartement ligt heel centraal, een ideale plek! Je kunt het vergelijken met het leidseplein in Amsterdam, maar dan in Barcelona. Het ligt namelijk op drie minuten lopen vanaf Plaza Catalunya waar tevens het begin van de beroemde straat de Ramblas begint. Beter kan bijna niet.

De eerste dag ben ik bepakt en bezakt vertrokken met mijn fotocamera, videocamera én mijn telefoon in de hand ben ik de stad gaan verkennen en heb ik veel beeld verzameld. De laatste keer dat ik in Barcelona was, is 7 jaar geleden. Tijd om te kijken wat ik nog herkende. 

Ik liep vanaf het appartement naar Plaza Catalunya en door naar de Ramblas. Ook wilde ik een bezoekje brengen aan de markthal die zich op de Ramblas bevond, maar helaas die was dicht. Ik was vergeten (of ik wist het gewoon niet) dat de winkels hier in Barcelona op zondag dicht zijn. Zelfs de normale supermarkten. Er zijn alleen express supermarkten open of van die 24H supermarkten. Niet zo handig voor zo’n grote stad. Evenals de (kleding)winkels. De meeste winkels waren dicht. De winkels zijn in Barcelona alleen in het zomerseizoen (toeristenseizoen) open op zondag. En aangezien de meeste mensen weer aan het werk zijn, zijn de winkels ook weer dicht op zondag in Barcelona. Dat had ik nou niet verwacht van zo’n grote stad. Maar ach, dat mocht de pret niet drukken. Ik vervolgde mijn wandeling verder door de Ramblas naar de haven waar ik in de zon mijn stokbroodje kaas op at. Vervolgens liep ik verder naar Maremagnum plaza; een winkelcentrum maar tevens ook een mooi uitzichtpunt. 

Daarna vervolgde ik mijn wandeling helemaal langs de boulevard naar het strand. Het was poepie druk op het strand, omdat het heel warm was en omdat het weekend was. Ik ben helemaal doorgelopen naar het het einde van het strand en waar de dierentuin begint. Vervolgens ben ik richting de wijk El Born gelopen. Een wijk van het oude stadscentrum wat vroeger een slechte wijk was, maar tegenwoordig een hippe en trendy wijk is.

Vanuit daar ben ik door de smalle straten die typerend zijn voor Barcelona doorgelopen naar het warenhuis El Corte Inglés waar ik graag een Spaanse simkaart wilde kopen, omdat ik ook internet onderweg wil hebben. Helaas waren ze niet behulpzaam bij Movistar en bij Vodafone, waardoor ik nog steeds geen simkaart heb kunnen vinden. 

Uiteindelijk ben ik van het warenhuis terug naar mijn appartement gelopen. Mijn voeten waren heel erg moe. Nee echt, want ik heb álles gelopen die dag. Logisch dat ik pijn in m’n voeten kreeg. Haha! 

In de avond ben ik bij Lizzaran gaan eten. Een Spaanse keten waar je lekkere tapas kunt eten. Ik dronk ook mijn eerste tinto di verano. Dit is rode wijn met frisdrank. Erg lekker! In het appartement kletste ik nog een hele tijd met mijn Duitse huisgenootje. Zij is er sinds een week pas en gaat hier studeren aan de universiteit. Uiteindelijk lag ik heel moe, maar voldaan in bed. Wat is het fijn om hier te zijn!
Zoals je hebt kunnen lezen is de eerste dag mij ontzettend goed bevallen in Barcelona. 
Wat vind je van de foto’s?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

16 comments

 1. Renske Montévie says:

  Wat heb je al veel gedaan op zo'n eerste dag. 🙂 En grappig dat je als een Spaanse inwoonster werd gezien door een Belg, haha.

 2. Ysanne says:

  Wat een super mooie foto's heb je gemaakt! Bizar dat het appartement twee deuren heeft trouwens haha, klinkt wel goed!

 3. Mariëlle Markgraaff says:

  Oh meid wat een héérlijk verslag, ik blijf je echt volgen hoor. Ik ben echt helemaal weg van Spanje en vooral deze stad en de camping waar ik altijd kom (een stuk noordelijker) en je foto's zijn echt super mooi <3

  • admindiolifestyle says:

   Dank je wel! Ik blijf 8 dagen in Barcelona, maar ik reis rond door Spanje voor 6 weken of langer.

 4. Naomi Vangestel says:

  Ik wil zo graag terug naar Spanje! Ik kan niet wachten om de volgende updates te lezen 🙂 mooie foto's ook!

  N-

Comments are closed.