Mini office at home – Een kamer om te bloggen en te freelancen

Mini office at home – Een kamer om te bloggen en te freelancen

Oh jongens, waar om heb ik dit niet eerder gedaan. Nadat ik terug ben gekomen van vakantie, had ik niet alleen moeite met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé, maar merkte ik ook dat erg behoefte had om een plek te hebben waar ik rustig kon werken aan mijn blog en freelance activiteiten. Omdat ik dit naast mijn fulltime baan doe, betekent dat dat ik in de avond en in het weekend vaak aan het werk ben, wat ik overigens totaal niet erg vind. Normaal zat ik altijd aan de keukentafel, terwijl mijn vriend televisie aan het kijken was en ondertussen meerdere keren dingen aan mij vroeg. Door het geluid van de televisie en omdat ik iedere keer afgeleid werd als ik net lekker in mijn ‘type-vibe’ zat, merkte ik dat het niet ten goede kwam van mijn productiviteit. Tijd voor een kamer om te bloggen. En te freelancen.

Een kamer om te bloggen

We wonen in een simpel huurhuis, ons eerste huis waar we 1,5 jaar geleden gingen samenwonen. Een prima huis om mee te starten. We hebben twee slaapkamers: de master bedroom en een tweede slaapkamer. Niet groot, maar een prima ruimte voor een extra kledingkast, kledingrek en een boekenkast. Met deze spullen was het ook meteen vol. Maar ja, het begon toch wel te knagen: hoe zou het zijn om een bureau te hebben op de tweede slaapkamer? Ik hoef geen volledige kamer, maar een bureau met een stoel en wat mooie plantjes is al voldoende. Gelukkig was mijn vriend het eens met mijn plannen. Maar voor het zover was moest ik wel opruimen, want er paste geen bureau meer bij. 


Keuzes maken

Mijn kledingrek hangt vol met jasjes. Stuk voor stuk prachtige items waar ik geen afscheid van wil nemen. Maar ja; ik moet wel keuzes maken. Om te beginnen heb ik een aantal spullen verkocht via Marktplaats. Niet dat zo’n groot succes was, maar ik heb wel 5 items verkocht. Hoezé. Het probleem los ik hier niet mee op. Ik besloot rigoureus dat het tijd was om mijn kledingkasten inclusief mijn kledingrek uit te pluizen. Spullen waar ik geen afstand van wil doen, maar waar ik nu simpelweg geen plek meer voor heb, heb ik in plastic dozen gestopt en met moeite naar de kelder gebracht. Ik kan moeilijk mijn woonkamer tot het plafond vol duwen met kisten vol met kleding. Maar nu had ik wel éindelijk plek voor een bureau. Hoera!

Office at home

Bij een mini ‘werkkamer’ horen ook een aantal mooie items om het geheel een beetje aan te kleden. Ik vind het wel leuk om op een gezellige plek blogs te typen en wil niet het gevoel heb dat ik op een rommel kamer zit. Dus ik besloot wat interieur items te kopen. Een clipboard met daarop een inspirerende quote, twee velvet kussens van Kaat Amsterdam (eentje voor op de stoel en eentje voor op de bijzettafel), een paar planten, een heerlijk wollen deken voor als ik het koud krijg (diehard koukleum) én een mooi bijzettafeltje. Ik ben er ontzettend blij mee; eindelijk weer een plek om te werken. Ik shopte de kussens en het heerlijke dekentje bij BedSupply.

Wat vind je van mijn mini-office?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Donna says:

    Wat een mooie werkkamer heb je gemaakt! Ik droom ook echt van een eigen kantoor als ik op mezelf woon. Heb al zo veel ideeen over hoe ik het wil inrichten. Leuk!

  2. Jessica J. says:

    Het is mooi geworden! Wij zouden ook eens iets moeten doen met onze tweede slaapkamer die nu voornamelijk dienstdoet als was- en muziekcollectiekamer. Ik werk nu ook aan de eettafel, in de zetel of zelfs in bed. Soms leuk, maar niet goed voor de productiviteit!

  3. Demi says:

    Heerlijk! Zoiets zou ik ook wel willen 🙂 Als ik fantaseer over mijn toekomstige huisje zit er in ieder geval wel zo’n kamertje bij.

Comments are closed.