5 luchtzuiverende planten voor op kantoor

5 luchtzuiverende planten voor op kantoor

Luchtzuiverende planten zijn planten die giftige stoffen uit de lucht kunnen filteren en zo de luchtkwaliteit van je kantoor verbeteren. Daarnaast hebben deze planten nog veel meer voordelen waardoor het fijn is om op zijn minst een à twee planten in je kantoor te hebben om zo de productiviteit te verhogen van je werkdag. Hieronder vind je 5 luchtzuiverende planten voor op kantoor.

Luchtzuiverende planten: wat houdt dat in?

Elke kamerplant produceert zuurstof, maar niet alle kamerplanten hebben een luchtzuiverende werking. Maar wat zijn luchtzuiverende planten dan precies? Dit zijn planten die overdag CO2 omzetten in zuurstof en ze zorgen voor waterdamp in de lucht, waardoor de luchtvochtigheid van de ruimte verbetert. Daarnaast kunnen luchtzuiverende planten de geurtjes opvangen die je liever niet wil ruiken in huis of op je kantoor.

1. Areca palm

De Areca palm is een van de meest effectieve luchtzuiverende planten. Deze palm kan formaldehyde, tolueen en xyleen uit de lucht filteren. De Areca palm is ook een mooie toevoeging aan elke kamer met zijn sierlijke bladeren en elegante uitstraling.

5 luchtzuiverende klanten voor op kantoor
5 luchtzuiverende klanten voor op kantoor

2. Sansevieria

De Sansevieria, ook wel bekend als de “vrouwentongen”, is een gemakkelijk te onderhouden plant die formaldehyde uit de lucht kan filteren. Het is ook een zeer geschikte plant voor mensen die geen groene vingers hebben, omdat de Sansevieria weinig verzorging nodig heeft.

3. Lepelplant

De Lepelplant is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luchtzuiverende plant die de luchtvochtigheid kan verhogen. Deze plant kan formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht filteren en kan tegelijkertijd de luchtvochtigheid verhogen, waardoor het een perfecte plant is voor mensen met ademhalingsproblemen.

4. Dracaena

De Dracaena is een grote familie van luchtzuiverende planten die bekend staan om hun krachtige filteringseigenschappen. Deze planten kunnen formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en xyleen uit de lucht filteren. Ze zijn er in verschillende kleuren en maten, waardoor je er altijd een kunt vinden die bij je interieur past.

5. Klimop

De Klimop is een van de gemakkelijkste luchtzuiverende planten om te verzorgen. Deze plant kan formaldehyde, benzeen, trichloorethyleen en xyleen uit de lucht filteren en is zeer geschikt voor mensen met allergieën en ademhalingsproblemen. Klimop kan opgehangen worden en kan zo een verticale tuin creëren.

Verassingsplantenbox van Plantje

Houd je van verassingen? Dan is de groene kneusjes box van Plantje.nl een aanrader. Die heb ikzelf ook een tijdje terug gekocht. In dit box zitten tussen de 8 en 10 kamerplanten die net iets minder mooi zijn of simpelweg te lang gestaan hebben bij de kweker en daardoor verkocht moeten worden.

Ik ben nog steeds helemaal content met mijn kneusjes box. Op één plant na leven ze allemaal nog. Je hebt verschillende soorten boxen: een grote-, een halve- of een buitenplanten kneusjes box. Vanaf €18,95 heb jij al je eigen kneusjes box in huis. 😉

Conclusie

Er zijn nog veel meer luchtzuiverende planten om uit te kiezen, maar deze 5 zijn een goed begin om mee te starten. Onthoud wel dat planten niet in staat zijn om alle verontreinigende stoffen uit de lucht te filteren en dat goede ventilatie (zet zo nu en dan je raam open of zet de ventilatie aan) en regelmatig schoonmaken zodat het stofvrij is, zijn ook belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit.

Welke luchtzuiverende planten heb jij op jouw kantoor staan?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je op de link klikt en een aankoop doet, ontvang ik daar een commissie over. Jou kost het niets extra.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *