Huisje, boompje, beestje?! Fuck die verwachtingen

Huisje, boompje, beestje?! Fuck die verwachtingen

Zodra je een bepaalde leeftijd bereikt, een studie afgerond hebt, een baan hebt en een stabiele relatie waarmee je samenwoont, beginnen mensen verwachtingen te scheppen. Deze verwachtingen worden gekoppeld aan de levensloop van de gemiddelde Nederlander, maar je kunt niet iedereen over één kam scheren. Iemand die al sinds zijn 20ste fulltime werkt, heeft een heel ander levenspatroon dan iemand die gestudeerd heeft en pas sinds zijn 25ste fulltime werkt. Huisje, boompje, beestje: fuck die verwachtingen.

“Wanneer ga je trouwen?”

Aan een heel aantal ‘eisen’ die hierboven genoemd zijn, voldoe ik. Ik ben 25 en dit jaar word ik zelfs al 26. Ik heb zowel een MBO– als een HBO diploma op zak, ik heb een leuke baan als online marketeer waar ik fulltime aan het werk ben, ik heb mijn eigen blog en werk maandelijks op freelance basis voor o.a. Kus uit Amersfoort en Relatieplanet. Daarnaast zijn mijn vriend en ik al ruim acht(!) jaar samen en sinds april vorig jaar wonen we samen. Een stabiele situatie. Gezien het feit dat we al zo lang samen zijn, krijgen we (of ik in ieder geval) – vooral de laatste tijd – vaak de vraag naar ons hoofd geslingerd of we niet gaan trouwen. 


Waarom koop je geen huis?

We wonen sinds april vorig jaar samen en dat bevalt goed. We hebben beide gestudeerd en op een studentenkamer gewoond. Nadat we een paar maanden aan het werk waren, besloten we samen te gaan wonen in een huurhuis. We hadden nog nooit eerder samengewoond en ondanks dat we al zo lang samen zijn, kozen we ervoor om een huis te huren in plaats van te kopen. Ik bedoel ik wilde eerste kijken of het wel goed uitpakt. En nu, ruim een jaar later, zijn we langzaam aan het kijken naar een koophuis. Alleen is dat minder eenvoudig als je in de Randstad woont.

Doe wat jij denkt dat goed is

Nu we besloten hebben dat we voor een koophuis willen gaan, zijn we bezig met besparen. Alles voor een nieuw huis. 🙂 Zo zijn we na een jaar overgestapt op een nieuwe energieleverancier. Dit betekende niet alleen dat we ons voorschot terugkregen, maar ook een startbonus. Wist je dat je per jaar wel tot €250,- kunt besparen als je overstapt op een andere energieleverancier? Ga nu energie vergelijken op Overstappen.nl en kijk wat het jou kan opleveren. Door de handige energievergelijker zie je het binnen een paar minuten. Ook zijn we overgestapt op een andere internetprovider. Dit alles scheelt een hoop geld, want zodra je overstapt naar een andere provider ontvang je vaak korting en/of welkomcadeautjes wat het aantrekkelijk maakt. Het geld dat we hiermee besparen gebruiken wij voor ons huis. We sparen het nu op, zodat we straks eenvoudiger een huis kunnen kopen, maar je kunt het ook gebruiken om de zomer allerlei leuke dingen doen. Een beetje extra geld is nooit verkeerd.

Laat het verwachtingspatroon los

Wat je uiteindelijk ook gaat doen in je leven, bepaal jezelf. Fuck die verwachtingen van andere mensen en doe precies wat jij ambieert. En vergeet niet: iets wat je doet met passie komt veel beter over op anderen. Volg je hart. En oh ja, dat extra geld wat je bespaart als je wisselt van energieleverancier, kun je natuurlijk ook investeren in iets waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Probeer jij ook te besparen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Donna says:

  Pfff, wat haat ik mensen die zulke vragen stellen. Het is ergens gewoon heel erg asociaal. Waarom moet iedereen precies hetzelfde pad bewandelen en op precies dezelfde leeftijd de “mijlpalen” behalen. Wie weet willen jullie wel nooit trouwen. Waar bemoeien ze zich mee!

 2. Jessica J. says:

  Mijn vriend en ik krijgen die vragen ook veel te vaak naar ons hoofd geslingerd. Nee, we gaan niet trouwen. Nee, we willen geen kinderen. Nee, we zitten voorlopig goed in ons huurappartement in het centrum van Antwerpen. Oh ja, hij wordt dit jaar 29, ik 28. 😉

 3. Claudia says:

  Fuck die verwachting inderdaad. Ik ben 26 jaar en ik ben nu pas klaar met studeren. Vriendinnen van mij werken al een tijdje, hebben een huis, hebben kinderen. Tja, ik begin nu pas aan het grote mensenleven 😉 En dat bepalen we helemaal zelf hoe we dat doen:)

 4. Haydée says:

  Die verwachtingen zijn inderdaad vervelend. En als je dan wel trouwt, krijg je meteen de vraag wanneer je aan kinderen begint. Zo zie je maar, aan de verwachtingen komt geen einde!

 5. Francisca says:

  Ik krijg zulke vragen vooral van familieleden. Die zien dat mijn nichten en neven al ruim in de kids zitten, en dan zitten ze zich af te vragen hoe dat met mij zit, want volgens sommigen is ‘huisje, boompje, beestje’ het enige wat je kunt doen in je leven.

Comments are closed.