Terugblik | Mijn rondreis door Spanje

Terugblik | Mijn rondreis door Spanje

Het is bizar. Bizar om te geloven dat ik alweer twee weken terug ben in het koude Nederland. Ondertussen draai ik alweer twee weken mee in het Nederlandse ritme. Na mijn terugkomst in Nederland had ik een drukke agenda. Ik moest niet alleen van alles regelen met het UWV vanwege het faillissement van mijn werkgever, maar ik ben ook begonnen met de zoektocht naar een baan.

De tijd in Spanje is voorbij gevlogen. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik ruim vijf weken in dit mooie land ben geweest. Ik knipperde twee keer met mijn ogen en er was alweer een dag voorbij. Voor ik het wist zat ik op het vliegveld van Málaga. Klaar om naar huis te gaan.

Dat ik dol ben op reizen is jullie misschien al opgevallen. Ik hou ervan om nieuwe steden of landen te ontdekken en maak dan ook regelmatig reisjes naar het buitenland. Ruim drie jaar geleden volgde ik een taalcursus in Spanje. Hierdoor ben ik besmet geraakt met het reisvirus en wilde ik alleen maar meer. Omdat ik geen geschikte stageplek in het buitenland kon vinden, wilde ik toch op een andere manier voor langere tijd naar het buitenland. Daarom leek het mij een uitstekend plan om na mijn afstuderen naar het buitenland te gaan. Ik zag het ook als een soort cadeautje voor mijzelf. Een beloning dat ik netjes – binnen vier jaar – afgestudeerd ben. 

Zaterdag 12 september vertrok ik vol enthousiasme en vooral met heel veel zin in mijn reis het vliegtuig in. Ik had er ontzettend veel zin in. Dit zou mijn reis worden. Ik vloog van Eindhoven naar Barcelona. Barcelona was de eerste Spaanse stad waar ik mijn reis begon. Vervolgens vervolgde ik mijn reis met de trein verder naar Valencia, Madrid, Sevilla en Málaga als eindpunt. 

Vijf weken lang heb ik het Spaanse leven ervaren, bij Spanjaarden thuis geslapen, veel tapas gegeten, heel veel indrukken opgedaan en bovenal heel erg genoten van mijn tijd in Spanje. Het is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Als ik een keuze moet maken welk deel of welke stad ik het mooiste vind of welke stad het beste bevallen is, vind ik het lastig om een keuze te maken. Er zijn namelijk twee steden die ik erg tof vond. Zo heb ik enorm genoten van mijn tijd in Madrid. Ik ben al verschillende keren in Madrid geweest, maar het blijft toch echt een hele fijne stad waar ik heel graag kom. Mijn andere absolute favoriete Spaanse stad is Málaga. Málaga is een stad waar ik nog nooit eerder was geweest. Ik ben erg onder de indruk en heb veel mooie plekken gezien in Málaga. Málaga heeft écht een plek in mijn hart veroverd. Ik wil er dan ook heel graag nog een keer terug gaan.

Wat betreft alleen reizen, ik kan het iedereen aanraden. Je leert zoveel nieuwe mensen kennen, je bent van niemand afhankelijk en het is een heel vrij gevoel. Mijn reis door Spanje is een ervaring om nooit meer te vergeten!

Heb je ook al eens alleen gereisd?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

13 comments

 1. Mariëlle Markgraaff says:

  Door jouw idee ben ik ook geïnspireerd geraakt, ik zou ook het liefste willen studeren in Barcelona maar dat is me niet gelukt. Nu denk ik er aan om na mijn afstuderen gewoon een tijdje te vertoeven in Barcelona (of ook dus meer steden) en lekker te doen waar ik zin in heb!

  • admindiolifestyle says:

   Dat vind ik fijn om te horen! Als je het écht wil, moet je het ook gewoon doen en kijken hoe het gaat! Ik kan het iedereen aanraden! Na je afstuderen ben je vrij en heb je geen verplichtingen, dus ik kan dat aanraden!

 2. Sandra says:

  Toevallig keek ik gisteren een paar vlogs van jou toen je in Spanje was. Ze zijn tof! Alleen reizen lijkt mij best wel spannend en een beetje eng. Vind het knap dat jij zomaar 5 weken lang in je eentje weg bent gegaan! Spanje is tof, dat ben ik helemaal met je eens. 🙂

  • admindiolifestyle says:

   Wat leuk om te horen! Alleen reizen lijkt eng, maar je leert zoveel nieuwe mensen kennen! Ik kan het iedereen aanraden!

 3. Vera says:

  Hi, ik las net je artikel over armoede in Spanje en daar heb ik in Valencia ook wat van meegekregen. Ik schrok daar ook best van. Er waren naar mijn idee niet veel zwervers, of ik heb ze niet gezien, maar die wijk vlakbij het strand zag er zeer armzalig uit. Ben je daar ook geweest?

  • admindiolifestyle says:

   Eens, het gebied rondom het strand in Valencia ziet er heel armzaling uit. Bizar om te zien!

 4. Ilse says:

  Lijkt me zo'n geweldig avontuur! Ik heb wel eens alleen gereisd, maar dat waren gewoon een paar daagjes Frankrijk.

Comments are closed.