Hoe gaat het met jouw doelen van 2017?

Hoe gaat het met jouw doelen van 2017?

Elk jaar aan het begin van een nieuw jaar gaan we massaal aan de slag met het opstellen van goede voornemens en doelen die we willen bereiken. Maar zijn we daar nu – in september – nog steeds mee bezig? Of is het ondertussen al verwaterd? Tijd om mijn eigen lijstje erbij te pakken en te kijken hoe ik ervoor sta. Niet alleen om terug te blikken wat ik al bereikt heb, maar ook om de laatste maanden van het jaar extra te focussen op de doelen die ik graag wil behalen in 2017. Zoals je in mijn Road to success #4 kon lezen, is focus de komende maanden het toverwoord.

Make it a September to remember

Aan het begin van dit jaar deelde ik een artikel waarin je mijn doelen voor 2017 kon lezen. Ondertussen zitten we in september en heb ik al een aantal keer laten doorschemeren dat ik dit jaar iets te enthousiast aan het werk ben gegaan. De werkweken liegen er niet om, net als het aantal opdrachten. Allemaal heel leuk en aardig, maar ik word er niet gelukkiger van. Het roer moet om voordat het te laat. Daarom is het tijd om te focussen, minder hooi op mijn vork te nemen en vaker nee te zeggen.


Say yes to new adventures

Het grootste doel van 2017 en in mijn leven in het algemeen zijn avonturen. Ik hou prikkels, ben leergierig en wil alles uit het leven halen wat erin zit. Maar ik ben streng voor mijzelf; de lat ligt heel hoog. Het liefst wil ik elk jaar een droom waarmaken, dus ook in 2017. Ambitieus en gedreven zoals ik ben, moest en zou ik ook dit jaar weer laten zien dat ik succesvol ben en vooral niet dom ben. Sinds mei ben ik bezig met Project X, maar door de drukte is het nog niet van de grond gekomen. Ik ga er nu niet dieper op in, want in mijn zesdelige reeks Road to success neem ik je mee in dat traject.

Naast die droom had ik ook andere avonturen op mijn lijstje staan. Zo ben ik in maart begonnen met een nieuwe baan als online marketeer in Amsterdam. Nu – een halfjaar later – ben ik nog steeds heel blij met deze stap. Het werk bevalt goed; ik heb leuke collega’s, ik werk voor leuke klanten en de werkzaamheden zelf zijn interessant en uitdagend. Soms klaag ik een beetje over de reistijd (één uur van deur tot deur) dus een reistijd van twee uur per dag, maar ach je kunt niet alles hebben.

Elke maand op citytrip

Weet je nog? Dat ik zei dat ik graag elke maand op citytrip wilde? Een mooi doel dacht ik zo. Het is je vast wel opgevallen dat ik al aardig op weg ben. Over twee weken ga ik weer weg. Dan ga ik een weekje naar de zon in Griekenland. Ik kan niet wachten. 

Ontspullen

De doelen vaker ‘ja’ zeggen en meer genieten zijn nog niet gelukt. Ik moet eerder leren om ‘nee’ te zeggen. Wel ben ik deels begonnen met ontspullen: in februari huurde ik een kraam bij Jouw Marktkraam en heb ik spullen verkocht. Ook heb ik af en toe wat via Marktplaats verkocht, maar dat zette niet echt zoden aan de dijk. Ik verkocht maar weinig. Toch heb ik onlangs de moed weer bij elkaar verzameld en heb ik mijn Marktplaats account weer gevuld en tot nu toe al een paar keer met succes. Daarnaast heb ik sinds eind juli helemaal niets meer gekocht en let ik erg op mijn uitgaven. Er is in ieder geval niets nieuws bijgekomen.

Nu we bezig zijn met het zoeken naar onze eerste koophuis(!), wil ik alvast de voorraad opmaken en spullen die ik niet meer gebruik verkopen. Omdat het niet zo’n vaart zal lopen met deze overspannen huizenmarkt, is het wel fijn om al het een en ander op te ruimen. Ik word namelijk héél blij als ik spullen kan opruimen. 🤗

Focus on your goals

Wil je zorgen dat je voor het eind van het jaar toch al jouw doelen behaald? Focus is het toverwoord. Haal je doelen die je dit jaar wilde behalen weer tevoorschijn en ga aan de slag met de dingen die je nog niet of nog niet helemaal hebt bereikt. Het is zonde om te wachten tot een nieuw jaar, dus zorg ervoor dat je 2017 rockt, je doelen behaald en dat al je dromen uitkomen. Het leven is een feestje, maar je moet zelf zorgen voor de taart. 👻

Hoe gaat het met jouw doelen van 2017?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Dana says:

    Mooi om te lezen! Ik had niet echt doelen voor dit jaar, wel een aantal plannen en ik moet zeggen dat zowat alles is gedaan oid 🙂

Comments are closed.