Hi from Sevilla

Hi from Sevilla

Sevilla, een Spaanse stad waar ik nog nooit eerder was geweest maar die mij zeker niet teleur heeft gesteld. Ik ben verrast door de mooie oude binnenstad, de talloze smalle kronkel weggetjes, de prachtige cultuur, maar ook door de warmte. Mijn hemel, zelfs in oktober is het hier nog warm. Dan nog maar te zwijgen over de temperatuur in de zomer. Volgens mij zou ik dan echt gek worden van de hitte. 

Sevilla was de vierde bestemming van mijn rondreis door Spanje. Dat betekent dat ik ondertussen ook alweer een hele tijd hier in Spanje vertoef. Hoe cliché het ook klinkt, de tijd vliééégt voorbij. Ik krijg af en toe vragen van mensen uit mijn omgeving die zich afvragen ‘Wát doe jij in hemelsnaam allemaal in Spanje?’ Ik bezoek alle hoogtepunten van een stad, leer nieuwe mensen kennen en bovenal geniet van het Spaanse leven. Ik knipper twee keer met mijn ogen en er is alwéér een dag voorbij. Echt, de tijd gaat veel te snel. 

Toch begin ik het gevoel te krijgen dat ik mijzelf weer nuttig wil maken. Een rondreis maken is heel leuk, maar ik heb wel weer zin om te gaan werken en weer in een normaal ritme te komen. In augustus maakte ik een road trip door Europa. Daar was ik nog geen 10 van terug en toen stond alweer de volgende reis voor de deur: deze rondreis door Spanje. Ik ben onwijs dankbaar en blij dat ik deze reis heb kunnen maken. Het was mijn grootste droom om door Spanje te reizen en deze droom heb ik waargemaakt. Het is waar, reizen in je eentje is soms best spannend, maar het geeft je ook zelfvertrouwen. Toch ben ik nu klaar voor de volgende stap, het vinden van een fulltime baan die aansluit bij mijn HBO opleiding.

In juni heb ik mijn diploma in ontvangst genomen en ik heb zin in een nieuwe uitdaging. Ik heb zin om al mijn opgedane kennis toe te passen in het werkveld. Vorige week kreeg ik het vervelende bericht dat mijn huidige werkgever (onverwachts) failliet is verklaard. Hoewel ik hier (natuurlijk) van baalde, opent het wel deuren. Als ik terug ben in Nederland heb ik niks meer om op terug te vallen en ben ik werkloos. Daardoor moét ik wel op zoek naar een baan. Ik denk dat dat niet verkeerd is. 

Dat Sevilla vol staat met prachtige gebouwen is zeker waar. Naast deze prachtige gebouwen heeft Sevilla ook een rijke cultuur. In Sevilla heb onder andere een bezoekje gebracht aan Plaza de España en het paleis. Dit waren dan ook meteen mijn twee hoogtepunten van mijn verblijf in Sevilla. 

Plaza de España is denk ik de bekendste bezienswaardigheid van Sevilla. Het is een groot imposant gebouw en daarvoor ligt een groot plein waar een riviertje loopt. Over dat riviertje zijn allemaal bruggen gebouwd en op dat riviertje kun je met een bootje roeien. Het doet mij denken aan Venetië. Ik was erg onder de indruk omdat het niet alleen heel groot is, het is ook herkenbaar aan de talloze prachtige kleurrijke Spaanse tegeltjes. Iets wat ik heel mooi vind. 

De tweede zeer indrukwekkende bezienswaardigheid hier in Sevilla was het paleis, Real Alcázur. Dit paleis ligt naast de grote, indrukwekkende Gotische kathedraal van Sevilla. Deze kathedraal is tevens één van de grootste Gotische gebouwen in Europa. 

Zondag bracht ik een bezoekje aan het paleis. Helaas was het – zoals elke andere dag – heel druk en stonden er lange rijen voor de ingang. Ik heb bijna een uur in de rij gestaan, voordat ik naar binnen kon. Nadat ik door de security was en een entree kaartje had gekocht, mocht ik naar binnen. Het is het zomer paleis van de koning Felipe de vierde. Dat houdt in dat wanneer de koning een bezoekje brengt aan Sevilla, ook in dit paleis verblijft. Alleen al dat vond ik al leuk om te weten. Het is leuk om te weten dat het paleis nog in gebruik is. 

