Ontspullen | Een kraam huren via JouwMarktkraam

Ontspullen | Een kraam huren via JouwMarktkraam

Eén van mijn goede voornemens voor 2017 was ontspullen. Door mijn blog krijg ik vaak veel spullen. Spullen die ik lang niet altijd gebruik. Daarnaast ben ik een shop-a-holic in hart en nieren wat betekent dat ik regelmatig veel kleding en andere zooi koop. De meeste kledingstukken draag ik zeer regelmatig, maar er zijn jammer genoeg ook kledingstukken die na paar een wassen lelijk zijn in mijn ogen of toch niet zo mijn ding. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik zeven(!) kratten aan spullen heb waar ik niets mee doe. Tijd voor een grote opruimbeurt.

Weggeven aan familie of vrienden

Ik heb op de tweede slaapkamer een tas waarin ik iedere keer spullen stop die ik niet gebruik en aan vrienden of familie geef. Zonde als het bij mij blijft liggen en ik vind het maar al te leuk om andere mensen er blij mee te maken. Een win-win situatie. Ook geef ik kleding weg, maar niet iedereen heeft dezelfde maat, dus dat is soms lastig. Schoenen is ook moeilijk, want ik heb maat 42 en ik ken niemand die zo’n grote voeten heeft.


Verkopen via de IJhallen

Omdat ik last had van opruimkriebels en het in mijn ogen hoogtijd was om een deel van mijn ‘zooi’ te verkopen, huurde ik samen met een vriendinnetje een kraam op de IJhallen in Amsterdam. Ik vond het verschrikkelijk. Het was koud, weinig mensen en iedereen wilde voor een dubbeltje op de eerste rij: ofwel €0,50 per kledingstuk betalen. Oké, ik snap dat het een rommelmarkt is, maar toch. Ik had bar weinig verkocht, was de héle zondag (mijn extreem kostbare dag) kwijt. Een keer, nooit meer. Als je fulltime werkt, zijn vakantiedagen en het weekend heilig. 😉 Omdat ik ook geen zin had om mijn kleding mee terug te nemen, heb ik alles gedoneerd. Weg ermee.

JouwMarktkraam

Uit diverse hoeken had ik goede geluiden gehoord over JouwMarktkraam. Bij JouwMarktkraam huur je een kraam voor minimaal een week. Je richt vervolgens je kraam in en de winkel verkoopt je spullen. Ideaal in mijn ogen, want nu ben ik geen dagen kwijt om spullen te verkopen en worden mijn spullen toch verkocht. Toen ik hoorde dat er ook een locatie in Amersfoort geopend werd, was ik daar natuurlijk erg blij mee. De afgelopen drie weken heb ik een kraam gehuurd á €25,- per week. Via een app kun je precies zien wat je omzet is. Daarnaast kun je op ieder gewenst moment nieuwe spullen brengen. Ondanks dat ik mijn goede spullen voor relatief weinig geld verkoop (lees: ik wil er van af), heb ik goed verkocht.

Voor drie weken betaalde ik in totaal €75,- aan huur. Dat klinkt best veel en dat is het ook. Uiteindelijk heeft het mij een paar tientjes (€29,-) winst opgeleverd. Geen dikke vetpot, maar heij ik ben wel van mijn spullen af en dat was mijn doel.

Omdat ik én een fulltime baan heb én mijn blog onderhoud én als freelancer werk, heb ik geen tijd om op een markt te staan of via Marktplaats alles te verkopen. JouwMarktkraam is voor mij een ideale manier om te ontspullen. Daarnaast is het beter om andere mensen er nog blij mee te maken, dan dat ik het weggooi. De volgende keer als ik weer zoveel spullen heb, ga ik weer een kraam huren.

Ben je bekend met JouwMarktkraam?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

11 comments

 1. Mylène says:

  Ohh wat goed dit. Ik ben ook spullen aan het uitzoeken om weg te doen (zal de voorjaarsschoonmaak wel zijn ofzo, haha) en heb al wat op marktplaats gezet, maar dat heeft nog bar weinig opgeleverd omdat het te veel gedoe is om er iets moois van te maken. Misschien is zo’n kraampje wel een idee.

 2. Daphne says:

  Zelf heb ik een Marktplaats-account dat aardig goed loopt! Doet me eraan herinneren dat ik er weer eens wat nieuwe spulletjes op moet zetten, haha!

  • Klopt, maar dat is de prijs die je moet betalen als jezelf geen tijd hebt. Omdat ik fulltime werk en nog freelance opdrachten doe en mijn blog onderhoud, is mijn vrije tijd erg kostbaar. Dit is in mijn ogen een goede manier om van je spullen af te komen als je weinig tot geen tijd hebt.

 3. Joyce - LemonyLifeNL says:

  Ik vind het best zonde om aan zoiets 75 euro uit te geven eigenlijk!

  • Klopt, maar als je fulltime werkt en nog freelance opdrachten doet en een blog onderhoud, is je vrije tijd erg kostbaar. Dit is in mijn ogen een goede manier om van je spullen af te komen als je weinig tot geen tijd hebt.

 4. Benthe says:

  Dit klinkt echt onwijs handig! Ik had de naam wel eens gehoord, maar heb er verder nooit naar gekeken. Dit komt op mijn to-do list, gecombineerd met de grote lenteschoonmaak en opruimwoede ?.

 5. Svenja says:

  Zo een marktkraampje lijkt mij echt superhandig! Fijn dat je er wat winst uit hebt gehaald en je bent inderdaad lekker van al die spullen in huis af!

 6. Susan says:

  Ik vind de huur zelf ook te hoog, ik verkoop zelf liever via Marktplaats. Mocht de huur iets omlaag gaan zou ik dit wel interessanter vinden!

Comments are closed.