Keuzestress | Ik wil een droombaan, de wereld zien & een sociaal leven

Keuzestress | Ik wil een droombaan, de wereld zien & een sociaal leven

Een paar weken geleden kwam ik het programma De Dolende dertiger tegen. Een programma waar antwoorden op levensvragen van dertigers beantwoord worden. Ik ben weliswaar nog geen dertig, maar toch voel ik mij erg aangesproken door het programma. Zelf loop ik al een tijdje te worstelen de zogenoemde keuzestress waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Hoewel het door de oudere generaties als luxe wordt gezien, ervaar ik dat zelf niet zo. Daarom dat dit programma in mijn ogen de spijker op de kop slaat.

Te veel dingen zijn leuk

Als ik kijk naar mijzelf, zijn er heel veel dingen die ik leuk vind om te doen. En dat is ook juist het probleem. Ik vind te veel dingen leuk om te doen, waardoor ik te maken heb met keuzestress. Ik kan niet kiezen. Dit heeft ook een keerzijde, want waar liggen nu écht mijn talenten? Juist doordat ik zoveel dingen leuk vind, is het lastig om daar een baan aan te koppelen. Ik doe van alles een beetje. Een baan vinden waar ik én met marketing en social media (advertising), bloggen, events, reizen, mode en ook nog lekker flexibel kan werken bestaat niet. Er is geen baan waar ik alles kan doen dat ik leuk vind. Dan maar leven met een compromis en kiezen voor een baan waar ik maar een paar leuke dingen kan doen wil ik liever ook niet. 2016-11-13-11-45-36

What to do?

Ik wil niet leven om te werken, maar werken om te leven. Er zijn nog veel mooie dingen in het leven waar je – als je fulltime werkt – haast geen tijd voor hebt en dat vind ik zonde. En ja, uiteraard begrijp ik dat geld niet zomaar komt aanwaaien en dat je er keihard ervoor moet werken. Maar ik wil naast mijn baan graag leuke dingen doen met mijn vriendinnen, ik wil de wereld zien, maar ook sporten en ook nog genoeg vrije tijd voor mijzelf hebben. Alleen kun je niet alles in het leven en het maken van keuzes is soms verdomd lastig.

Werk je bucketlist af voor het te laat is

Ik heb sterk het gevoel dat ik nu al die dingen tegelijk moet doen, voor het straks te laat is en je vast zit aan een koophuis, getrouwd bent of zelfs een kind hebt. Alleen die gedachte al schrikt mij af. Ik wil zodra ik daar zin in heb, mijn biezen kunnen pakken en vertrekken. Ik wil gewoon graag mijn bucketlist afwerken. De Lifestyle Factory Market is daar een mooi voorbeeld van. Keuzestress | Ik wil een droombaan, de wereld zien & een sociaal leven

Wat wil ik nu echt?

Een vraag die regelmatig door mijn hoofd spookt. Ik weet het niet. Mijn droombaan heb ik nog niet gevonden, maar voordat ik die überhaupt vind is het belangrijk om erachter te komen wat ik nu echt wil. Ga ik mij focussen op events of toch marketing? Ga ik voor een baan in de mode of kies ik voor het ondernemerschap? Een lastig issue waar ik hopelijk snel een antwoord op vind. Iets doen waar ik gelukkig van word is het belangrijkste. Die wereldreis komt er ooit ook wel. En misschien ook nog wel een keer naar het buitenland om een halfjaar te werken. De tijd zal het leren. Voor nu is het voor mij belangrijk om erachter te komen wat mijn talenten zijn en hoe ik ervoor kan zorgen dat ik daar een baan aan kan koppelen.

Weet jij ook niet wat je precies wil met je leven?

Volg mij via FacebookTwitter InstagramPinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

22 comments

 1. Darina says:

  Een heel herkenbaar artikel en zo fijn om te lezen dat ik niet de enige ben :). Ik heb ook last van keuzestress terwijl ik over twee jaartjes de 40 aantik :). Ik vind ook teveel dingen leuk. Mijn huidige baan is erg leuk maar soms wil ik meer en iets anders….Ik zal er ook achter moeten komen waar echt mijn talenten liggen….

 2. Tineke says:

  Meid, je leven is echt niet afgelopen wanneer je getrouwd bent en/of kinderen hebt. Dan kun je nog steeds reizen.
  Liefs

  • Klopt, maar als je wat ouder bent ben je gebonden aan ofwel het huwelijk ofwel een kind. En als je eenmaal kinderen hebt, dan ben je veel minder vrij dan voorheen. Je gaat niet zomaar een maand backpacken. Ik ben erg gehecht aan mijn eigen vrijheid, vandaar ook die keuzestress. Ik wil het NU allemaal doen, voordat ik een huis koop of andere dingen doen waar ik aan ‘vast’ zit. Uiteraard ervaart iedereen dit anders.

