Mijn jaaroverzicht van 2015

Mijn jaaroverzicht van 2015

Een ding is zeker, het afgelopen jaar is bizar snel voorbij gegaan. Daarnaast kan 2015 ook zeker weten in de boeken als een top jaar. Ik beleefde een aantal mooie hoogtepunten waar ik met een grote glimlach op terug kijk. Het is tijd om mijn jaar in een vogelvlucht door te nemen.

We beginnen in januari. De maand waar ik mijn laatste tentamens ever maakte, een citytrip naar het mooie Madrid maakte en ik een weekendje naar Leuven ging met vriendinnen. Ook begon ik in met een NO-BUY challenge in januari waarmee ik de landelijke krant haalde. Aaaah! Ik stond in het AD met mijn artikel over goede voornemens. Daarnaast zat ik ook nog in de halve finale van de Entre Deux Fashion Blog Battle. Helaas won ik deze battle niet.

Februari was het startsein voor mijn afstudeerscriptie. Deze maand ben ik begonnen met afstuderen. In het begin was het erg zoeken en nadat ik al ruim 3 weken bezig was werd mijn onderzoeksvraag alsnog afgekeurd. Dikke stress, dat begrijp je wel. Het was het begin van een pittige start. In februari ging ik ook een dagje naar Antwerpen voor een bezoekje aan de nieuwe mode collectie van Dries van Noten.

De maand maart werkte ik fulltime aan mijn afstudeeropdracht. Zeker niet het leukste om te doen, maar ik moest en zou op tijd afstuderen. Aan het einde van de maand ging ik samen met mijn vriend op citytrip naar Dublin.

In april merkte ik dat het afstuderen meer tijd en energie kostte dan ik had gedacht. Tijd om aan mijzelf te denken en een paar stappen terug te doen met mijn blog. In april verscheen om de dag een artikel in plaats van elke dag, maar ik vond dat mijn afstudeerscriptie de grootste prioriteit had.

In mei werkte ik keihard om mijn scriptie om het op tijd af te maken. Soms werkte ik tot laat in de avond door, maar mijn scriptie moest en zou af zijn voor 26 mei. Dat was namelijk de inlever datum. Een heugelijk moment toen ik mijn scriptie inleverde. Iets waar ik ontzettend veel tijd ingestoken had en ook heel veel bloed, zweet en tranen heeft gekost. Daarnaast kreeg ik een nieuw contract bij mijn werkgever en waren mijn vriend en ik zes jaar samen. Dinsdag 26 mei, de dag dat ik mijn scriptie moest inleveren, voelde als een overwinning. Een opluchting. Die middag vierde ik samen met studiegenootjes het feit dat we onze scripties hadden ingeleverd. 

Op 4 juni kreeg ik de uitslag van mijn scriptie. Ik moest die dag de hele dag werken. Zenuwslopend kan ik je vertellen. De hele dag wachtte ik op het telefoontje of mailtje. Maar helaas om 15.30 had ik nog steeds niks. Ik kan je vertellen, ook al ben je aan het werk en ben je afgeleid, dat werkt niet. Als ik eraan terugdenk, krijg ik weer de zenuwen. Maar om 16.00 kreeg ik dan toch eindelijk het verlossende mailtje! Ik had mijn scriptie gehaald! Ik stond helemaal te trillen, maar wat was ik daar blij mee! De dag nadat ik te horen had gekregen dat ik mijn scriptie behaald had, ging ik voor het eerst op persreis naar Brussel. Een ontzettend toffe ervaring. Daarnaast ging ik halverwege juni samen met een vriendinnetje naar Boedapest om te vieren dat we beide afgestudeerd waren! 

In juli werkte ik fulltime bij het kinderdagverblijf waar ik al ruim 3,5 jaar werkte. Ik mocht iemand vervangen die met zwangerschapsverlof was. Heerlijk vond ik dat. Ik leerde de kinderen kennen, de ouders kennen en natuurlijk de collega’s. Ik vond het heel fijn om zoveel te werken. Daarnaast was in juli ook de diploma uitreiking. 

De eerste twee weken van augustus werkte ik nog fulltime op het kinderdagverblijf, daarna was het tijd voor vakantie. Mijn vriend en ik maakten een road trip door Europa. Een absolute aanrader. Ontzettend tof! 

