Hi from Málaga!

Hi from Málaga!
Het heeft even geduurd, maar hier is die dan! Het laatste verslag van mijn reis door Spanje. De laatste bestemming van mijn reis door Spanje was Málaga. Een stad in het zuiden van Spanje aan de kust. Dit was net als Sevilla een stad waar ik nog niet eerder was geweest, maar waar ik erg van onder de indruk ben. 
In Málaga verbleef – net als op alle anderen plekken – in een appartement dat ik via AirBnb gevonden had. Een prachtig appartement midden in het historische centrum. Een mooie lichte slaapkamer. Ik bleef 8 dagen in Málaga. Ik verrast door de mooie stad. De historische binnenstad, de boulevard, het strand, het park. Het hele plaatje. 
Het weer was heerlijk, tussen de 28 en 30 graden. Dus ik heb ook een aantal keer lekker op het strand vertoefd en genoten van het geluid van de zee, blik op oneindig en ontspannen. Tijdens mijn verblijf in Málaga heb ik een bezoek gebracht aan de stad Granada, heb ik een fiets gehuurd, een bezoek gebracht aan Plaza de Torres, het kasteel bezocht en intens genoten. Málaga heeft een plekje in mijn hart gestolen. Het was daar zo mooi en zo fijn. Kijk je mee naar de rest van de foto’s? 

Een van de laatste dagen besloot ik een fiets te huren en langs het strand te fietsen. Ik vind het heerlijk om langs het strand te fietsen, te genieten van het mooie uitzicht en het strand. Zelf vond ik het strand dat bij het centrum van Málaga lag niet zo mooi. Ik besloot Málaga achter mij te laten en de stad uit te fietsen. Nadat ik Málaga verlaten had, kwam ik op één van de mooiste plekken waar ik ooit geweest was. De stranden buiten de stad waren verlaten, maar heel mooi. Een stukje pure Spaanse natuur. Mooie kiezelstranden, schone stranden en rust. Heerlijk!

In het centrum van Málaga bevindt zich nog een heel oud Romeins theater. Ik vond het ontzettend tof dat het nog steeds bestaat. Hierbeneden kun je zie hoe de ingang eruit ziet. Het is heel duidelijk te zien dat het oud is en op een ouderwetse manier gebouwd is.

Nadat ik een bezoekje had gebracht aan het Romeinse theater, ben ik begonnen aan het beklimmen van de berg. Het was een stevige klim, zeker op sandalen maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht over de stad. Omdat ik in de ochtend besloten had om het kasteel te bezoeken, was het nog een beetje bewolkt. Meestal klaarde het rond 11.00 op, maar wanneer het opgeklaard was, was het ook meteen een stuk warmer. 

Bovenop de berg lag een kasteel dat je ook kon bezoeken. De toegangsprijs was €0,60,-. Daar moest ik een beetje om lachen, want waar betaal je nog zó weinig geld voor een toegangsprijs. Nadat ik rondgelopen had op het kasteel en de nodige foto’s had gemaakt, ben ik weer naar beneden gelopen.

Málaga staat vol met prachtige palmbomen en mijn liefde voor palmbomen is tijdens mijn reis door Spanje alleen maar groter geworden. Zijn ze niet mooi?

Tijdens mijn verblijf in Málaga ben ik ook een dag naar Granada geweest. Granada is een andere stad in het zuiden van Spanje. De stad is een stukje kleiner dan Málaga, maar zeker weten de moeite waard om een keertje te bezoeken. Het is een hele oude stad met veel mooie gebouwen. In Granada kon je goed zien dat de stad te maken heeft met veel Arabische invloeden. Zo stonden de verkeersborden bijvoorbeeld ook in het Arabisch.
Deze foto maakte ik langs de boulevard in Málaga. Is het niet een plaatje? Het ziet er echt heel tof uit! Ik kan wel wennen aan dit uitzicht! De onderstaande foto’s zijn allemaal gemaakt tijdens mijn fietstocht langs het strand. Voordat ik Málaga achter mij liet, kwam ik nog langs een kleine jachthaven. Daarna kon ik genieten van prachtige rotsen, mooie kiezelstrand en ultieme rust. Absoluut een hoogtepunt van mijn reis door Spanje!
Ben jij als een in Málaga geweest?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

8 comments

 1. Esmee vdm says:

  Altijd leuk om zulke foto kiekjes en verhalen te horen! De vijfde foto van onder is prachtig!
  XOXO esmee

 2. Simone -lifeofsimone- says:

  Wat een fijn verslag en wat een prachtige foto's. Ik krijg er ook echt heimwee van naar de zomer.

 3. Sanne says:

  Mooie foto's, daar van kan je echt genieten. Ik ben er nog nooit geweest maar kan het mij best wel voorstellen. 🙂

 4. Mariëlle Markgraaff says:

  Pffff je liefde komt over hoor, wat wil ik nu ook graag naar toe! Ik ben ook zo gek op palmbomen, sowieso op Spanje zoals je wel weet, hier wil ik echt nog eens heen!

 5. Mandy Doornenbal says:

  Wat is Spanje toch een heerlijk land! De foto's zijn echt prachtig. Krijg er helemaal zin in de zomer van. Granada staat trouwens hoog op mijn lijstje.

Comments are closed.