Hotspots in Almelo | Zoete bezigheid, Conceptstore Villa 8 & Hudsons

Hotspots in Almelo | Zoete bezigheid, Conceptstore Villa 8 & Hudsons

Als je mij volgt via Instagram of Facebook heb je het al gezien: vorig weekend was ik samen met mijn vriend in Almelo omdat we alweer acht jaar samen zijn. Lang hé? Quality time met elkaar is belangrijk, acht jaar samen is een hele mijlpaal op deze redelijk jonge leeftijd, dus hoogtijd voor iets leuks. Aangezien we beide nog nooit in Twente geweest waren, was dit een leuke bestemming. Kijk je mee naar de hotspots van Almelo?

Groetjes uit Almelo

Almelo is niet zo groot; in een halve dag heb je het stadje wel gezien. Ook qua winkels kan ik het niet aanraden. Wel heb ik allerlei schattige en ouderwetse padjes en een mooi park om doorheen te lopen. We sliepen in het Theaterhotel van der Valk, midden in het centrum van Almelo. Het was een mooie en ruime kamer met een fantastische regendouche (dat wil ik ook in mijn toekomstige huis) en een bubbelbad. 

Hotspots in Almelo

De eerste hotspot in Almelo waar we een bezoek aan brachten was de Zoete bezigheid. Hier kun je genieten van een heerlijk stukje taart (ze zien er fantastisch uit) met een lekker kopje koffie. Daarnaast hebben ze een webshop met mooie sieraden, maar je kunt ook zelf een workshop volgen om een sieraad te maken. Een aanrader! Je vindt Zoete bezigheid op Kerkstraat 10 in Almelo. Nieuwsgierig? Dit is hun Instagram account.

De tweede hotspot is NielZ café. Dit restaurant ligt gevestigd op het marktplein in Almelo en was tijdens ons bezoek aardig druk. Het was lekker weer dus het terras zat vol. Een prima plek om even in de zon te genieten van een heerlijke Radler. Nieuwsgierig? Dit is hun Instagram account.

De derde hotspot waar we tijdens ons bezoek aan Almelo naar toe zijn gegaan is Hudsons. Hier hebben we heerlijk avond gegeten. Het is een Amerikaans restaurant waar het allemaal een tikkeltje overdreven (wel leuk) aan toe gaat. De mensen van de bediening dragen dezelfde kleding: vrouwen dragen een haarband met een hoedje erop en mannen bretels, je krijgt de namen van de mensen die je bedienen etc. Het restaurant is heel stijlvol ingericht; elke ruimte heeft zijn eigen charme. We hebben heerlijke gegeten. Vooral de NYC cheesecake is een aanrader. Je vindt Hudsons op de Grotestraat 155. Meer weten? Bekijk hier hun Facebook pagina.

Outfit of the day in Almelo

De omgeving van Almelo

Omdat Almelo niet zo’n grote stad is en we ook benieuwd waren naar de omgeving, besloten we de auto te pakken en een rondje te maken. Zo brachten we o.a. een bezoek aan het pittoreske Borne. Ondertussen had ik via Instagram een gave conceptstore gespot: daar moesten we uiteraard een tussenstop maken. Ik kan natuurlijk geen conceptstore overslaan. Het is een mini centrumtje waar o.a. Conceptstore Villa 8 ligt. Een winkel waar zo’n 60 webshops uit de buurt spullen verkopen: zo leuk! Zelf shopte ik een leuke theelichthouder met bladeren van planten erop en vriendlief kocht een paar kaarten met een grappige quote. Mocht je nieuwsgierig zijn naar deze winkel? Ze hebben ook een online shop en ze hebben een heel mooi Instagram account om verliefd op te worden.

Tijdens de autorit was het heerlijk om de natuur te zien en de rust te voelen. Het is een prachtige omgeving om te wandelen of om te fietsen. Ik was zelf een beetje verbaasd over het aantal Duitse toeristen die we tegenkwamen onderweg.
  

Ben je al eens in Almelo geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Manon says:

  Ik ben nog nooit in Almelo geweest, maar volgens mij is het daar wel super gezellig

 2. Denise says:

  Super leuk om dit te lezen, ik woon namelijk zelf in Almelo! Nielz is één van mijn favoriete spots in Almelo. En de zoete bezigheid vind ik ook leuk. Verder ben ik het met je eens dat Almelo niet leuk is om te winkelen. Zelf ga ik dan vaak naar Enschede. Ik wil heel graag eens naar de conceptstore in Borne, ben heel benieuwd!

 3. Rowan says:

  Wat ziet Almelo er gezellig uit zeg! Ik vind die conceptstores ook altijd zo leuk. Ik ben nog nooit in Almelo geweest.

 4. Henriëtte says:

  Ik las met verbazing je opmerking over de kleding van de bediening bij Hudsons. De vrouwen dragen een hoedje met een diadeem en de mannen charatels

  Ik zie die mannen bij Hudsonstraat al in “jarretels” lopen!!!?( Lingerie) Mogen het bretels zijn?
  Bretels zijn broekophouders en jarretels zijn kousenophouders.

  Verder een leuke blog.

Comments are closed.