Op workation in Oostenrijk

Op workation in Oostenrijk

Als klein meisje ging ik elk jaar met de auto op vakantie naar Oostenrijk. Negen van de tien keer gingen we zelfs naar dezelfde plaats: Fuschl am See. Een idyllisch plekje dat omringt werd door een bergmeer en imposante bergen. Vorig jaar ging ik – samen met mijn vriend – terug naar de plek waar ik vroeger zoveel ben geweest en toen wist ik het: ik wil op workation in Oostenrijk.

Waarom Oostenrijk zo fijn is

Nu ik wat ouder word, merk ik dat ik steeds meer de natuur ben gaan omarmen. Waar ik vroeger (en eigelijk nog steeds) dol ben op prikkels en de drukte die een stad te bieden heeft, ben ik ook meer liefde voor rust, natuur en weinig prikkels gaan creëren. Ik zit altijd hoog in mijn energie en in mijn hoofd ben ik vaak al drie stappen verder. In Oostenrijk kom ik tot rust. Voel ik minder de druk om er tiptop uit te zien en hoef ik niet elke dag een sociale activiteit te hebben.

Skiën én après ski

Sorry not sorry, maar skiën is ook een reden waarom ik zo dol ben op Oostenrijk. Niets is fijner om de hele dag in de natuur te zijn, te skiën door het prachtige landschap over de net geprepareerde banen of het geluid van knarsende sneeuw onder je voeten te horen.

Uiteraard heb je wel een dikke ski-jas nodig, want het kan nogal koud zijn daar boven op de berg. Net als een handwarmer (uitvinding van de eeuw) en een lekkere, fijne en warme hoodie voor onder je ski-jas mag ook niet ontbreken.

Wat is een workation?

Eind augustus kwam ik op het idee om op workation te gaan in Oostenrijk. Een workation is een werkvakantie. Oftewel: je werkt een halve dag en de andere halve dag ga je lekker de natuur in en genieten van al het moois dat de plek te bieden heeft.

Ik ging op workation met mijn vader. Voor het eerst. Voor hem was het een normale vakantie en voor mij een workation en dat pakte goed uit. Ik ontdekte weer hoe fijn Oostenrijk is.

Wintersport in Oostenrijk

De natuur in

Of je nu in de zomer of in de winter naar Oostenrijk gaat, de kans dat je de natuur in gaat, is groot. In de zomer kun je een fijne hike doen en in de winter kies voor je een wandeling door de sneeuw of pak je je skies. En vergeet niet: een warme winterjas is wel een vereiste in Oostenrijk. 😉

Of je nu gaat (sneeuw) wandelen of gaat skiën: beide opties zijn fantastisch, maar ik moet eerlijk toevoegen dat het winterseizoen toch echt iets magisch heeft. Als je de witte bergtoppen ziet of alle bomen die bedekt zijn met een laag sneeuw.

Op workation in de winter

Aangezien de workation in Oostenrijk in september zo goed bevallen is, wil ik héél graag terug in het winterseizoen. Ik heb ondertussen al meerdere fijne AirBnB’s gevonden waar ik in januari naar toe kan. Nu maar hopen dat corona geen roet in het eten gooit en dat ze weer gewoon kunnen reizen tegen die tijd.

Ik zie het al helemaal voor me…

Het lijkt mij namelijk fantastisch om een maand ergens in een AirBnB in the middle of nowhere te zitten, omringd te zijn door besneeuwde bergtoppen, naar een haardvuur te kijken en ondertussen liters thee te drinken en boeken te verslinden. Het liefst ook een maand niet werken en een social media detox. Dan kom je pas écht tot rust…

Goede voorbereiding is het halve werk

Als je in de winter naar Oostenrijk of een ander wintersport land gaat, is een goede voorbereiding vereist. Je moet hier alleen rekening houden met je schoeisel, maar ook met je kleding. Gelukkig heeft Protest (oprecht mijn lievelings wintersport merk), een uitgebreide collectie. Of je nu winterjassen nodig hebt voor je vriend, vader of neef, maar ook fijne skibroeken, warme sweaters en nog veel meer. Zo weet je zeker dat je er fashion-a-ble bij loopt als je op wintersport gaat. 😉

Ik droom alvast verder…

Nu ik dit idee in mijn hoofd heb gehaald, kan ik niet wachten om ook echt naar Oostenrijk te gaan. Nu maar hopen dat het allemaal goed komt en ik in januari ergens in Oostenrijk zit. Ik kan niet wachten. En als het zover is, zie het allemaal op mijn Instagram en natuurlijk hier op de blog.

Mocht je ook alvast wintersport kleding of iets anders leuks van Protest willen scoren, ik heb een kortingscode. Met de code diolifestyle10 krijg je 10% korting op de hele collectie tot en met 28 februari 2020. Dus shop shop shop!

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.