Mijn goede voornemens voor 2017? Ontspullen!

Mijn goede voornemens voor 2017? Ontspullen!

Veel mensen doen het elk jaar weer: beginnen met een aantal goede voornemens. En eigenlijk is het onzin, want je kunt elke nieuwe dag met een schone start beginnen en het roer omgooien. Toch heeft een nieuw jaar iets magisch en zit het vol met nieuwe kansen en bovenal veel positieve energie. Tijd om mijn grootste voornemen voor 2017 te delen: ontspullen.

Te veel spullen

Je kent het vast wel; een kledingkast die uitpuilt en waar hoognodig eens doorheen gelopen moet worden, sieraden die je toch nooit draagt, boeken die je uitgelezen hebt en ga zo maar door. Allemaal spullen die je hoogstwaarschijnlijk niet meer gaat gebruiken en stof blijven vangen. Tijd om daar verandering in te brengen. Eerlijk is eerlijk: opruimen doet een mens goed. Ik vind het zelf een heerlijk gevoel als ik weer een aantal dingen opgeruimd heb of andere mensen blij mee gemaakt heb met mijn spullen.img_5089

Tijd voor verandering

Ik wil mijzelf geen horder noemen, maar ik heb wel een zwak hart voor mooie notitieboekjes, sieraden, en vooral kleding en schoenen. Hoewel ik het altijd tegenspreek als mij vriend weer eens zit te klagen dat mijn kleding en schoenen te veel ruimte innemen, kan ik hem bijna geen ongelijk geven. Het is waar: ik heb veel schoenen en kleding. Dit komt enerzijds omdat ik het nu eenmaal leuk (en belangrijk) vindt om er goed uit te zien om mooie kleding en schoenen te dragen en anderzijds om ik nu eenmaal veel opgestuurd krijg door bedrijven voor mijn blog. Naast kleding en schoenen, koop ik ook regelmatig allerlei frutseltjes voor in huis, make-up en heb ik een halve drogisterij in huis als voorraad. Ik kan makkelijk een halfjaar of misschien nog wel langer vooruit met alles wat ik heb. Maar om te voorkomen dat het huis dichtslibt met teveel zooi, is het tijd voor mijn goede voornemen: ontspullen én een no-buy!

Ontspullen én een no-buy

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, heb ik besloten dat het tijd is om te ontspullen. Een paar weken geleden ben ik al een beetje begonnen: ik stond samen met een vriendinnetje op de IJhallen in Amsterdam om spullen te verkopen. Ondanks dat het niet zo’n succes was qua verkoop, heb ik aan het eind mijn niet verkochte spullen gedoneerd aan het goede doel. Ik had geen zin meer om de kleding mee naar huis te nemen, en ik vond het al lang fijn dat ik andere mensen er een plezier mee kon doen. Ik ben wel iemand die makkelijk spullen kan doen weg en dat helpt zeker, maar ondanks dat, heb ik nog steeds te veel.

 • In het nieuwe jaar wil ik in het hele huis op zoek naar spullen die weg kunnen. Ik ben al goed bezig, want ik heb al zeven(!) kratten verzameld met spullen waar ik vanaf wil.
 • De spullen die nog goed zijn, wil ik verkopen via Jouw Marktkraam. Sinds kort ligt het ook in Amersfoort. Je huurt daar een kraam voor minimaal een week en daar kun je je spullen verkopen. Ideaal, want zo heb jij een plek om je spullen te verkopen en andere mensen bij te maken met jouw spullen. Daarnaast wil ik kijken naar andere alternatieven om kleding te verkopen; Marktplaats, United Wardorbe of een andere verkoop website.
 • Om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe spullen in huis komen, leg ik mijzelf een no-buy op. Dit betekent dat ik de komende tijd (minimaal drie maanden), geen spullen koop. Dus geen kleding, schoenen, accessoires, drogisterij artikelen, spullen voor in huis etc., alleen maar etenswaren. *Spullen die ik ontvang voor mijn blog en waarvoor ikzelf niet betaal, vallen hier buiten. img_5097

Hier doe ik het voor

Aangezien ik ervan uit ga dat ik hier heel wat geld mee bespaar, gelukkiger wordt van minder spullen en dus een minder vol huis, wil ik dat geld gebruiken voor – jawel, een citytrip. Een ander voornemen voor het nieuwe jaar is namelijk elke maand op citytrip. Dit kan in Nederland of België zijn, maar ook Londen, Lissabon of een andere stad. Ik ben nogal reislustig en vind het heerlijk om op avontuur te gaan. Het is een mooi doel waar ik naar toe werk. Hoe leuk zou het zijn als ik straks aan het eind van 2017 kan vertellen dat ik 12 keer op vakantie ben geweest naar 12 verschillende steden. Super cool toch?! Ik heb er nu al zin in en de eerste reizen voor 2017 staan al gepland. Ik begin in januari met Manchester.