Het paleis is waanzinnig groot. Zo groot dat ik bijna verdwaalde. Natuurlijk mocht je als toerist niet overal komen, maar alsnog kon je heel veel zien. Het paleis zag er ontzettend mooi uit en zat vol met allemaal prachtige Spaanse tegeltjes, ook had elke kamer een groot balkon of een eigen grote binnenplaats. Ik bracht een bezoekje aan de tuin. De tuin noem ik liever een park omdat het zó groot was. Onvoorstelbaar dat dit allemaal tot het paleis behoord. Het was indrukwekkend en ik ben heel blij dat ik hier een bezoekje aan heb gebracht. Ik kan het iedereen aanraden.

Wat mij hier in Sevilla opgevallen is, is het feit dat de meeste mensen hier heel streng gelovig zijn. Het weekend dat ik er verbleef vond ‘La Noche en Blanco’ plaats. Een weekend vol met zeer strenge religieuze optochten, bijeenkomsten, kerkdiensten en nog veel meer. Nadat ik boodschappen had gedaan en vervolgens terug liep naar mijn kamer, werd ik verrast door een religieuze optocht waar ik een beetje van schrok. Ik wist niet dat het rooms-katholieke geloof zo streng kon zijn. Daarnaast verbaasde het mij dat zoveel mensen er aan meededen, terwijl we in 2015 leven waar het geloof naar mijn idee niet meer zo’n belangrijk rol in het leven speelt. Hier wel. 

Mijn verblijf hier in Sevilla had ik – net als alle andere keren – via AirBnB geboekt. Dit keer sliep ik in een groot Erasmus studentenhuis. Er waren naast mij nog 11 anderen. Reuze gezellig zo’n studentenhuis met zijn 12’en, maar dat betekent ook dat het niet zo schoon is. Niet alleen de badkamer was niet zo schoon, maar ook de keuken, het trappenhuis etc. EN er zaten kakkerlakken.. Wel beschikte het huis over een fijn dakterras waar het heerlijk vertoeven was. Ik heb hier zelfs een groot Spaans huisfeest meegemaakt. Ik vond het aan de ene kant ook wel weer jammer om te vertrekken. Ik ben hier ruim een week geweest en ik begin net iedereen te kennen en dan vertrek ik weer. Datzelfde gevoel had ik ook in Barcelona toen ik vertrok.

Overal in de binnenstad van Sevilla zie je koetsen staan waar je als toerist een ritje mee kan maken. Op het eerste gezicht lijkt dat natuurlijk heel leuk en lekker toeristisch, echter vond ik het een beetje zielig. Niet alleen omdat het hier heel warm is, maar ook omdat in de binnenstad veelal gladde stenen liggen, waardoor het nogal regelmatig voorkomt dat de paarden met hun hoeven uitglijden.
Sevilla is een stad die mij heel erg heeft verrast. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad en kan iedereen aanraden om een keer een citytrip naar Sevilla te maken. Wel zou ik het of in het begin van het jaar komen of aan het eind van het jaar, anders is het veel te warm en heb je niet altijd zin om hotspots te bezoeken.
Ben jij al eens naar Sevilla geweest?
Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

10 comments

  1. Ik krijg spontaan 'heimwee'. Heb in deze prachtige stad een maand lang een taalcursus gedaan na mijn afstuderen. Ben echt verliefd op deze stad! Rondlopen rond het Plaza Nueva, verdwaald raken in de kleine straatjes, de heerlijke tapas barretjes. Veel plezier nog!

  2. Linda says:

    Oh wauw wat zien de foto's er alleen al prachtig uit! Ik heb duidelijk het mooiste van Spanje nog niet gezien : ) Fijn dat je het er zo naar je zin gehad hebt!

  3. Anne-Sterre says:

    Sevilla is erg mooi inderdaad, hopelijk ga ik er volgend jaar met mijn vriend heen. Ben er zelf al eens geweest, maar wil graag terug.

Comments are closed.