PERSONAL | Zeg, hoe betaal jij toch al die reisjes..?

PERSONAL | Zeg, hoe betaal jij toch al die reisjes..?

Regelmatig krijg ik de vraag naar mijn hoofd geslingerd hoe ik in hemelsnaam toch al die reisjes betaal. Ik geef toe dat ik inderdaad regelmatig op vakantie ga, maar dat komt omdat ik erg leuk vind om nieuwe plekken te ontdekken, nieuwe culturen te leren kennen, te genieten van het warme weer en ga zo maar door. Toch vind je mij echt niet in een vijfsterren hotel en vlieg ik al zeker niet business class. Nieuwsgierig hoe ik het wel doe? Lees dan snel verder!

Gesponsord door bedrijven

Het overgrote deel van mijn reizen betaal ik zelf, maar heel af en toe wordt er iets gesponsord doordat ik een blog heb. In augustus vorig jaar ging een weekendje volledig verzorgd naar Londen. Dat was een samenwerking voor mijn blog waar ikzelf geen geld voor betaald heb. Ik kreeg dat weekendje weg aangeboden in ruil voor een samenwerking op mijn blog. Dit is het uiterste en is twee of drie keer voorgekomen in mijn blog carrière. Daarnaast is het soms zo dat een deel van de reis gesponsord is. Vorige week was ik in Portugal; de vliegreis en het hotel heb ik zelf betaald, maar de excursies zijn gesponsord. Dat betekent dat ik gratis gebruik mocht maken van een aantal excursies in ruil voor media aandacht op mijn blog. Dit zijn een paar voorbeelden waardoor ik soms minder hoef te betalen.

Op zoek naar de beste deal

Het grootste deel van mijn reizen betaal ik dus zelf. Omdat ik natuurlijk een fulltime baan heb (en dus een fulltime salaris) en te dealen heb met 25 vakantiedagen per jaar, moet ik een beetje creatief zijn met het indelen van mijn dagen. Juist omdat ik zo van reizen houd, heb ik een lijstje met diverse steden en landen waar ik graag een keertje naar toe wil. Als ik bedenk dat het tijd is voor een nieuwe citytrip ga ik op zoek naar de beste deal. Ik deel hieronder een aantal tips hoe je dat het beste kunt doen:

Vliegtickets

Ga via Skyscanner (of een andere zoek website: er zijn er zoveel) op zoek naar de beste deal door geen vaste bestemming te kiezen maar te kiezen voor ‘overal’. Skyscanner zoekt dan wat voor die bepaalde periode de beste prijs is. Het is hiervoor wel belangrijk dat je open staat voor andere bestemmingen. Heb je bijvoorbeeld in gedachte dat je naar Zuid-Europa wilt, maar zijn de prijzen op dat moment voordeliger om naar bijvoorbeeld Scandinavië te gaan? Dan is het verstanding om je reis schema om te gooien, want hoe voordeliger je op reis kan, hoe vaker je op reis kan!

Waarom zou je vliegen met een dure vliegtuigmaatschappij als je net zo goed met een goedkope maatschappij kunt vliegen? Ik bedoel, ze brengen je allebei van A naar B en ze zijn veilig anders mochten ze niet vliegen in Nederland. Oké de duurdere maatschappij heeft misschien iets meer confort of luxe, maar heij voor een vlucht in Europa die gemiddeld twee uur duurt, maakt dat toch niet zoveel uit. Zo zoek ik altijd naar de beste aanbieding en daarnaast vlieg ik eigenlijk alleen maar met Ryanair, Easyjet, Vueling en af en toe Transavia. Dat ligt eraan.

Het verblijf

De vliegtickets zijn geboekt, nu nog het verblijf. Waarom zou je in een vijf sterren hotel verblijven als je toch 90% van de tijd niet in het hotel bent? Zonde in mijn ogen. Als ik alleen reis, verblijf ik vrijwel altijd in een redelijk goedkope AirBnB of een hostel. Als ik ik samen met mijn vriend of vriendinnen reis, zit ik vrijwel altijd in een hotel, maar een middenklasse hotel. Precies om de reden dat je er toch niet veel bent. Ben je op een strandvakantie waar relaxen het belangrijkste doel van de reis is, dan is het misschien anders. Toch vind ik al snel dat hotels overrated duur zijn en het helemaal niet waard zijn. Maar dat is een andere discussie.

