It’s a coffee | TAG

It’s a coffee | TAG

Het is weer tijd voor een tag. Zelf vind ik het altijd erg leuk tags te lezen bij andere bloggers, dus vandaag ga ik de koffie tag met jullie delen. Sanne van Laviesagista heeft mij getagd voor deze koffie tag. Hoogtijd om deze te gaan in vullen. Lees je mee?

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe
smaakte dat?

Hmmm, dat is nog niet zo heel erg lang geleden. Ik rond mijn 17e ongeveer. Toen begon ik met af en toe cappuccino of latte te drinken denk ik. Ik heb toentertijd wel eens normale kop koffie gedronken, maar dat vond ik toen nog te bitter. Heel af en toe dronk ik een normale kop koffie, maar dan wel met een enorme scheut melk en een grote lepel suiker. Terwijl de ik cappuccino’s en de latte wel erg lekker vond, maar dat kwam ook omdat die niet zo bitter smaakten.

2. Met wie drink je graag koffie?


Mijn vriend en ik hebben een koffietentje (Coffeelovers) in Maastricht waar we regelmatig komen. Daarnaast drink ik ook af en toe koffie onderweg naar school of werk, maar met vriendinnen drink ik ook wel eens koffie tijdens het lunchen of op het terras. Als ik bij mijn vriend ben, maakt hij ook wel eens koffie voor mij, alleen als hij melk in huis heeft. Haha!
3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?
Ik drink lang niet dagelijks koffie. Ik denk dat ik ongeveer drie of vier koppen koffie per week drink, dit ligt aan mijn plannen voor die week. Als ik koffie drink is dat wel in de ochtend of in de middag. 
4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso,
cappuccino, zwart…)?
 Weet je dat me dat eigenlijk helemaal niet uitmaakt?
Ik ben een grote fan van choco-cappucino. Dat is een combinatie tussen chocomel en cappuccino en daarnaast drink ik graag een latte. Als ik gewone koffie drink, is die zeker niet zwart maar zit er een scheut melk in. 
5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Mijn favoriete koffiemerk is Blanche Dael. Dit is een koffiemerk uit Maastricht en deze koffie wordt geserveerd bij Coffeelovers in Maastricht. Het koffietentje waar mijn vriend en ik vaak te vinden zijn. Daarnaast ben ik een grote fan van Starbucks koffie. Verder heb ik geen favoriete koffie merken. 
6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf
je trouw aan één soort/smaak?
Wanneer ik bij Coffeelovers ben, probeer ik wel vaak verschillende koffie’s uit. Omdat ik het leuk vind om nieuwe soorten koffie’s te proeven, en ze een geweldige koffie kaart hebben. Verder blijf ik vaak bij dezelfde soort koffie.
7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je
gasten?

Nee, dat heb ik niet. Ik (of eigenlijk mijn vriend) heb een klein Nespresso koffie apparaatje op mijn studentenkamer staan. Deze is eigenlijk van mijn vriend, maar hij wilde ook graag bij mij goede koffie kunnen drinken. 
8. Waar koop jij je koffie?

Ik koop koffie bij de supermarkt of bij de Blanch Dael winkel in Maastricht.
9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Ik drink een kopje koffie standaard met melk. Voorheen ook altijd met suiker, maar hier ben ik van aan het afkicken. Het liefst drink ik koffie in een groot glas. 
10. Wat vind jij het lekkerst bij
de koffie? 
Er zijn verschillende dingen die ik lekker vind bij de koffie, maar een donut of een stuk Limburgse vlaai vind ik altijd erg lekker. Ik vind het ook lekker om op zondag uitgebreid te gaan lunchen met een kop koffie erbij te drinken.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Nooit meer koffie. Ik drink meer thee dan koffie. Dus ik kies liever voor thee. Ik ben een echte thee-leut.
Ik hoop dat je het een leuke tag vond om te lezen. Hierbij tag ik Alexa, Fientje en Manon.
Pssst, vorige week was de halve finale van de Fashion Blog Battle. Om door te kunnen naar de volgende ronde heb ik jouw stem nodig. Vind je mijn look mooi én zie je mij graag in de finale? Stem dan op mij! 
Drink jij graag koffie?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Simone -lifeofsimone- says:

  Leuke tag! Voor mij staat het nog steeds op mijn to do list: koffie leren drinken!

 2. Elise says:

  Heerlijk om te lezen, wat ik zo gaa doe is koffie zetten haha.. Ik ben gek op een dubbele espresso en helemaal die van Ikea haha..

 3. Laura Boogers says:

  Ik drink geen koffie dus niet echt een tag voor mij. Wel erg leuk om te lezen;)

 4. Stephanie says:

  Wat een leuke tag! Ik ben zelf ook meer een thee leut dan een koffiedrinker, maar dat komt omdat ik pas sinds een half jaartje koffie drink hihi. Fijne avond <3 xxxx

 5. Kirsty says:

  Leuke tag! Ik ben zelf ook meer een theeleut dan een koffiefan. Als ik koffie drink drink ik het liefst een latte macchiato of iets in die richting. Ik heb trouwens wel een beetje een aparte combinatie qua eten bij de koffie; ik vind pindakaas namelijk ongelooflijk lekker bij koffie haha!

 6. Alexa Op 't Land says:

  Heel erg leuk en wat leuk dat je me hebt getagd! Hij komt de 29e online heb er meteen een artikel over geschreven. 🙂

Comments are closed.