Trends 2017 | Videocontent, mobiele website & micro influencers

Trends 2017 | Videocontent, mobiele website & micro influencers

Elk jaar duiken de lijstjes weer op. Lijstjes met trends, ontwikkelingen en voorspellingen voor het nieuwe jaar. En ook ik maak mij er schuldig aan, want naast het feit dat ik mijn goede voornemens en doelen voor het nieuwe jaar deel, denk ik ook na over de dingen die de wereld in 2017 te wachten staan. Gaan we in 2017 massaal vloggen, of blijven we toch nog bloggen? Worden websites nog via de computer bezocht of gaan we voor de mobiele versie..? Allemaal dingen om als blogger goed over na te denken.

De trends voor 2017

Om ervoor te zorgen dat je ook in 2017 als blog blijft meetellen, is het van belang om in te spelen op alle trends. Doe je dat niet, dan verlies je waarschijnlijk een deel van je volgers. Tuurlijk moet je niet als een kip zonder kop alle andere volgen, maar het is belangrijk dat je de trends goed in de gaten houdt en hier op anticipeert als dat nodig is. Om maar een simpel voorbeeld te noemen, is jouw blog nog niet mobile-friendly? Dan zou ik dat maar hoog op je prioriteitenlijstje zetten.2016-12-31-11-12-53-2

Videocontent

Het is al vaker aanbod gekomen. Videocontent is al booming en dit zal zich het komend jaar alleen maar verder ontwikkelen. Zelf maak ik mij er ook schuldig aan. Het lijstje met blogs is het afgelopen jaar gekrompen, terwijl het lijstje met vlogs en andere video’s alleen maar gegroeid is. Het hoeft niet te betekenen dat je je volledig op videocontent moet gaan storten, maar misschien is het wel goed (en leuk) om een paar keer per maand een video te delen op je eigen Youtube kanaal. Zelf ben ik visueel ingesteld, waardoor tekst minder aantrekkelijk is. Toch heb ik nog steeds een lijstje met favoriete blogs die ik zeer regelmatig lees.

Mobile, Mobile, Mobile

Het is je vast niet ontgaan, maar in 2016 was het aandeel mobiele gebruikers die websites bezoeken al erg hoog. En dit aantal zal het komende jaar alleen maar sterk toenemen, waardoor het als website eigenaar heel belangrijk wordt dat je een website hebt die goed bereikbaar is via een mobiel. Naast een goede bereikbaarheid, is het belangrijk dat hij ook eenvoudig te gebruiken is. Dit gaat je anders lezers kosten.

Mirco influencers

De term influencers is bij de meeste wel bekend. Hoewel tot voor kort alleen gebruikt gemaakt werd van celebreties of andere grote influencers, is dat nu wel anders. Bedrijven zien steeds meer de meerwaarde in van de kleine influencers, omdat ze een nauwe band hebben met hun volgers en daardoor hoger scoren op engagement dan andere grote influencers. Dus hup, sla je slag en zorg dat jouw social-media accounts er tip top uitzien.Trends 2017 | Videocontent, mobiele website & micro influencers

Dit mag je niet vergeten

Instagram, iedereen kent het wel. Instagram was het afgelopen jaar een grote trend. Wereldwijd heeft dit social media kanaal steeds meer actieve gebruikers. Doordat Instagram nu in handen van Facebook is, is het sinds 2016 ook mogelijk om te adverteren. Bedrijven zien steeds vaker de meerwaarde van Instagram in en werken regelmatig met influencers. Geloof mij, heb je een mooie feed, een mooi aantal (échte..) volgers én heb je veel engagement met je volgers, dan kan 2017 Instagram zomaar een deel uit maken van je inkomen.

