Life | Het leed dat afstuderen heet

Life | Het leed dat afstuderen heet
De laatste tijd heb ik gemerkt dat ik vaak op zoek ben naar quotes die aansluiten bij mijn gevoel. Zo ook de onderstaande quote. Het afstuderen is een goed voorbeeld van een nieuwe challenge. Hoewel ik de afgelopen 3,5 jaar van mijn studie zonder problemen heb doorlopen en ook alle studiepunten van die periode binnen heb, merk ik dat ik bij het afstuderen dichtklap. Waarom weet ik niet. Misschien een stukje faalangst. Ik wil zo graag op tijd klaar zijn met afstuderen en kijk er uit naar het moment dat ik klaar ben en mijn diploma in ontvangst kan nemen. 
Het leed dat afstuderen heet
Ik zie afstuderen als een hele grote berg waar ik tegenaan kijk. Ook heb ik het gevoel dat ik deze ‘berg’ niet kan beklimmen. Terwijl ik weet dat het totale onzin is, toch zie ik op tegen het afstuderen. Het komt misschien ook wel een beetje omdat iedereen je bang maakt. Als docenten je vertellen dat afstuderen zwaar is en je hard moet bikkelen, schrik ik en maak ik mijzelf bang. Nergens voor nodig. Toch heb ik gemerkt dat mijn gevoel mij de eerste twee weken van mijn afstuderen tegenhoudt waardoor ik niet presteer zoals ik wil en kan dat ik presteer. Ik ben begonnen met het loslaten van dit gevoel en te knallen voor mijn afstudeeronderzoek en afstudeerproject. 

Ben je ook wel eens op zoek naar een quote die aansluit bij je gevoel?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

10 comments

 1. Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla says:

  Je kunt dit wel,zeker weten! Het begin is nooit leuk en het lijkt zoveel wat je moet doen en aan moet voldoen maar uiteindelijk is het allemaal de moeite waard, meer dan waard.

  Ik schreef mijn afstudeerscriptie toen mijn dochter net 1 was geworden, tandjes kwamen door en ik was met alles druk…Diploma zit in de pocket en ik kijk met een grote glimlach terug naar mijn afstudeerperiode!

  Succes!!

 2. Joy says:

  Aah ik weet precies hoe je je voelt. Ik zie er ook zo tegen op om af te studeren en alles maakt me bang er aan!

  xo

 3. Lisanne S. says:

  Jaa sommige dingen lijken heel eng, maar meestal kijk je met een trots gevoel met een glimlach terug dat het gelukt is 🙂

  Xx Lisanne

 4. Chahrazad says:

  Ik weet precies wat je bedoeld. Ik ben op dit moment bezig met mijn minor en start in september met afstuderen. Blegh! Veel succes in ieder geval.

  x

 5. Alexa Op 't Land says:

  Je moet er even doorheen en ik weet zeker dat het je gaat lukken. Daarna kan je lekker genieten!

 6. Blognroller says:

  Ik ken dat afstudeer gevoel en opkijken tegen een berg heel goed. Achteraf denk je, ooh dat viel mee! Stapje voor stapje, heel veel succes!

 7. Annemijn Meeuwse says:

  Ik herken het. Ik ben momenteel ook bezig met afstuderen. Ik vind het vooral lastig om alles te overzien en in te schatten hoe lang ik ergens mee bezig ga zijn. Daar ervaar ik wel veel stress door. Nu knallen en doorgaan!

Comments are closed.