Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost

Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost

Vorige week introduceerde ik een nieuwe rubriek op mijn blog, namelijk Road to succes. In deze rubriek neem ik je mee in mijn zoektocht naar succes. Om tijdens die zoektocht zoveel mogelijk te leren en mijzelf te blijven ontwikkelen, ga ik regelmatig naar trainingen, workshops en masterclasses, lees ik interessante boeken, ga ik het gesprek aan met ondernemers en zoek ik hulp bij een coach. Dit keer zoom ik in op een workshop die ik recent heb gevolgd. 

Persoonlijke ontwikkeling

Het is je misschien al opgevallen, maar ik vind het ontzettend belangrijk om mijzelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen om bij te blijven, maar ook om iedere keer nieuwe dingen te leren, zodat ik persoonlijk kan blijven groeien. Ik heb vaak een droom waar ik naar toe werk. Was dit eerst nog de Lifestyle Factory Market, is dat nu Project X.  Voor het gemak noem ik mijn nieuwe droom Project X, omdat ik nog geen definitieve naam heb.

Project X is ambitieus en het zal uiteindelijk zorgen voor rigoreuze veranderingen, maar voor het zover is, is er nog genoeg werk aan de winkel. Ik moet eerst allerlei opdrachten afronden, zodat ik mij volledig kan focussen op deze droom. Daarnaast moet ik nog een aantal dingen leren. Wanneer ik al deze stappen achter de rug heb, is het tijd om de basis te gaan leggen. Een basis voor Project X. Ik wil er geen keiharde deadline aankoppelen, omdat ik simpelweg ook een fulltime baan heb. Maar mijn doel is om in 2018 met iets nieuws te komen om iedereen om ver te blazen. 


Workshop Ontdek je kwaliteiten

Een tijdje terug schreef ik nog hoe waardevol ik het vond om de masterclass ‘Build your own business’ bij te wonen. Daarom dat ik op zoek ben gegaan naar andere workshops, trainingen en masterclasses. In die zoektocht kwam ik de workshop “Ontdek je kwaliteiten” van GORTcoaching tegen. Zij bieden een aantal gratis(!) workshops aan waar je aan kunt deelnemen en die allemaal betrekking hebben op persoonlijke ontwikkeling.

Het was een interactieve sessie waarin je aan de slag gaat met een aantal opdrachten. Eén van de opdrachten was het bellen van een aantal mensen die dicht bij je staan en hen vragen wat jouw kwaliteiten zijn. Zoals verwacht kwamen die kwaliteiten goed overeen met de kwaliteiten die ik in mijn hoofd had. Vervolgens ging je aan de slag met het beschrijven van je eigen successen. In groepsverband werden daar dan kwaliteiten aangekoppeld. Kwaliteiten waar andere mensen van dachten dat je daarover moet beschikken om tot zo’n succes te komen. De workshop leverde waardevolle inzichten op. Je ontdekt kwaliteiten van jezelf waar je niet eerder bij stil stond.

Kwadrant van Ofman

Tijdens de workshop werd ook het kwadrant van Ofman gebruikt. Dit is een model van vier stappen. Je begint met het invullen van je kernkwaliteit en vervolgens vul je de valkuil, uitdaging en allergie in. Als je dit voor meerdere kwaliteiten invult, zie je meteen wat je allergie en uitdaging is voor bepaalde kwaliteiten. Ook dit zorgt voor inzicht. Ik kan weer vooruit, want er is nog genoeg werk aan de winkel.

Wat doe jij om jezelf te blijven ontwikkelingen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

2 comments

  1. Esmee says:

    Wat leuk, ik zal dat model eens opxoeken en zelf ook invullen. Ben heel benieuwd naar Project X… klinkt heel gaaf!

Comments are closed.