Een ander nieuw feitje is dat het vanaf 2017 mogelijk is om via Pinterest te adverteren. Hoe tof is dat? Zelf ben ik een grote fan van Pinterest en heb ik al ruim 3.850 volgers. Zoals ik eerder al vertelde, ben ik visueel ingesteld en dat komt bij Pinterest goed uit met al die prachtige foto’s! Heb je nog geen Pinterest of is die nog niet gekoppeld aan je blog? Dan zou ik dat maar eens snel gaan doen.

Ik ben benieuwd wat nog meer voor een spannende dingen te wachten staan op het gebied van bloggen en online marketing. Bij alles wat je doet, is het altijd belangrijk dat je kwaliteit boven kwantiteit stelt en dat je persoonlijk blijft, want dat vinden mensen altijd leuk om te lezen (zien). Ze kunnen zich dan associëren met jou als persoon!

Mocht je nog een vraag hebben of wil je advies ontvangen? Schroom dan niet en neem contact met mij op via de contact pagina.

Op een succesvol blog jaar in 2017! Proost.

Volg mij via Facebook – Twitter  Instagram – Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

21 comments

 1. Romy says:

  Ik heb je blog pas net ontdekt, maar wil je een heel gelukkig 2017 toewensen vol mooie momenten en successen! Wat een goed artikel met dingen om eens bij stil te staan. Pinterest zou ik zeker eens iets meer mee moeten doen. Video’s maken is helaas echt niet mijn ding. Maar wat niet is, kan nog komen… 😉

  • Welkom! Hopelijk vind je het een beetje leuk! Jij ook een gelukkig nieuwjaar. En ja, als MEGA Pinterest fan, kan ik er geen genoeg van krijgen! Heerlijk al die prachtige beelden!

 2. Lauriëtte says:

  Herkenbaar, het krimpende lijstje met blogs, maar het groeiende lijstje met YouTube accounts. Toch denk ik dat het helemaal afhankelijk is van het persoon. Zo heb ik niet de ambitie om ooit te gaan vloggen, omdat ik juist het schrijven zo fijn vind. Gelukkig nieuwjaar Dionne, dat 2017 maar een jaar mag worden met mooie dingen!

 3. Manon says:

  Ik merk ook dat iedereen meer via de mobiel gaat doen. Ik hoop dat je een fijn 2017 hebt!

 4. Darina says:

  Goed artikel! Ik ben dol op Pinterest en daar wil ik zeker meer mee gaan doen. Hij is in elk geval al gekoppeld :). Zelf heb ik niets met vlogs, dus die sla ik even over 🙂 Gelukkig nieuwjaar!

 5. Fleur says:

  Interessant! Ik ben heel benieuwd hoe we eind dit nieuwe jaar terug kijken op dit blog jaar. Qua filmen ben ik meer de persoon voor achter de camara en de montage dus of ik zelf ooit ga filmen.. ik denk het niet. Als jij het besluit wel te gaan doen en je hebt hulp nodig; let me know! Ik werk vaker samen met bloggers die iets met video doen:). Ik ben ook steeds meer bezig met Pinterest dus ben heel benieuwd hoe dat adverteren gaat uitpakken!

  • Ik ben ook heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen. Zelf ben ik ook niet iemand die snel de video camera pakt, maar dit komt door mijn accent. Ik moet er nog maar eens goed over nadenken of ik er wel iets mee ga doen. Maar ik heb vaak het gevoel dat mijn leven maar saai is. Ik heb gewoon een fulltime kantoor baan als PR en marketing consultant waar ik niet kan filmen, daardoor is mijn leven door de week niet heel spetterend. We gaan het zien. Mocht ik het gaan doen, houd ik je ingedachte!

 6. Evy says:

  Goed om te lezen! Ik was al van plan video’s te maken, maar ik heb de stap nog niet gezet. Video’s maken is veel werk, en ik wil ook een volledig artikel rondom een video maken. Ik moet het nog even uitstippelen…

 7. evelien says:

  heel herkenbaar artikel! Super goed geschreven.
  Een gelukkig nieuwjaar meis!

