Persreis Antwerpen | Tentoonstelling modeontwerper Dries Van Noten

Persreis Antwerpen | Tentoonstelling modeontwerper Dries Van Noten
Afgelopen
donderdag vond de (pers)opening van de tentoonstelling van modeontwerper Dries Van Noten plaats in het Modemuseum van Antwerpen. Ik keek er onwijs naar uit,
zeker omdat ik de kleding van Dries Van Noten erg mooi vind en voor een
deel ook past bij mijn eigen kledingstijl.
Persreis
Antwerpen | Tentoonstelling modeontwerper Dries Van Noten
Donderdagochtend
vertrok ik al vroeg met de trein richting Antwerpen. In de internationale trein
vanuit Rotterdam zou ik de andere mensen ontmoeten die ook meegingen op
persreis naar Antwerpen.
Butterflies – ‘De intense kleuren en gewichtloosheid van vlinders en vliegers’

Met de trein vanuit Rotterdam sta je – voor je het weet – midden in het centrum van Antwerpen. Op het prachtige station van Antwerpen stond een vriendelijke mevrouw op ons te wachten die ons begeleide naar een heel mooi en chique barretje waar we thee dronken. Nadat we genoten hadden van onze drankjes, zijn we snel doorgegaan naar het Mode Museum. Daar vond de persconferentie plaats.

Tijdens de persconferentie vertelde Dries Van Noten over de tentoonstelling en hoe de collectie tot stand is gekomen. Na de persconferentie was het tijd voor de rondleiding. Hier heb ik heel erg naar uitgekeken, want ik was heel benieuwd naar de collectie.

Antwerpen – Dries Van Noten – Het mooie barretje waar we thee dronken 
Tijdens de tentoonstelling kon je de vele verschillende inspiratie bronnen van de ontwerper terug zien. Het was als het ware een reis door de wereld. De tentoonstelling was ingedeeld in verschillende onderdelen (thema’s) met allemaal collecties van kleding die 
Dries Van Noten ooit heeft ontworpen. 
Marble Men – ‘Brutale bohemiens, rijke hippies, Engelse excentrieklingen’

Ik vind de collecties die Dries Van Noten maakt altijd erg mooi. Hij houdt heel erg van kleur, patroontjes, veertjes, print, pailletjes en allerlei andere tierlantijntjes. Iets waar ikzelf ook erg van houdt. Kleur en tierlantijntjes zie je ook vaak terug in mijn eigen outfits. 
Jimi Hendrix – ‘Neo-orientalisme met de glamour van de renaissance’

Zelf was ik erg fan van de gouden collectie. Ik vond het er heel stijlvol en chique uitzien. Doordat de linker outfits gecombineerd zijn met zwarte items is de outfit niet te heftig. Goud kan soms ordinair overkomen, maar dat is in deze outfits zeker weten niet het geval. 
Ik vind ze heel gaaf!

Gold – ‘Het aftasten van de grens tussen goede en slechte smaak’
Flemisch Master – ‘Omkaderde gezichten en portretten’
The Kiss – ‘Een elegante, androgyne look’

Deze collectie met dit prachtige glitter jasje en rokje behoorde zeker tot mijn favoriet. 
Heel mooi. Ik zou dat jasje zo dragen. 
Sport Couture – ‘De kunst van het moderne ornament’

Zo mooi al die kleurrijke en drukke printed kledingstukken. 
Summer Flower – ‘Sereniteit en vreugde’
Graphic – ‘De transformatie van het tweedimensionale in het driedimensionale:
optische illusie’
Marble Women – ‘Brutale bohémiens, rijke hippies, Engelse excentriekelingen’
Bollywood – ‘Een vleugje sensualiteit’
Spain – ‘Zwart, wit en puntjes van licht’
Na afloop van de rondleiding door de tentoonstelling stond er een lekkere lunch op ons te wachten. Ook at ik voor het eerst een cronut (een combinatie van een croissant en een donut). Dat was zó lekker, die ga ik zeker vaker eten. 
Ik heb genoten van deze prachtige tentoonstelling. Er stonden zulke prachtige items tussen. Zelf vond ik het heel leuk dat het een tentoonstelling was, want dat heb je genoeg tijd om goed te kijken naar een item. Op een FashionWeek gaat dat een stuk minder goed, voor je het weet is de show alweer voorbij. 
Ik vond het een hele eer om aanwezig te zijn bij de persopening van deze tentoonstelling. 
Lijkt het jou leuk om de tentoonstelling van Dries Van Noten te bezoeken?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

  1. Nesrin says:

    Heel mooi. Dries van Noten is ook de enige Dries die ik mag (Roelvink niet dus) haha.

  2. Rowan - Rebellious yet Romantic says:

    Echt enorm gaaf om te zien en wat leuk dat je erbij mocht zijn! Cronuts klinken trouwens heeeerlijk haha. 🙂 Liefs, Rowan

Comments are closed.