Opmerkelijke bevindingen tijdens mijn reis door Spanje #3

Opmerkelijke bevindingen tijdens mijn reis door Spanje #3
Dat ik veel mee heb gemaakt tijdens mijn rondreis door Spanje kun je wel stellen. Ik bedoel geen verkeerde dingen, maar ik heb veel indrukken opgedaan. Ik kan uren vertellen over alles wat ik gezien of gedaan heb. Daarom besloot ik een aantal opmerkelijke bevindingen met jullie te delen. Aangezien het eerste en tweede deel zo goed in de smaak viel, deel ik hierbij het derde deel. 
Toeteren. Wat ik niet snap? Waarom zijn de Spanjaarden zó opgefokt in
het verkeer?! Spanjaarden toeteren al heel snel als iemand niet
doorrijdt of als iemand in de weg staat, maar aan de andere kant is het altijd mañana, mañana (rustig aan,
het komt morgen wel). Dat snap ik niet helemaal. Een voorbeeld van twee uitersten. 

Sociale zekerheid, wat is dat? Ik weet niet precies hoe de sociale
zekerheid in Spanje geregeld is, maar gezien het feit hoeveel mensen dakloos
zijn, elke dag bedelen of zelfs afvalcontainers uitzoeken om op zoek te gaan naar
waardevolle spullen, vraag ik mij af hoe het zit met de sociale zekerheid. Ik ben erg geschrokken van het feit dat het blijkbaar nodig is om in afvalcontainers te moeten zoeken naar spullen. Dat had ik niet verwacht. Ik schreef twee artikelen over de andere kant van de medaille waar ik de andere kant van het land toelichtte. Een kant van Spanje die velen niet kennen. 

Illegalen verkopers, iedereen kent ze wel, de Afrikaanse mannen die allerlei illegalen en neppe spullen op straat proberen te verkopen. Zodra de politie eraan komt, rennen ze weg. De politie jaagt ze alleen maar op, maar pakt deze illegalen verkopers maar heel weinig op. Iets wat ik niet snap, want op die manier los je toch geen probleem op..? Het probleem verschuift zich dan alleen maar.. In mijn ogen geen oplossing.
Het bureaucratische Spaanse leven. Oké, ook in Nederland heb je te maken met bureaucratie. Toch ben ik tijdens mijn reis een aantal keer tegen de lamp gelopen. Ik reisde tijdens mijn rondreis met een Interrail kaart. Dat is een treinkaart waarmee je kunt reizen. Ideaal zou je denken, toch moet je iedere keer voordat je gaat reizen een trein reserveren. Het maken van een reservering kost maximaal twee minuten. Helaas is het niet mogelijk om dat zelf te doen en moet je naar een loket. Oftewel, ontzettend lang wachten. Hoewel er op de meeste grote treinstations genoeg loketten zijn, zijn er maar een paar loketten open. Dat betekent dat ik heel lang moest wachten. In Madrid zelfs 1,5 uur. Belachelijk.

Spanje lijkt zo dichtbij, maar is aan de andere kant
ook weer zo ver weg. Het leven is op zoveel punten anders dan het leven in
Nederland. Toch kijk ik met een grote glimlach terug op mijn tijd in Spanje! Het was een ervaring om nooit te vergeten. Ik zou het zo weer doen!

Wat vind jij opmerkelijk aan een ander land?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

8 comments

 1. Ysanne says:

  Bizar dat er zoveel mensen dakloos zijn. Ik weet nog dat ik ook wel een cultuurshock had na een halfjaar Oslo, al is dat land niet zo heel anders dan Nl qua cultuur. Toch waren er een hoop dingen anders geregeld.

 2. Marsha von Winckelmann says:

  Die illegale verkopers snap ik inderdaad niet. Als ze maar lucht van krijgen dat er politie aankomt is het hop kleedje opvouwen en weg rennen. Terwijl ik soms gewoon nog wat wou kopen haha.

 3. Ik ben nog nooit in Spanje geweest maar die nepverkopers heb je in veel zuid-Europese landen. Heel irritant. Hoewel ik altijd denk dat je ze in Amsterdam ook wel zult hebben maar dat weet ik niet (oei, ben ik nou een boerin?). Wat erg, al die dakloze mensen. Zag dat zelf in Italië ook maar daar waren het vooral Roma's (zigeuners). Grappig die twee uitersten van het toeteren in eht vekreer tegenover de anders zo relxte mentalteit.

 4. Manon Boerakker says:

  ja die illigale verkopers heel irritant, ze liepen bij ons over het strand en toen de politie kwam gooide ze hun spullen bij iemand onder de stoel jeetje

 5. Brittany Elizabeth says:

  Hier in Frankrijk (voornamelijk bij Disney en in Parijs) zijn er ook zoveel verkopers. Ik word er helemaal naar van!

 6. Mellavieee says:

  ondanks te Spanje een prachtige land is heeft het precies toch maar rare 'trekjes'. Dat van die treinreservatie snap ik toch niet echt. En ik kan mij mateloos irriteren aan die illegale verkopers! Maar ik denk dat elk land zijn voor- en nadelen heeft 🙂

 7. Anne-Sterre says:

  Elk land heeft zo zijn eigenaardigheden. De mensen ter plekke weten vaak ook niet beter of zijn er helemaal aan gewend geraakt. Tja, dat is voor toeristen dan toch wel even anders.

Comments are closed.