  Liefs,
  Evelien

 8. alexa says:

  Ik gebruik pinterest meer voor mezelf dan echt voor mijn blog maar ik zie dus dat hier wel echt content ligt. Oh en met mijn instagram heb ik misschien niet de meeste volgers maar ik heb wel redelijk wat reacties onder foto’s en die blijven ook terug keren dus dat is wel fijn. Hopelijk gaat het bij mij deel uitmaken en ben nu bezig met een eenheid te creëren in mijn content. Ik ga niet meteen videos opnemen maar ik denk dat af en toe videos posten wel echt een stuk gaat helpen!

  • Ik krijg best veel bezoeker via Pinterest, en veel foto’s worden gepind. Dit komt misschien wel omdat ik een redelijk groot account heb qua pins en volgers, maar het levert wel veel op. Ja, precies. Af en toe een video is denk ik een mooi afwisseling.

 9. Aileen says:

  Wat interessant om te lezen. Geloof zelf al langer in de kracht van kleine bloggers, zeker als het een niche betreft. Een groot bereik is niet per definitie effectief. Ik merk dat bedrijven dat ook steeds meer gaan zien.

  • Ik ook. Kleinere blogs steken vaak meer moeite in hun blogs dan de grotere. Daarnaast is hun engagement-rate ook hoger. Ik ben benieuwd hoe deze ontwikkelingen zich voortzetten.

 10. Yvonne says:

  Zelf vind ik video’s maken hartstikke leuk, maar laat dan eigenlijk vooral een bestemming zien, geen echte vlog. Het is wel tijdrovend en een paar keer per maand… dat wordt ‘m echt niet. Hoewel ik als we op pad zijn regelmatig korte filmpjes op facebook plaats. We zullen zien wat 2017 brengt, leuk artikel om te lezen!

 11. Joyce says:

  Ik ben groot pinterest fan! Maar dat je hiermee kan adverteren wist ik niet. Weet je waar ik meer info vind? Super leuk. Ik ben er nog niet over uit of ik ga vloggen, weet niet of het meerwaarde gaat hebben voor m’n blog.

 12. Pinterest moet ik me nog eens goed in gaan verdiepen. Erg leuk artikel, dank voor de inspiratie. Instagram blijf ik lasting vinden. Heb er een haat-liefde verhouding mee

 13. Evelyne says:

  Ik zou ook graag vloggen. Leuk voor de herinneringen maar durf mezelf en de kids niet zo online te zetten. Dus voorlopig alleen bloggen 🙂

 14. Claire says:

  Leuke tips! Ik zit al een tijdje te twijfelen over videocontent maar ik wil me eerst focussen op het bloggen. Daarbij kost het apparatuur voor video’s wel veel geld. Ik wil het dan ook meteen goed doen en niet met mijn telefoon filmen haha. Maar wel iets om over na te denken.

 15. Kim says:

  Super goed artikel!! Kudos voor jou. Wat betreft het krimpen van het lijstje met blogs, amen. Waar ik eerder altijd een lange lijst blogs afging is dit nu veel en veel minder. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook veel leuker begin te vinden om video’s te kijken over bepaalde onderwerpen. Sinds 2 weken heb ik mijzelf ook schuldig gemaakt aan video content. Oeps haha! En ik merk dat ik dit ook erg leuk begin te vinden. Ik ben nog erg zoekende betreft het filmen e.d maar dat komt vanzelf goed. Bloggen blijf ik ook gewoon doen, omdat ik het persoonlijk ook fijner vind om stukjes te lezen van een bepaald categorie dan dit alleen maar in video te zien. Bijvoorbeeld reviews van bepaalde items etc. Instagram ben ik ook sinds kort aan het “uitbreiden”. Dat is nog niet zo makkelijk met al die snelle veranderingen van het Algoritme van Instagram ha! Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 voor ons allemaal gaat brengen!

Comments are closed.