Memory wall maken? Zo pak je het aan!

Memory wall maken? Zo pak je het aan!

Je hebt het vast wel een keer ergens voorbij zien komen: een memory wall. Ook wel bekend als een muur vol met foto’s en andere mooie herinneringen. Nadat ik terug ben gekomen uit Barcelona, ben ik begonnen met het creëren van mijn eigen memory wall op mijn werkkamer. Hoe je dat aanpakt, lees je hieronder.

Zoek een plekje uit voor al je herinneringen

Het begint met het uitzoeken van de juiste plek voor het maken van je eigen memory wall. Zelf heb ik thuis een slaapkamer omgetoverd tot mijn eigen werkkamer. In die werkkamer ben ik niet alleen heel veel uren achter mijn laptop te vinden, maar besteed ik ook tijd aan het creëren van mijn eigen memory wall. Bij Kwantum heb ik meerdere schilderijlijsten gekocht waar je fotolijstjes en andere toffe dingen op kunt zetten. Deze heb ik tegen de muur bevestigd, zodat ik daar vervolgens memories op kon delen.

Memory wall maken

Aan de slag

Zodra je besloten hebt, hoe je het wilt aanpakken: een wand vol met fotolijstje, een vitrinekast of meerdere schilderijlijsten, is het tijd om herinneringen te maken. Zonder herinneringen is het maar een saaie memory wall.

Vaak wordt er bij een memory wall gedacht aan foto’s, maar er zijn nog veel meer dingen die je kunt verzamelen. Denk aan een glas dat je gebruikt hebt op een festival, schelpen van het strand waar je geweest bent, confetti, een kaart van een bepaalde plek, een sleutelhanger en ga zo maar door. Verzamel items die voor jou een emotionele herinnering hebben.

Maak de mooiste foto’s

Hoewel we tegenwoordig bijna alle foto’s maken met onze mobiele telefoon, is het ook leuk om juist foto’s te maken met een wegwerpcamera of een polaroid camera. Mocht je toch liever jouw mooiste herinneringen vastleggen met een mooie telefoon, maar wil je niet honderden euro’s uitgeven aan een iPhone, dan is het slim om te kijken naar refurbished telefoons zoals de iphone 8 refurbished. Op die manier kun je voor weinig geld toch mooie foto’s maken.

Een werkkamer vol herinneringen

Mijn eigen werkkamer staat nu vol met allemaal herinneringen van mijn tijd in Barcelona, kaartjes van mijn oud collega’s, foto’s van mijn vrienden in Barcelona, maar ook foto’s van feestjes in Nederland. Een bierglas van het Beerfestival in Barcelona, schelpen van het strand in Tarragona en nog veel meer. Ik kan niet wachten om nog veel meer herinneringen te maken.

Hoe maak jij het liefst een memory wall?

Volg Diolifestyle via Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Wat mooi dat je dit zo hebt gedaan, ik ben gek op fotografie, fotoalbums en fotolijstjes in huis plaatsen. Hierdoor denk ik altijd terug aan een mooie tijd.

Comments are closed.