Personal update | Afstuderen, Bloggen & Update blogschema

Personal update | Afstuderen, Bloggen & Update blogschema
Het is tijd voor update. Normaal gesproken plaats
ik niet zo vaak een update, maar nu is het wel zo handig. Zoals jullie misschien al gelezen hebt in mijn ‘Happy Moments’ artikelen, ben ik de laatste week van januari begonnen met
afstuderen. Het komende halfjaar staat in het teken van afstuderen en het
afronden van mijn opleiding. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt wil ik graag op tijd
afstuderen en mijn diploma ontvangen. Het lijkt mij namelijk een gelukzalig
moment om na 4 jaar hard studeren mijn diploma in ontvangst te nemen.
Afstuderen, Bloggen & Update blogschema
Ik ben begonnen met afstuderen bij GreenWish in Utrecht,
waar ik mij bezig houdt met een onderzoek, een project en een essay. Het komt erop neer dat ik ga onderzoeken hoe je mensen kunt activeren om hun maatschappelijke en duurzame initiatief aan te bieden via een bepaald platform. Daaraan gekoppeld zit ook een project en een essay.

Ik ben nu twee weken bezig en ik merk dat het nog best
lastig is om te beginnen en om mijn draai te vinden. Je moet alles zelf uitzoeken. Ook moet je zelf de discipline hebben om aan de slag te gaan met het
onderzoek, project en het essay, aangezien je nu een halfjaar vrij bent. Dit vind ik zelf geen probleem. Wanneer ik aanwezig ben op mijn
afstudeerplek gaat het prima, maar zodra ik thuis ben, merk ik toch dat ik de neiging om aan de slag te gaan met
mijn blog. Ik vind het werken aan mijn blog net iets leuker, waardoor ik op de
dagen dat niet op kantoor ben, bezig wil zijn mijn blog. 

Terwijl ik mijn overige dagen moet vullen met afstuderen en helemaal niet met blog afspraken, events, bloggen etc. Ik merk dat ik mijn blog niet
goed kan loslaten, mijn blog is ondertussen echt mijn kindje geworden. Toch weet ik dat het voor nu verstandiger is om mijn blog een beetje los
te laten. Dat betekent zeker niet dat ik ga stoppen met mijn blog. Alleen denk ik dat het voor nu verstandiger is, om wat meer tijd in mijn
afstuderen te steken, zodat ik ook op tijd kan afstuderen. Daarom wil ik vanaf nu om
de dag gaan bloggen. Om te kijken of dit beter uit komt met mijn afstuderen.
Misschien lukt het wel, en ga ik weer elke dag bloggen. Voor nu wil ik even kijken hoe dit gaat lopen.

Dit wordt het blogschema voor de komende tijd. Zoals ik hierboven ook al zei, mocht het toch lukken om weer meer te gaan bloggen, ga ik dat zeker doen. 
Maandag: Fashion of Lifestyle artikel
Woensdag: ‘Mijn liefde voor’
Vrijdag: Outfit of the day
Zondag: ‘Happy Moments’
Ik hoop dat jullie het begrijpen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

17 comments

 1. Dagmar Valerie says:

  Heel begrijpelijk, veel succes en ik hoop dat het gaat lukken en dat je straks volop kunt genieten van je welverdiende diploma. Je kunt het! Veel liefs Xx

 2. Simone -lifeofsimone- says:

  Ik ben ook bang dat dat mijn valkuil gaat zijn tijdens het afstuderen! Heel begrijpelijk hoor je schema en hij ziet er goed en leuk uit!

 3. Svenja says:

  Ik begrijp helemaal wat je bedoelt! Ik ben vorige week ook begonnen met afstuderen, en vind het lastig het bloggen los te laten. In principe kan ik mij goed focussen op mijn scriptie, en ik schrijf nu s' avonds mijn artikelen. Maar het kost wel meer energie. Ik ga het eerst nog op mijn huidige ritme proberen, als ik het niet volhoud ga ik misschien ook wat minderen. Voor nu wens ik je in ieder geval heel veel succes en plezier met afstuderen <3

 4. Denise says:

  Wat knap dat je even voor het afstuderen kiest, ik denk dat dit zeker heel verstandig is! Heel veel succes! <3

 5. Rosanne van Dieren says:

  Oeh afstuderen lijkt me allemaal best pittig. Goed van je dat je ervoor kiest om voor je studie te gaan. Om de dag bloggen is ook helemaal niet erg, als jij je maar kan concentreren op je afstudeer project. liefs x

 6. Kimsbloglife says:

  Heel begrijpelijk! Ik ben momenteel bezig met 4 dagen stage, 1 dag les en verder nog mijn Masterproef… Maar op vrije dagen ben ik toch meer met mijn blog bezig dan wat anders… Echt heel vervelend, maar ik doe het gewoon zo graag! Ik plaats ook maar om de dag een artikel (dezelfde dagen dan jij nu) en dan valt het op zich wel mee, maar dan steek ik ook nog tijd in mijn lay-out, lezen over bloggen, andere blogs lezen,… Vervelend om dat te combineren he? 🙂

 7. Manon Boerakker says:

  Ik snap het wel dat je bloggen niet kan loslaten. Ik werkte hiervoor 40 uur en probeerde dan altijd savonds of in het weekend door te werken voor mijn blog. Nu werk ik 32 uur ongeveer dus heb ik nog genoeg tijd . Succes met alles xx

 8. Nesrin says:

  Totally understand!
  Ik probeer elke dag nog 28 uit de 24 uur te halen, maar dit lukt niet 😉

 9. Alexa Op 't Land says:

  Je moet doen wat het beste voor je is en als dat betekent om de dag bloggen dan zou je dat moeten doen want afstuderen is immers wel heel belangrijk! en veel succes met je stage!

Comments are closed.