New in | Orabrush Tongue Cleaner

New in | Orabrush Tongue Cleaner

Misschien dat jullie bij het lezen van de titel dachten: ‘Huh, een wat?’ Dat was namelijk ook mijn eerste reactie. Toch was ik erg nieuwsgierig naar dit product en wilde ik het graag reviewen. Het is namelijk een speciale tong borstel. Met deze borstel kun je je tong poetsen. Hiervoor poetste ik nooit mijn tong, alleen mijn tanden. Na wat zoekwerk kwam ik erachter dat het poetsen van je tong best belangrijk is. Want wanneer je je tanden goed poetst, maar je tong is nog vies heb je eigenlijk voor niks je tanden gepoetst. 
Daarbij wil iedereen natuurlijk een goede hygiëne en mooie witte tanden, dus het leek mij een mooie gelegenheid om deze tong borstel eens grondig te testen. 

Afgelopen twee weken heb ik deze tong borstel getest en ik kan de conclusie trekken dat deze borstel zeker ervoor zorgt dat je tong er schoner uitziet. De witte ‘aanslag’ op je tong kun je door middel van deze borstel zeker verwijderen, echter heb ik niet gemerkt dat ik langer een frisser gevoel in mijn mond heb. Hoewel dit natuurlijk ook wel lastig te pijlen is. Toch denk ik dat het zeker een goede borstel is en dat het zeker handig is om af en toe je tong goed te poetsen.

Gebruiken jullie wel eens een tong borstel?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

12 comments

 1. Svenja says:

  Handig! Zelf heb ik zo iets in het klein op de achterkant van mijn tandenborstel 🙂

 2. Judith || AOWOB.NL says:

  Hahaha, ik wil wel eens zien hoe je gezicht eruit ziet als je je tong borstelt! Het lijkt me een zo raar iets ;p XO

 3. Alessandra says:

  Nog nooit gebruikt zo'n tongborstel maar lijkt me wel nog een goede aankoop! Misschien schaf ik het me ook wel eens aan!

 4. Lidewij says:

  Ik heb er weleens vaker iets over gehoord, maar ik kan volgens mij niet zo goed tegen het gevoel van iets op mijn tong haha 😉 Het gaat bij mij in elk geval niet zo lekker. Gelukkig heb ik laatst eindelijk een elektrische tandenborstel gekocht waardoor mijn mond tóch een stuk schoner is!

 5. Red Sonja says:

  Haaaha, het is ook echt een borsteltje! Wat grappig! Ik heb inderdaad wel vaker gehoord dat het voor een optimale mondhygiëne slim is om ook je tong te poetsen. Meestal vergeet ik het wel alsnog, maar als ik m'n tong poets doe ik dat gewoon met m'n tandenborstel eigenlijk 🙂

 6. Kirsty says:

  Mij lijkt dit wel een fijn product! Ik heb geen witte aanslag op mijn tong gelukkig, maar het idee dat je je tong nog nét even iets schoner maakt lijkt me wel heel fijn 🙂

Comments are closed.