Lifestyle | Mijn werk in de kinderopvang

Zoals jullie misschien al weten of misschien ook niet; ik werk in de kinderopvang. Voordat ik aan mijn HBO opleiding begon, heb ik een MBO
opleiding gevolgd en afgemaakt. We duiken even het archief in.
Ik ben begonnen op het vmbo, na het behalen van mijn vmbo diploma ben ik doorgestroomd naar de havo. Helaas ben ik toen gezakt voor mijn havo diploma. Omdat ik geen zin had om nog een heel jaar naar school te gaan,
koos ik voor de vavo. De volwassen havo. Ik volgde twee vakken en daarnaast
deed ik een MBO opleiding. Ik heb toen
in een jaar tijd twee diploma’s behaald. Mijn havo diploma en mijn MBO diploma
pedagogisch medewerker kinderopvang.

Sinds ik in Amersfoort woon, werk ik ook bij Mickey’s kinderopvang in Amersfoort e.o. Ik was in Amersfoort begonnen met mijn HBO opleiding en werkte in mijn vrije tijd bij Mickey’s. Ideaal, want doordat ik een diploma heb, verdient het veel beter dan bij de lokale supermarkt. Ik studeerde de afgelopen vier jaar voltijd, dus ik werkte elke maand maar een aantal keer. In de vakanties daarentegen werkte ik juist heel veel.

Ik werk al ruim vier jaar met veel plezier bij Mickey’s. Ik vind het leuk om met de kinderen te spelen, te knutselen, activiteiten te organiseren en ga zo maar door. Toch zie ik mijzelf dit werk niet mijn hele leven doen. Dit is niet om arrogant te doen, maar dit is omdat mijn hart niet in de kinderopvang ligt. Ik ben natuurlijk niet voor niets na het behalen van mijn MBO diploma gaan doorstuderen op het HBO. Ik heb de HBO opleiding Social Management gevolgd waar je veelal bezig bent met marketing, communicatie en management.

Op het kinderdagverblijf waar ik werk bestaan er twee groepen; de baby groep (kinderen van 12 weken tot 2 jaar) en de peutergroep (van 2 jaar tot 4 jaar). Zelf heb ik een voorkeur voor de peutergroep, omdat de kinderen van die leeftijd beginnen met praten, zindelijk zijn en je ook al echt iets met ze kunt doen.
Er is wel een ding waar ik niet aan kan wennen. Vieze poepbroeken, want ja dat is ook part of the job. Ik blijf het smerig vinden en sta geregeld half te kokhalzen. Mijn collega’s zeggen  altijd dat het went, maar nee. Voor mij went het niet en ik blijf het vies vinden. Hoewel ik het heel leuk vind om met kinderen te werken, is dit niet mijn eindstation. Ik wil mij graag verder ontwikkelen en mij bezig houden met marketing, communicatie en PR. Toen ik ruim 5 jaar geleden begon met deze studie dacht ik dat ik het helemaal geweldig zou vinden. Tijdens mijn HBO opleiding ben ik erachter gekomen dat mijn hart ergens anders ligt. Maar op dit moment ben ik dankbaar voor mijn werk in de kinderopvang en alle glimlachjes
van alle lieve kindjes die mij elke ochtend weer verwelkomen.
Zou jij in de kinderopvang willen werken?
Volg mij op Bloglovin, FacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

  1. Elseniek says:

    Ideaal om naast je studie wel zo lekker bij te kunnen verdienen! Ik vond het prima naast mijn studie om bij een kinderdagverblijf te werken maar ik miste daar wel de uitdaging. Daarom ben ik ook erg blij met mijn baan nu 😉

  2. RedFashionHead Janouk says:

    Wat grappig! Ik heb ook MBo gedaan, maar dan de richting onderwijsassistent. Daarna nog woonbegeleiding en toen HBO SPH. Ik werk nu als gastouder en heb het onwijs naar mijn zin. Het werk wat ik doe is natuurlijk heel simpel, het is eigenlijk gewoon oppassen, maar het is heerlijk om met kinderen te werken 😀 Heb hiervoor ook 4 jaar in de kinderopvang gewerkt als bijbaantje.

  3. Roëlle says:

    Ik snap je punt helemaal! Ik ga ook richting dat werkveld maar heb hart voor communicatie.. Lastig he dat kiezen. Toch kan je je altijd deeltijd ontwikkelen toch? 🙂

Comments are closed.