Zo zorg je dat jouw content gelezen wordt

Zo zorg je dat jouw content gelezen wordt

We worden tegenwoordig omver gegooid met advertenties, blogs, columns, nieuwsmedia, tijdschriften, vlogs en noem het maar op. Het is zoveel dat we niet eens weten waar we moeten kijken en waar we moeten klikken. Daarom is het als blogger, vlogger, influencer, online magazine, maar ook als bedrijf zijnde nóg belangrijker geworden dat je zorgt dat je content er picobello uitziet, anders heb je kans dat je doelgroep zo maar voorbij je posts scrolt. Hieronder vind je tips hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw content gelezen wordt.

Spring eruit, val op en wees uniek

Bij elke posts die je deelt op social media, moet je goed nadenken over het beeldmateriaal dat je gebruikt (foto of video) en minstens zo belangrijk is de tekst. Wat is de boodschap en hoe zorg je ervoor dat die prikkelend wordt? Hieronder vind je een lijstje met een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw post opvalt tussen de rest. 


Zo zorg je dat jouw content gelezen wordt

Een kleine side note, Facebook is bezig om het platform volledig om te gooien. Ze willen weer terug hoe het ooit begon; een sociaal platform om mensen met elkaar te verbinden. Daarom heeft Facebook in januari aangekondigd het e.e.a. te veranderen, zodat je meer van mensen (je vrienden) ziet en minder van bedrijven. Hierdoor word je Facebook pagina als blogger, vlogger, tijdschrift of online magazine veel minder weergegeven als je niet betaald voor je posts.

Zie het als een etalage

Social media posts moet je zien als een soort etalage in een hele drukke winkelstraat. Elk medium doet zijn uitereste best dat zijn of haar content gezien én gelezen wordt. Zorg ervoor dat je opvalt met je tekst én met je boodschap. Wees anders, origineel en val op. Anders is de kans groot dat ze wel klikken op de tekst van een concurrent en niet op die van jou en dat wil niemand.

Honderden euro’s per maand(!) verdienen met Pinterest? Koop mijn e-book ‘Haal alles uit Pinterest’ en leer hoe jij dit ook voor elkaar bokst.


Wist je dat we gemiddeld 2,4 seconden naar een post op Facebook kijken?

Hoe zorg jij ervoor dat jouw content gelezen wordt op social media?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.