Hoe combineer je een pantalon?

Hoe combineer je een pantalon?

De pantalon is trendy. Bijna elke winkel verkoopt pantalons in allerlei modellen met verschillende stofjes en diverse uitvoeringen zodat ook jij en ik het kunnen dragen en niet alleen de mensen die werkzaam zijn op een saai, zakelijk kantoor. Hoewel veel mensen twijfelen of het iets voor hun is, kan ik het alleen maar aanraden. Het zit niet alleen heel erg fijn, maar het is ook leuk om weer eens iets anders te dragen dan een jeans. Vaak weten mensen niet hoe ze een pantalon kunnen combineren. Want ja; hoe combineer je een pantalon zonder dat het saai wordt?

Durf te combineren

Een pantalon heeft vaak een verticale witte krijtstrepen, normale verticale strepen of verticale- en horizontale strepen. Dat maakt het combineren soms wat lastiger. Als je safe wilt spelen, kun je kiezen voor een witte, zwarte of donkerblauwe blouse. Het is leuk als het allemaal wat losser zit, zodat je de blouse aan de voorkant nonchalant in je broek kan steken.

Heb je wat meer ‘ballen’? Kies dan voor een print. Ga voor streep op streep, kies voor een blouse met een sterretjes patroon, ga voor een felle kleur of een polka dots blouse. Uiteraard kun je ook een t-shirt met print dat iets ruimer valt nonchalant in je broek steken. Ook kun je kiezen voor een (strak) t-shirt met opdruk. Zelf vind ik het juist leuker als het wat ruimer valt.

En qua schoenen? Kies voor een mooie sneaker. Dat heeft iedereen wel en dat zorgt ervoor dat je outfit lekker stoer wordt. Voor een feestje of een werkafspraak is het ook leuk om er een paar hakken onder te dragen. Met deze tips moet het vast lukken om een pantalon te combineren. 

Top: 10 days via Jeroen Beekman – Broek: Sissy-Boy – Sneakers: Puma via OmodaStyle kameleon

Sinds ik fulltime werk is mijn kledingstijl veranderd. Voorheen droeg ik alles; jeans met gaten of een t-shirt met een foute quote. Dit is nu wel anders. Voor mijn werk (zeker naar klanten toe), is het belangrijk dat ik er representatief eruit zie. Daarom heb ik de laatste tijd geïnvesteerd in betere kwaliteit van kleding en kies ik liever voor drie goede t-shirts dan 20 t-shirts die na een paar keer wassen lelijk zijn geworden.

Ook draag ik qua stijl vaker business casual outfits. Vaak vind ik een jeans (zeker met een wassing) toch net wat te casual. De laatste tijd heb ik diverse pantalons aangeschaft. Nee, niet die pantalons voor onder een pak, maar je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten en maten die én heel comfortabel zitten en – afhankelijk van het model en de stof – zien ze er ook netter uit dan een jeans. Geloof mij, die kun je heel leuk combineren met bijvoorbeeld een blouse, sneakers en een leren jack.

T-shirt: Sissy-Boy (oude collectie) – Broek: 10 Days via Jeroen Beekman – Pumps: Gabor (oude collectie)

Nieuw seizoen, nieuwe kleding

Nu de lente eindelijk begonnen is, kan ik wel wat nieuwe items gebruiken. Een paar weken geleden shopte ik online een nieuwe look; een t-shirt die ideaal te combineren valt op een wat chiquere pantalon en een casual pantalon om te combineren met een paar hakken en een jasje. Beide items zijn van 10 Days, een merk waar vroeger wel eens shopte en weet dat de kwaliteit een stuk beter is dan de goedkope ketens. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe items te dragen en te combineren. Want tja, van een leuke outfit wordt iedereen toch blij van.

Hoe combineer jij het liefst een pantalon?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.