Road to success #6 – What would you do if you weren’t afraid?

Road to success #6 – What would you do if you weren’t afraid?

Het is tijd voor iets nieuws: ik neem je mee in mijn road to success. Zes weken lang komt er elke vrijdag om 17.00 een nieuw deel online. Dit is het laatste deel waar ik dieper in de quote “What woud you do if you weren’t afraid?”, een quote die ik tegenkwam op het Facebook HQ in Dublin en je eigen kwetsbaarheid. Hoe ga je daarmee om? Mocht je deel één en twee en drie, vier & vijf gemist hebben, je kunt hier deel één teruglezen, hier deel twee, hier deel drie, hier deel vier en hier deel vijf teruglezen. 

Ik hou ervan om dromen waar te maken. Ik krijg er een kick van. Mijn eerste droom die ik waar gemaakt heb, was een rondreis door Spanje in mijn eentje en mijn tweede droom was het bedenken en organiseren van een concept store market; de Lifestyle Factory Market. Mijn volgende droom is Project X. Ik geloof er in en weet zeker dat het er komt. Ik kan zelfs niet wachten totdat ik het jullie kan vertellen.


Make your dreams come true

Die quote hierboven vind ik een hele mooie. Tijdens mijn bezoek aan het Facebook HQ in Dublin kwam ik hem diverse keren tegen. Als ik diep van binnen naar mijzelf kijk, weet ik zeker dat ik soms andere keuzes zou maken als ik niet bang zou zijn. Ondanks dat ik een fantastische baan heb waar ik het onwijs naar mijn zin heb én hele leuke collega’s heb, zijn de overuren wel eens vervelend, net als het stoppen van je hart en ziel in een bedrijf dat helemaal niet jouw bedrijf is. Ik werk er nu een halfjaar, dus ik ben nog lang niet uitgekeken. Er valt nog genoeg te leren.

Maar als ik écht niet bang zou zijn, zou ik mijn baan opzeggen en er 300% voor gaan. Als je maar een 20 uur per week in een bedrijf stopt, weet je nooit of je ervan kunt leven. Ik heb niets te verliezen. Ik geloof in mijn idee en ik weet dat ik het kan. Als ik alleen was geweest en niet in een duur huurhuis had gewoond, maar ergens in een kleine studio, zou ik veel sneller de stap maken naar een onzeker bestaan en keihard knallen voor het bedrijf. Nu is dat wat lastiger, want ik wil niet dat mijn vriend mijn vaste lasten betaald.

Dus samengevat, wat zou ik doen als ik niet bang zou zijn? Dan zou ik binnen één jaar mijn vaste baan opzeggen en keihard gaan werken om een eigen bedrijf op te zetten en ervoor te zorgen dat het een succesvol bedrijf wordt.

Durf jezelf kwetsbaar op te stellen

Dit was het dan. De afgelopen zes weken heb ik je meegenomen in mijn proces over faalangst, jezelf telkens weer willen bewijzen, vallen en opstaan, extreem streng voor jezelf zijn en de (te) hoge lat die ik op leg voor mijzelf. Maar in the end leer je ervan. Op wat voor een manier dan ook. Ik sta sterker in mijn schoenen. Voor nu is grootste uitdaging balans tussen werk en privé. Het leven draait niet alleen om werken en succesvol zijn en je hoeft jezelf niet constant te bewijzen. Houd jezelf eens de spiegel voor. Zo slecht doe je het helemaal niet. Ik had dit zelf ook niet in de gaten, totdat iemand tegen mij zei “Heb je eigenlijk wel door wat je al allemaal bereikt hebt in je leven?”. Ik weet dat succesvol zijn een containerbegrip is, want wanneer ben je nu succesvol? Dat is voor iedereen anders. Ik definieer succesvol aan iets dat geslaagd is, waar veel mensen door geïnspireerd raken, maar ook waar je genoeg geld mee verdient. Ik koppel het aan mijn carrière. Ik wil graag een succesvolle carrière. Dat is mijn doel. Ik wil iets bereiken waarmee ik andere kan inspireren.

Einde van een reeks

Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om deze reeks te lezen bedanken. Misschien word je ondertussen helemaal gek van mijn Project X, ben je nieuwsgierig, wil je weten wat het is en verwacht je iets heel groots. Zo groot en schokkend zal het niet zijn. Mijn allergrootste droom is om ooit een eigen bedrijf te beginnen waar ik fulltime van kan leven en wie weet komt het er ooit. Maar zoiets zet je niet van de een of op andere dag op. Dat heeft tijd nodig. Project X is veel kleiner dan dat, maar hopelijk wel iets waar ik veel plezier aan ga beleven.

Jullie horen van mij. Dat weet ik zeker!

Wat is jouw grootste uitdaging in het leven?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn favoriete liedje tijdens deze weg naar succes is Melt (acoustic) van JONES

 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Deisy says:

    Ik heb je reeks met plezier gelezen topper. Ik herken het vooral hard zijn naar jezelf heel erg, maar still working on it haha 😉 Ik zie wel heel veel beperkende overtuigingen in je laatste tekst staan en dat vind ik wel mega jammer: juist omdat ik weet hoe bijzonder jij bent en wat jij allemaal kunt doen. Maar ik denk dat iedereen zijn eigen weg daarin bewandelt en ziet, wanneer ze tijd rijp is, dat er zoveel meer mogelijk is dan dat je je realiseert. Ook ik dacht toen ik mijn baan gedag zei: lekker handig Deisy, dit terwijl jullie koopwoning in Amsterdam hebben gekocht. Maar het zijn en blijven beperkende overtuigingen. En nogmaals: het heeft mij ook mega lang gekost voordat ik wist DAT het beperkende overtuigingen waren en dat er zoveel meer mogelijk is, dus denk dat jij (ambitieus als je bent) dat ook nog zeker gaat ontdekken en dan gaat zoeken naar mogelijkheden om je dromen te verwezenlijken. En dan ga je nog veel meer stralen. Want vergis je niet: wat je hebt bereikt is echt enorm veel en mag je machtig trots op zijn. Draag dat ook op die manier topper<3

Comments are closed.