Dag vaste baan, hallo freelance leven

Dag vaste baan, hallo freelance leven

Oh man, wat is het fijn om het eindelijk van de daken te kunnen schreeuwen. Op dit moment werk ik al niet meer in loondienst, maar ben ik eigen baas. Klinkt best stoer, nietwaar? Mijn baan als online marketeer heb ik gedag gezegd en het werken als freelancer heb ik omarmd. Tegelijkertijd is het onwijs spannend. Ik zit op een rijdende trein, wil zoals altijd overal de touwtjes in handen blijven houden en soms duikt er een duivels stemmetje in mij op die zich afvraagt of dit allemaal wel verstandig is?!

Dromen van een bestaan als freelancer

Voor de mensen die mij kennen, is het geen nieuwtje. Dat ik ooit een keer voor mijzelf wilde beginnen stond vast. Alleen het moment wanneer dat zou plaatsvinden nog niet. Ik had het eigenlijk prima naar mijn zin bij mijn baan in Amsterdam. Een ideale mix tussen gezelligheid en hard werken. Toch merkte ik dat ik op zoek was naar meer uitdaging. Of 100% freelancen nu de juiste oplossing was, wist ik niet. 

Het moment is daar

Ondertussen was ik allerlei dingen aan het uitzoeken. Waar moet je aan denken als je gaat freelancen? Hoe kom je aan opdrachten? Hoe groot moet je buffer zijn? Ik volgde zelfs twee cursussen van de C.Academy om mijzelf alvast te verdiepen in het leven als freelancer.

Mijn huidige contract liep tot het einde van dit jaar. Eind oktober stond er een gesprek gepland over mijn toekomst. Echter had ik voor mijzelf al een besluit genomen. Wat de uitkomst van het gesprek ook zal zijn, ik heb besloten om te stoppen met mijn vaste baan en te kiezen voor een nieuw avontuur: het ondernemerschap. Ik moest een vast contract krijgen, maar dat vaste contract kreeg ik niet. Dus beide partijen wilde niet met elkaar door. In dit geval geen man overboord en voor mij heel duidelijk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Uit mijn comfort zone

Omdat ik nog een berg aan vakantiedagen had, ben ik al vrij. Officieel ben ik tot 12 december in dienst en krijg ik ook tot die tijd loon. Een geruststellend gevoel, zodat ik even op adem kan komen en natuurlijk de nodige voorbereidingen kan treffen. Want financiële onzekerheid vind ik maar een lastig dingetje. Ik wil NOOIT (financieel) afhankelijk moeten zijn iemand..

Op mijn eerste vrije dag ben ik als een malle aan de slag gegaan. Want één ding is zeker; als je 100% gaat freelancen zijn er een heleboel dingen die er geregeld moeten worden. Daarnaast zitten we in het vierde kwartaal wat betekent dat ik sowieso altijd heel erg druk ben met opdrachten voor mijn blog. Je snapt het al; een hele berg werk dat gedaan moest worden. Zóveel dat ik er slapeloze nachten van heb gehad..

Op naar een nieuw avontuur

Ondertussen is het allemaal geland. De eerste dag dat ik niet naar kantoor ging, moest ik namelijk stiekem best wel een beetje wennen. Ik was nog erg betrokken bij mijn klanten en wilde maar al te graag weten hoe het ging. Je bouwt toch een bepaalde band op met je klanten. Maar beetje bij beetje heb ik het losgelaten en afgelopen weekend kwam het besef dat mijn SocialMediaMen avontuur nu toch écht afgelopen is.

Van een hobby blog naar een betaalde blog

Het is alweer ruim 5 jaar geleden dat ik ben begonnen met Diolifestyle.nl. De afgelopen jaren heb ik onwijs toffe dingen meegemaakt. Zo ben ik op citytrip naar Londen geweest, heb ik veel mooie producten mogen ontvangen en heb ik voor de meest uiteenlopende bedrijven gewerkt; van Transavia tot WoonExpress en van HelloFresh tot Hema. Sinds oktober 2014 beschik ik over een BTWnummer en verdien ik geld met Diolifestyle.nl. De eerste jaren was het heel weinig, maar sinds vorig jaar zit er een sterk stijgende lijn in. Dit jaar heb ik een méga recordomzet behaald. Iets waar ik heel erg trots op ben.