 3. Dineke says:

  Pff, dit herken ik zo erg! Ik ben nu met het derde jaar bezig van de Pabo, maar zie ik mijzelf mijn hele leven juf zijn? Eigenlijk niet.. Er is zo veel meer, zoals ruimtelijk vormgever lijkt mij zo tof! Maar ja, welke richting dan op? Alles is leuk!

 4. Manon says:

  Lastig om een keuze te maken want je wilt zoveel leuke dingen. En ik weet ook niet precies wat ik wil met mijn leven, ik denk dat meer mensen hier last van hebben

 5. Sabine says:

  Oooh zo herkenbaar dit, en ik ben nog niet eens 20! Toch stress ik ‘m al aardig vaak omdat ik het idee heb dat die tijd tot de huis-trouwen-kind fase veelste kort zal zijn voor al m’n plannen haha

 6. alexa says:

  Lastig maar ik denk dat je inderdaad moet doen wat je kunt doen dus weekendjes weg en je focussen op de leuke dingen. Ik heb de aankomende 2 weken amper een sociaal leven omdat ik alleen maar avonden werk en daarna wordt het kerst en kom ik helemaal niet meer aan een normaal leven toe.

 7. Mylène says:

  Oh man ja, ik herken het wel. Ik begin wel steeds meer te merken wat ik nou echt wil. Maar ik heb wel echt een periode gehad waarin ik geen idee had en eigenlijk het liefst alles wilde doen..

 8. Marcella says:

  Herkenbaar! Ik ben vooral op zoek naar welke baan goed bij me past, en hoe ik me daarin wil ontwikkelen. Mijn huwelijk en koophuis weerhoudt me niet om regelmatig op reis te gaan. Als gaan we dan weer nooit langer dan 5 weken…

 9. Thebeautyblognl says:

  Heel erg herkenbaar! Bij heeft het soms ook te maken met m’n perfectionisme dat ik nooit tevreden kan zijn en altijd meer en iets anders wil! Pff.. haha!

 10. Lisette says:

  Heb toevallig vorige week een blog geschreven over een en mijn bucket list! Herkenbaar. Denk ook dat we onszelf niet moeten verliezen naar op zoek zijn steeds. Kijk waar je op dit moment behoefte heb in je leven en ga daar mee aan de slag. Succes!

  PS. Leuke blog! Blijf je zeker volgen.

 11. Patricia de Ryck says:

  Ik had vooral over het vervolg stress: dus wel of/geen kinderen. Werk en dingen doen, zoals reizen altijd heel relaxt in geweest. Zo mijn eigen onderneming kunnen bouwen waarin ik nu eigenlijk alleen werk doe dat ik leuk vind. Als je echt heel erg zit met studiekeuze stress of vinden van juiste baan dan kan ik trouwens wel een coach adviseren, maar ga hier even geen reclame maken. Je kunt me mailen via de site.

 12. Bianca says:

  Waarom word je geen ondernemer/freelancer? Je eigen tijd indelen en alles wat je niet leuk vindt besteed je uit.

 13. Nadeche says:

  Het is voor mij nu al zo herkenbaar en ik ben pas achttien. Soms ben ik ook gewoon uitgeput, omdat ik veel energie steek in eindeloos nadenken en stressen over alles wat nog gaat komen. Heel lastig allemaal, maar het komt vast goed met ons! ?

  Liefs,
  Nadeche

 14. Heel herkenbaar. Hier ook een dertiger met keuzestress. Ik heb inmiddels twee totaal verschillende banen (heb ook verschillende opleidingen afgerond) en daarnaast blog en fotografeer ik. Waarom kiezen voor één hokje? Ik ben gewoon een slashie en dat bevalt prima 🙂 .

 15. Natascha says:

  Heel herkenbaar! Ik ben nu bijna 25 en ik ben het afgelopen jaar van job veranderd omdat ik echt het gevoel had dat ik vastzat. Nu zijn er natuurlijk nog veel dingen die ik wil doen voor ik 30 ben maar ik ben blij dat ik op dat vlak toch de knoop heb doorgehakt!

 16. kimberly says:

  Oh dit is zo vreselijk herkenbaar! Pffft. Straks 26 en ik doe van alles wat? Vind van alles leuk, en heb gekozen voor een administratieve opleiding waar ik zo mijn laatste jaar van in ga. Vind ik het leuk? Nee. Ligt het mij? Dat wel…zucht.

 17. Melissa says:

  Heel herkenbaar! Ik heb mijn hele leven al last gehad van ‘het niet weten wat ik wil. Ik vond alles leuk 😉 Maar vooral schrijven, marketing & sales én ik had een een verlangen naar wonen in het buitenland. Uiteindelijk ben ik 3 jaar na Gran Canaria gegaan en ben ik teruggekomen met een meer concrete visie op wat ik wil. Nu kan ik de dingen die ik leuk vind kwijt in mijn blog over Gran Canaria én in mijn full-time als accountmanager! 😁 Groetjes Melissa

Comments are closed.