De E-bike als alternatief vervoersmiddel voor forenzen?

De E-bike als alternatief vervoersmiddel voor forenzen?

De Nederlandse wegen worden steeds drukker en de treinen worden steeds voller; de economie trekt aan. Positief zul je denken. Een lage werkloosheidscijfers en dus meer mensen aan het werk, maar helaas wordt de gemiddelde reistijd ook steeds langer. Na een lange werkdag file rijden of als een haringen in een ton in de trein staan wordt niemand blij van. Maar er is een alternatief; de E-bike

Afschakelen

Elke dag ga ik vanaf Amersfoort met de trein naar Amsterdam Centraal. Een druk traject waar de trein maar twee keer per uur rijdt. En dat is niet veel kan ik je vertellen. Ondanks dat kan ik bijna altijd zitten, maak ik dankbaar gebruik van dit halfuur om te werken. Want ja, mijn reistijd wil ik wel zo goed mogelijk benutten. Toch mis ik mijn fiets. Bij mijn vorige baan kon ik er naar toe fietsen; elke dag fietste ik zo’n kleine 20 minuten naar mijn werk en in de avond weer terug. Heerlijk vond ik dat. Het is niet alleen een fijn moment om je dag fris te beginnen, zonder slaperige ogen, maar stiekem is het nog fijner om na een lange, drukke werkdag naar huis te fietsen en je gedachte los te laten. Afschakelen en lekker naar huis.

Zelf heb ik een kantoorbaan en dat betekent dat ik 95% van mijn werktijd achter een computer zit op kantoor. Aan het eind van een werkdag heb je juist behoefte aan zuurstof en een beetje beweging kan ook geen kwaad. Alleen fietsen naar Amsterdam is zelfs met een E-bike iets te veel van het goede.

Gaan en staan wanneer jij wilt

Een ander voordeel van met de E-bike naar je werk, is dat je kunt gaan en staan waar en wanneer jij wilt. Nu ben ik gebonden aan een trein die twee keer per uur gaat, maar als je een E-bike hebt waarmee je elke dag naar je werk gaat, kun jezelf bepalen hoe laat je gaat en hoe laat je vertrekt. Dit stukje gevoel van vrijheid is ook iets wat erg aantrekkelijk is.

De E-bike als alternatief vervoermiddel voor forenzen?

Voor forenzen, mensen die elke dag tussen hun werk en woonplaats reizen, is de E-bike een perfect middel om te gebruiken als alternatief vervoermiddel. Zelf heb ik het ook ervaren. Ik heb de Vicenza Superior Nero van Stella Fietsen geprobeerd. Een fiets gemaakt voor forenzen. Ik zit vaak op de fiets, maar dit is een normale fiets, maar zo’n E-bike is toch wel heel erg fijn. Wat een gemak! Je kunt op die manier veel sneller kilometers afleggen dan met een normale fiets. Daarnaast is het gewoon een hele fijne manier om jezelf te verplaatsen. En doordat ik zelf ook proefrit heb gemaakt, weet ik hoe fijn een E-bike is. Voor het geval dat je denkt dat een E-bike heel duur is, de Vicenza Superior Nero kost rond de €2.000,-. En dat vind ik voor een E-bike niet te veel. Ik voel een nieuw spaardoel aankomen..

Wat vind jij van een E-bike?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.