Persreis Antwerpen | Dé mode hotspots

Persreis Antwerpen | Dé mode hotspots
Maandag konden jullie al het verslag lezen van het eerste gedeelte van deze persreis, namelijk een bezoek aan de tentoonstelling van Dries Van Noten in het Mode museum.
Nu is het tijd voor het tweede gedeelte van deze persreis. Nadat we de prachtige tentoonstelling van Dries Van Noten hadden bezocht, lunchten we en maakten we ons klaar voor een mode wandeling door Antwerpen. 
Dé mode hotspots van Antwerpen
Het verbaast je natuurlijk niet, maar Antwerpen is de stad van de mode. Je vindt er niet alleen talrijke (jonge) designers, er zitten ook prachtige vintage winkeltjes, de mode academie, het Mode museum en ga zo maar door. 
We begonnen onze mode wandeling in de Sint Andries kerk. Deze kerk heeft een hippe en artistieke pastoor. Zo werd er een tijdje terug een kerkdienst gehouden met house muziek en draagt het Maria beeldje in de kerk een jurk die ontworpen is een designer uit de stad.

Sint Andries kerk

Na een bezoekje van de Sint Andries Kerk liepen we verder en bekeken we het Mode museum van uit buiten. Het is namelijk een prachtig gebouw. Naast het dat het een museum is, bevindt de mode academie zich ook in hetzelfde pand en zit er een mode bibliotheek. 
Vervolgens brachten we een bezoekje aan de winkel van Dries Van Noten. Daar bekeek ik de mooie collecties die hij heeft gemaakt. Hoewel ze boven mijn budget zijn, vind ik ze alsnog best betaalbaar en niet overpriced. Daarnaast vind ik de kleding die hij ontwerpt mooi, stijlvol en zeker ook draagbaar. Na een bezoekje aan de winkel van Dries Van Noten, vervolgenden we ons mode wandeling naar een van de mooiste en oudste winkeltjes van Antwerpen. Namelijk Ganterie Boom. Dit is een handschoenen winkeltje uit 1884. Het is een hele ouderwetse winkel met een oude kassa. Alle handschoenen liggen in allerlei mooie dozen. Het was echt een plaatje om te zien. Prachtig dat zo’n winkel nog bestaat. 
Vervolgens vervolgden we onze wandeling en bezochten we een sieraden winkel waar hele mooie zelfgemaakte sieraden werden gemaakt. Zelf vond ik vooral de fijne sieraden erg mooi. In dat mooie sieraden winkeltje hing dit mooie jurkje, gehaakt met zilverdraad. 
De volgende stop die we maakte was de winkel van Anna Heylen, ook wel 
Maison Anna Heylen genoemd. Deze winkel hing vol met prachtige kledingstukken. Zelf werd ik verliefd op een prachtig fluffy bont jasje die de paspop droeg. 
Hij zag er heel mooi uit. Echt een plaatje. 
Ik vond het heel gaaf om haar beroemde poppen te zien. Anna maakte een tijd terug allerlei soorten Barbie poppen en deed deze poppen ook kleding aan die ze zelf ontworpen heeft.  Ze heeft er heel veel prijzen mee gewonnen en in veel tentoonstellingen gestaan. 
Als laatste zag ik deze blauwe jurk die ik ook erg mooi vond.
Aan het eind van de mode wandeling bezochten we nog twee verschillende vintage winkeltjes in de stad. Als eerste bezochten we Labels Inc. Dit was een mooie winkel vol prachtige desinger items. Daarna was het tijd voor de tweede vintage winkel. We brachten een bezoekje aan Rosier41. Dit vond ik een hele mooie vintage winkel waar ze ook prachtige items verkochten. Ook verkochten ze allerlei items van Dries Van Noten. Ik hoop dat ik ooit ook een mooi item in een vintage winkel weet te scoren.
Ook in Antwerpen ligt er een Laduré <3
Station Antwerpen in het donker
Ik vond het een geweldige ervaring om deel te nemen aan deze gave persreis. 
Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

15 comments

 1. Manou says:

  Ziet er super leuk uit zeg. Ik ben nooit echt in Antwerpen geweest maar lijkt mij erg leuk!

 2. Romy says:

  Wat leuk dat je daar naar toe mocht! Ik heb zelf Fashion Design gestudeerd en ging ook regelmatig met school naar Antwerpen.

 3. Frederique says:

  Wat vet! Antwerpen is zo'n heerlijke stad, het voelt altijd zo knus vind ik haha! Helemaal niet zo groot, en je kunt er geweldig goed shoppen! X

 4. Cindy says:

  Antwerpen is echt een geweldige stad! Al heel vaak geweest, ik woonde er vrij dichtbij. Ik vind het ook altijd geweldig om, als je over de snelweg langs het Sportpaleis rijdt, dan de skyline van Antwerpen te zien.

 5. Nesrin says:

  Oh…ik ben verliefd. Wat een prachtig stuk de blauwe top met donkergrijs tutu achtige rok eronder. Prachtig.

 6. Joyce Jeroense says:

  Antwerpen behoort nog steeds tot mijn favoriete steden. Super bedankt voor de tips! In het mode museum en bij Laduree ben ik al een keer geweest. Maar in de Sint Andries kerk nog niet, dat ga ik zeker onthouden voor de volgende keer dat ik in Antwerpen ben!

 7. Claudia says:

  Wat een gave persreis! IK wist niet dat ze een Laduré hadden. Daar moet ik dan ook een keer langs.

Comments are closed.