De afgelopen jaren heb ik hier keihard voor gewerkt. Iedere keer als mensen zaten te Netflixen, zat ik te werken op mijn werkkamer. Ontelbare avonden heb ik achter mijn computer doorgebracht en dat allemaal naast mijn fulltime baan. Doordat ik de afgelopen jaren zoveel toffe opdrachten heb mogen doen, heb ik een groot netwerk opgebouwd en is het balletje steeds meer gaan rollen. Daardoor is het nu een logische stap om 100% te gaan freelancen.

Het begin van mijn freelance carrière

Twee jaar geleden kreeg ik opeens de vraag of ik interesse had om voor andere websites blogs te schrijven. Het begon allemaal met Relatieplanet waar ik elke maand dokter love mag spelen en dat nu nog steeds met heel veel plezier doe. Omdat ik nog altijd fulltime werkte en een blog had die ik onderhield, moest ik regelmatig ‘nee’ verkopen. Ik werkte al ruim 50 uur per week, dus op een bepaald moment moest ik een grens trekken.

Doordat ik merkte dat er veel groeipotentie zat in mijn freelance carrière, ben ik hier steeds meer over gaan dromen. Want zeg nu zelf; eigen baas zijn betekent veel vrijheid. Vinden we dat niet stiekem allemaal heel erg fijn..?

Wat ga ik doen?

Ik ga aan de slag als freelance content marketeer (tekstschrijver, content maken voor social media, content voor e-mail marketing etc.) én daarnaast ga ik aan de slag als freelance online marketeer (social media advertising, social media trainingen, e-mail marketing etc.). Daarnaast ben ik inzetbaar als ad interim online marketeer.

Dus wil jij je website teksten voorzien van een frisse wind, wil je toffe content plaatsen op je social media kanalen of wil je meer omzet halen uit je webshop via social media advertising? I’m your man! Stuur een mail naar info@diolifestyle.nl of bel mij op 06 – 55 69 91 91. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Work hard, play hard

De eerste twee opdrachten zijn al binnen en ik heb meerdere lijntjes uitgezet voor mogelijke opdrachten. Dus met die opdrachten gaat het helemaal goed komen. Mijn grootste uitdaging is het werken zonder collega’s. Ik ben een gezelligheidsdier en vind het veel leuker om samen met andere mensen te werken, te brainstormen of te overleggen. Uiteraard zijn daar allerlei oplossingen voor, dus dat komt uiteindelijk wel goed.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een kick-ass ondernemingsplan met ambitieuze doelen, komt er een nieuwe blog bij én wordt er een portfolio website gelanceerd. Stay tuned!

Nieuwsgierig hoe het freelance leven mij gaat bevallen? Ik zal regelmatig updates plaatsen op Diolifestyle.nl én natuurlijk op Instagram.

Droom jij ook van een eigen bedrijf?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

P.S. Is ondernemen ook jouw grootste droom? Go for it! Door het te doen ontdek je pas of het iets is voor jou. Wat heb je te verliezen?!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

20 comments

 1. Saskia says:

  Wauw, gefeliciteerd! Ik wens je heel veel succes in je nieuwe carrière. Moedige stap hoor.
  Ik durf ‘m nog niet te zetten. Zelf sinds oktober officieel zzp’r naast mijn loondienst. Het is aanpoten, maar ik heb het er voor over.

  • Diolifestyle says:

   Dank je wel! Ik heb er onwijs veel zin in. En dat zzp’en van jou komt ook helemaal goed, zolang je er zelf maar in gelooft en er 120% voor gaat! 😀

 2. Sandra says:

  Gefeliciteerd! Het gaat je lukken! In 2019 heb ik nieuwe plannen als zzp-er, waarmee ik hoop in de toekomst dezelfde stap te kunnen zetten. Geniet van het freelance leven!

 3. Jane says:

  Dionne, je volgt je hart, want dat klopt! Heel veel succes voor de toekomst gewenst op alle gebied!!!

 4. Romy says:

  Wat onwijs stoer dat je deze stap hebt gezet en je freelance droom achternagaat! Met jouw spirit en ambitie weet ik zeker dat het moet lukken 🙂

Comments are closed.