Tussendoor zal ik af en toe een update delen hoe het ervoor staat en wat het het opgeleverd heeft.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2017?

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

18 comments

 1. Darina says:

  Een leuk en goed voornemen. Ik heb dit twee jaar geleden gedaan. Ontspult en een no buy. Een half jaar lang en ik had een heel mooi bedrag gespaard en het huis was lekker opgeruimd 🙂 Af en toe las ik een korte no buy in van twee drie maanden. En 1 x in de 2 maanden kijk ik mijn spullen na of er iets weg kan.

 2. Shirley says:

  Ik ben makkelijker geworden met spullen weggooien. Ik heb nog steeds veel troep, maar wil er wel bewuster mee omgaan. Een echte minimalist zal ik nooit worden. Ik heb niet echt nagedacht over goede voornemens.

  • Ik verwacht ook niet dat ik opeens nog maar drie broeken en drie paar schoenen heb, maar hoop wel in te zien dat je echt niet gelukkiger wordt van héél spullen en een halve drogisterij als voorraad. We gaan het zien, ik heb er zin in!

 3. Bettie says:

  Mooi voornemen. Ik heb afgelopen jaar ook een deel van mijn kleding al gedoneerd aan goed doel en ik mis het totaal niet. Af en toe kijk ik eens om mij heen en zie ik dingen die ik echt nooit gbruik en dan kijk ik of ik het weggeef/verkoop of doneer.

 4. Marion says:

  Heel goed voornemen! Dit probeer ik ook al een tijdje. Afscheid nemen van de spullen die ik nooit meer gebruik en alleen spullen kopen die je echt nodig hebt 🙂 veel plezier vanavond!

 5. Sarah says:

  Ik probeer ook al een tijdje te ontspullen en minder te kopen! Dat je iedere maand op citytrip wilt gaan is natuurlijk de ideale drijfveer 🙂 Succes ermee!

 6. Mariëlle says:

  Oh wat heerlijk!!! Ik ben heel erg bezig met minimalisme, het voelt zo goed 🙂 Super gaaf idee ook om elke maand lekker weg te gaan!

 7. Romy says:

  Ik heb al zoveel goede voornemens en terugblik artikels gelezen vandaag en dit artikel vind ik vandaag de leukste! Ik heb net zelf een blogpost geschreven over dat ik geen goede voornemens heb maar dat heb ik toch wel, ik wil namelijk ook zo graag ontspullen in het nieuwe jaar! Ik heb namelijk ook zoveel spullen die ik niet gebruik of nauwelijks, zonde om ze te laten liggen. En de grootste reden is dat ik zo graag ruimte in mijn hoofd wil creëren hiermee!

  En wat een leuk doel zeg, al het geld apart zetten en er citytrips van maken! Ik zou dat het liefste ook elke maand doen maar helaas moet ik naar school en gaat het hem voorlopig niet worden. Gelukkig heb ik afgelopen jaar al wel wat mooie reisjes mogen maken!

  Veel succes <3

  • Aaah, wat lief! Dank je wel. Ja, precies. Het is zo zonde als al die spullen blijven liggen en je er niets mee doet. Het leek mij als reislustig iemand wel een mooie tegenprestatie. Ik werk fulltime voor een baas, waardoor het wel ‘maar’ korte citytrips worden van vrijdagavond tot zondagavond en af en toe iets langer, maar niet elke keer want ik heb maar een paar vakantiedagen waar ik het mee moet doen. Daarnaast kan het ook zijn dat ik in eigen land ga. Ik ben benieuwd. Ik heb er zin in en de eerste reisjes zijn al geboekt. Ik begin met Manchester over een paar weken. 🙂

   Jij ook succes met alles in 2017!

 8. Dana says:

  Fijn voornemen! Ik probeer ook steeds te ontspullen(totdat er is sale is bij Lush/TBS..). Dit jaar wil ik ook meer gaan reizen. In ieder geval ga ik in Brighton studeren, maak ik een trip naar dublin en Ijsland+rond reizen door Engeland. Daarnaast moet ik nog een ticket boeken naar Stockholm en ben ik van plan om naar praag, tokyo en kopenhagen te gaan.

 9. Anke says:

  Een super goed voornemen om je reisdoel te bereiken! United Wardrobe kan ik je wel aanraden, daar verkoop ik zelf ook mijn kleding op. X

 10. Marjolein says:

  Ik ben ook super met het loslaten van dingen, vooral kledij. Als ik het al een tijdje niet meer aan heb gehad en het ook niet van plan ben dan vliegt het zo de doos in voor de kringwinkel. Verkopen deed ik vroeger veel, maar tegenwoordig wil ik er gewoon onmiddellijk vanaf. In de zomer deed ik ongeveer zo’n 20kg naar de kringwinkel. Wat schaamde ik me!

  Veel plezier in Manchester! Ik start in januari met een citytrip naar Polen.

Comments are closed.