In september werkte ik nog 1,5 week, daarna vertrok in mijn eentje naar Barcelona waar ik begon aan mijn rondreis door Spanje. Ik had een grote droom om een keertje in mijn eentje door Spanje te reizen. Ik was afgestudeerd, had nog geen vaste baan en vond dat dat moment het beste moment was om voor langere tijd te gaan reizen. Ik reisde van Barcelona naar Valencia, naar Madrid, naar Sevilla en naar Málaga. Helaas kreeg ik ook een vervelend bericht toen ik in Spanje zat; mijn werkgever was failliet verklaard. Whut?! Dat was ook wat ik dacht. Ik werkte daar toen al bijna vier jaar en heb het altijd erg naar mijn zin gehad en zomaar opeens was ‘mijn’ werk er niet meer. Ontzettend jammer. Dat betekende dat ik begin september zonder dat ik het wist, ook meteen mijn laatste werkdag had gehad.

In oktober verbleef ik in het mooie Spanje. Ik maakte de reis van mijn leven. Een ontzettend toffe en dierbare ervaring. In de derde week van oktober keerde ik terug naar het koude en regenachtige Nederland. Wat een verandering. Eenmaal in Nederland was het tijd om te solliciteren. Ik was natuurlijk al eerder dit jaar afgestudeerd, dus het was tijd om een baan te vinden. 

In de maand november stond solliciteren centraal. Ik voerde talloze gesprekken en schreef heel wat brieven, maar er kwam niks uit. Ik merkte dat ik het niet fijn vond om iedere keer weer afgewezen te worden. Toch was ik pas een maandje bezig en moest ik nog even doorzetten, sommige mensen herinnerden mij eraan dat het vinden van je eerste baan soms wel twee jaar kan duren, terwijl ik na 1,5 maand solliciteren het al niet meer zag zitten.. Eerlijk is eerlijk, solliciteren is écht niet altijd leuk. Ik ben in november ook begonnen met het schrijven van updates met betrekking tot het vinden van een baan. Dat luchtte erg op en was voor veel mensen heel herkenbaar. 

Ook in de maand december was ik druk door met solliciteren. Bijna elke week had ik wel 2 of 3 sollicitatie gesprekken gepland. Ook op woensdag 16 december had ik een sollicitatie gesprek. Alleen kreeg ik na dit gesprek te horen dat ze mij een baan wilden aanbieden?! Whut?! Serieus?! Ja, echt! Binnen twee maanden en één dag heb ik mijn eerste baan gevonden. Veel sneller dan verwacht, maar wat ben ik blij. Vanaf januari ga ik voor 40 uur aan de slag als PR en marketing consultant! Ik kan niet wachten.

Zoals je al heb kunnen lezen was 2015 voor mij een top jaar met mooie hoogtepunten. Ik heb ontzettend veel zin in 2016 en kan niet wachten om te beginnen bij mijn eerste echte volwassen baan!

Was was jouw hoogtepunt van 2015?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

9 comments

 1. Manon Margaretha says:

  Wat een fijn jaar was 2015 voor jou! Allemaal mooie tripjes en natuurlijk het einde van je studie! Alvast een gelukkig 2016 (: x

 2. Around San says:

  Zo veel hoogtepunten zie ik voorbij komen in jouw jaarverslag! Echt top dat je je opleiding hebt afgerond en ook gewoon een baan hebt gevonden. Hoe top is dat? Geweldig! Ik hoop dat 2016 jou nog meer moois gaat brengen. 🙂
  Fijne jaarwisseling!

 3. Ysanne says:

  Wat een mooie afsluiting dat je een baan hebt gevonden! Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen, maar klinkt als een leuke functie. Je avontuur in Spanje vond ik heel tof om te volgen! Op naar een nóg mooier jaar, fijne jaarwisseling alvast!

 4. Simone says:

  Zo te zien heb je een mooi jaar achter de rug!
  Ik wens je ook een heel mooi 2016!

 5. Celine says:

  Wat een mooi overzicht en wat een tof jaar heb je gehad! Spannend van je baan. Gaat vast helemaal goed komen 🙂

 6. Alexa Op 't Land says:

  wat een mooi jaar met heel veel reisjes en dan ook nog in het jaar va n het afstuderen een baan vinden!

Comments are closed.