Tijdelijk naar Barcelona om te wonen en te werken

Tijdelijk naar Barcelona om te wonen en te werken

Als je mijn blog al langer volgt of als je mij een beetje kent, weet je dat ik dol ben op Spanje. Spanje voelt voor mij als mijn tweede huis. Mijn liefde voor het land is pas echt uit de hand gelopen, nadat ik in 2012 een taalcursus volgde in Alicante. Sindsdien is het vlammetje alleen maar meer gaan aanwakkeren, dus de vele bezoeken aan dit mooie land volgden met als doel: elk jaar ga ik minimaal één keer op vakantie in dit prachtige land. Die missie is geslaagd, maar het smaakt naar meer.. Daarom ga ik in 2019 tijdelijk naar Barcelona om te wonen en te werken als digital nomad. 

Throwback Thursday

In 2015 besloot ik – nadat ik mijn HBO diploma had behaald – om te gaan reizen. Twee maanden lang reisde ik van het noorden van Spanje naar het zuiden met de trein. Eenmaal terug in Nederland moest ik er toch echt aan geloven. De zoektocht naar mijn eerste volwassen baan was gestart en voor ik het wist, tekende ik mijn contract bij een PR bureau. De afgelopen jaren heb ik met onwijs veel plezier gewerkt als online marketeer bij een online marketingbureau. Maar toch merkte ik dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging..

Ik koos voor het ondernemerschap. Ofwel, ik werk sinds 1 januari 2019 officieel als freelance online marketeer. Ondernemen was altijd al een grote droom, dus ik besloot er 200% voor te gaan. Een sprong in het diepe, maar dat betekent ook dat andere deuren open gaan.. Tijdelijk naar Barcelona om te wonen en te werken

Tijdelijk naar Barcelona

Nu ik besloten heb om als freelancer aan de slag te gaan, heb ik de mogelijkheid om te werken als digital nomad én een andere lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan.. Het kriebelt namelijk nog steeds om voor langere tijd naar Spanje te gaan. Guess what?

In 2019 ga ik drie maanden naar Barcelona 🙏🏻

Wat ga ik doen?

Werken en reizen. En vooral genieten van het Spaanse leven. Alle werkzaamheden die ik op dit moment uitvoer kan ik prima op afstand uitvoeren. Het plan is om ongeveer 20 uur per week te werken en de rest van mijn tijd te spenderen in het mooie Barcelona, maar ook te reizen naar andere plekken in Spanje en te genieten van mijn tijd in Spanje en het Spaanse leven.

De zoektocht naar een kamer is begonnen. Ik wil graag in een appartement verblijven met meerdere mensen om zo andere mensen te ontmoeten, de Spaanse taal weer op te pakken en bovenal mooie herinneringen te maken. Dus als je een tip hebt voor een mooie kamer in Barcelona, let me know!

De voorpret

Voor het zover is, is er nog genoeg werk aan de winkel. Want hállo freelance leven. Ik ben op zoek naar toffe freelance opdrachten, Diolifestyle.nl wordt in een nieuw jasje gestoken en ik ben druk met een tof project achter de schermen. De eerste twee maanden van 2019 wil ik dan gebruiken om alles een beetje op de rit te krijgen qua freelance opdrachten, maar ook met Diolifestyle.nl, zodat ik sowieso geld verdien als ik straks in Spanje zit.

Ondertussen is de zoektocht naar een kamer in volle gang en ben ik een lijst met plekken en steden aan het maken die ik allemaal wil bezoeken tijdens mijn verblijf in Barcelona. De planning is per 1 maart of per 1 april naar Spanje te gaan, dit hangt een beetje af wanneer ik een kamer vind.

Hoe dan ook, ik heb er ONWIJS veel zin in en ik ga iedereen via Instagram en via mijn blog op de hoogte houden van dit toffe avontuur! ✨

Wat is jouw grootste droom?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest

Tijdelijk naar Barcelona om te wonen en te werken

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

14 comments

 1. Darina says:

  Geweldig dat je een tijdje in Barcelona gaat wonen. Ontzettende mooie stad! Ik ben heel benieuwd naar je avonturen daar. Ik zou ook een tijdje in Parijs willen wonen maar ik heb een vaste baan dus dat is iets ingewikkelder, maar wie weet ooit…

  • Diolifestyle says:

   Als het je grootste droom is, moet je het écht een keer doen. Ontdek de mogelijkheden van onbetaald verlof bijvoorbeeld eens. Of spaar je vakantiedagen van twee jaar op etc. Succes!

 2. Veerlez says:

  Ik vind het zo een toffe stap die je neemt! En dat is het fijne van voor jezelf werken, dit kan gewoon allemaal! Hoop dat je snel een kamer vindt!

 3. Johanne says:

  Heerlijk, wat een geweldige stap!! Wat een vrijheid he, dat dat gewoon kan. Ik heb tot nu toe welgeteld één hele week in Spanje gebruikt als werkvakantie, maar dat is toch iets anders dan drie maanden ;-). Hopelijk krijg je snel alles op de rit en kun je met een gerust hart richting Spanje vertrekken.

 4. Alette says:

  Wat te gek dat je het “gewoon” gaat doen! Heel veel succes en ben benieuwd naar je foto’s en verhalen!

 5. Anna says:

  Wauw, wat gaaf! Stiekem droom ik hier ook weleens over, haha. Vorig jaar was ik in Lissabon en die stad heeft echt mijn hart gestolen. Super tof dat je dit gewoon gaat doen. Ik ga je volgen zodat ik op de hoogte blijf van je avonturen!

 6. Denise says:

  Dat wordt ongetwijfeld onvergetelijk! Ik heb er ook gewoond (1x een jaar als au pair en 1x om 4 maanden onderzoek te doen) en door zo’n langer verblijf blijft de stad altijd een plekje in je hart houden. Ook voor mij voelt Spanje als een 2e thuis.
  Ik leerde echt Catalaans, omdat ik de meeste interviews voor mijn scriptie in het Catalaans moest doen, maar sowieso is het slim daar naast het Spaans ook wat woorden en zinnetjes van te leren.
  Succes met de zoektocht naar een kamer. Ik heb het destijds (de 2e keer) pas ter plekke geregeld. Al na een paar dagen lukte het! Er hingen toen op de universiteit vaak briefjes met ‘piso’ of ‘habitación’ van mensen die een medebewoner zochten.
  Hoe dan ook, veel plezier!

Comments are closed.