Mijn persoonlijke doelen voor 2018

Mijn persoonlijke doelen voor 2018

Ondertussen zijn de eerste weken van januari al voorbij, maar dit artikel heb ik al eerder geschreven. De afgelopen weken heb ik veel artikelen vooruit geschreven. Zelf vind ik het een erg fijn gevoel als er een aantal artikelen ingepland zijn en ik niet iedere keer last-minute aan de slag hoef. Tijd voor iets anders; mijn persoonlijke doelen voor 2018. Nieuwsgierig?

Persoonlijke doelen voor 2018

Zelf geloof ik dat het stellen van doelen (goede voornemens) voor een nieuw jaar werkt. Je gaat bewust nadenken over de dingen die je wilt bereiken in het nieuwe jaar. Als bedrijf zijnde en dus op zakelijk gebied, vind ik dat zelfs een vereiste. Er moet een bepaalde groeipotentie inzitten. Mijn zakelijke doelen deel ik in een ander artikel. Zelf vind ik het ook belangrijk om te groeien op persoonlijk vlak en mijzelf te blijven ontwikkelen. 


Meer genieten

Klinkt misschien héél cliché en dat is het misschien ook wel, maar ik wil meer genieten van de kleine dingen. Soms sta ik er te weinig bij stil hoe goed ik het heb en wat voor een mooie dingen er op mijn pad komen. Dit hangt voor een deel samen met het besef. Ik wil meer beseffen wat voor een hoogtepunten ik bereik. En als ik weer een weekendje weg heb geboekt en eenmaal ook daadwerkelijk een weekendje weg ben, wil ik daar meer van genieten.

Verhuizen naar ons droomhuis (appartement)

Dit is niet echt een doel, want we hebben ons droomhuis al gekocht, maar het moet nog gebouwd worden. De verwachting is dat het in de zomer van 2018 klaar zal zijn. Ik kan niet wachten totdat we de sleutel krijgen en we het appartement heel sfeervol en gezellig kunnen gaan inrichten.

Vaker leuke dingen doen 

Het afgelopen jaar was de balans tussen werk en privé niet goed. In 2018 wil ik dat beter doen en vaker leuke dingen doen. Vorig jaar zei ik vaak nee, omdat ik dacht dat ik beter kon werken. Alleen werken is ook niet alles. Ik wil vaker quality time met mijn vriend, maar zeker ook met mijn vriendinnen.

Mooie citytrips maken

Het maken van citytrips vind ik heel leuk om te doen. Vorig jaar ben ik maar liefst 11(!) op vakantie geweest. De meeste waren korte citytrips, maar desalniettemin heb ik er intens van genoten. Het is heerlijk om door stad te lopen, nieuwe culturen te leren kennen, de mooiste foto’s te maken en eindeloos door de straten te struinen.Beter in shape komen

Yes, it’s me. De laatste maanden van 2017 ben ik aangekomen. Helaas. Zoals elke Nederlander zo’n beetje doet aan het begin van het nieuwe jaar; is meer gaan sporten, gezonder leven etc. En dat is precies datgene wat ik ook wil. Ik was in 2017 begonnen met bootcampen en dat beviel erg goed. Alleen toen de herfst en het regenseizoen begonnen, ben ik ermee gestopt. Alleen ben ik niet gestopt met lekker eten. Oeps..

Beter nadenken wat ik koop

Nu denk je misschien, huh? Wat ik bedoel is dat ik bewuster wil zijn van de spullen die ik koop. Heb ik ze écht nodig? Of heb ik het ergens nog wel? Niet dat ik zoveel geld uitgeef aan dingen die ik niet nodig heb, maar een stukje extra bewustzijn kan geen kwaad. Wel wil ik minderen in kleding. Ik heb ontzettend veel kleding, schoenen en accessoires. Met de verhuizing die eraan zit te komen, wil ik een aantal dingen opruimen en verkopen. Hopelijk kan ik er dan iemand anders een plezier meedoen.

Wat wil jij in 2018 bereiken?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

Comments are closed.