Tip: zodra ik een hotel gevonden heb, ga ik altijd nog even op zoek of het bij een andere aanbieder niet goedkoper is. Zo niet, dan boek ik het altijd via Booking.com. Als je daar vijf keer per jaar en hotel boekt, krijg je korting en andere voordelen.

Conclusie: reizen hoeft niet duur te zijn

Zo zie je maar, als je een beetje creatief bent en het leuk vindt om het allemaal uit te pluizen (ik vind dat heel erg leuk om te doen), dan kun je voor een leuk bedrag weg. Neem Manchester als voorbeeld, daar was ik een maand geleden. Ik boekte een retour vliegticket Amsterdam – Manchester via Easyjet en betaalde €42,-. Ik verbleef twee nachten in een AirBnB (de meest fantastische AirBnB ever..) voor €90,-. Een weekendje weg (vlucht en verblijf) €132,-. Een mooie prijs. Zeker als je bedenkt dat Groot-Brittaine best duur is in verhouding met andere landen. In Zuid-Europa kun je prima voor €40,- een weekendje een AirBnB huren. Het enige wat je dan nog moet betalen is het eten en dat kun je zo duur maken als je zelf wil.

Hopelijk begrijp je nu een beetje waarom het écht haalbaar is om elke maand op citytrip te gaan en daarnaast; je kunt ook op citytrip in je eigen land.

Travel is the only thing you buy that makes you richer

Houd jij ook zoveel van reizen?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

19 comments

 1. Ik krijg die vraag ook vaak maar vooral hoe krijg je het voor elkaar om zo goedkoop te gaan, mij lukt dat nooit. Vooral veel geduld en veel zoek werk. Vorig jaar voor 416 euro retour Bangkok vanuit Amsterdam. Daarvoor heb ik wel een aantal dag goed de prijs in de gaten gehouden.

 2. Sarah says:

  Super handige tips. Het is inderdaad zo dat reizen niet duur hoéft te zijn. Ik ben ook helemaal voor de goedkopere vliegmaatschappijen. Want waarom duur vliegen als goedkoop ook kan? Leuk artikel!

 3. Joyce - Lemonylifenl says:

  Ik zou ook zo graag vaker naar het buitenland gaan haha! Helaas lastig met school en een bijbaan

 4. Iris says:

  Het is inderdaad zoeken naar goede deals en zeker buiten vakanties om is dat goed te doen! In de vakanties vind ik het altijd wel wat lastiger. Ik kijk ook geregeld op van die actiesites, daar staan altijd leuke deals op.

 5. Tiffany says:

  Hele goede tips en super leuk dat je soms gesponsord wordt. Hopelijk kan ik dat ook een keer meemaken in mijn blog carrière hihi ^_^

 6. Claudia says:

  Dat zijn goede tips! Ik wil in April nog weg en we waren van plan om naar Madrid te gaan. Ik ga eens kijken wat die Skyscanner zegt qua trips 😉

  • Ik was ook aan het kijken voor een weekendje Madrid, maar je kunt alleen met Ryanair vanaf Eindhoven naar Madrid (twee keer per week), vanaf Amsterdam of Rotterdam zijn er geen goedkope vliegtuigmaatschappijen (Easyjet, Vueling, Transavia, Ryanair etc.) die rechtstreeks naar Madrid vliegen. Echt super stom. Een paar jaar geleden vloog ik nog met Transavia naar Madrid, nu kan dat niet meer. Super stom.

 7. Marielle says:

  Ah dit zijn echt super fijne tips! Ik denk er eigenlijk inderdaad helemaal niet zo over na dat je prima zelf je hotel en tickets kan regelen, dat hoeft natuurlijk niet 1 pakketje te zijn bij een reismaatschappij haha. Stom dat ik dat nu pas besef. Wat super vet dat je af en toe een reisje gesponsord krijgt voor je blog! Daar ben je vast trots op 🙂

 8. Kim says:

  Leuke tips geef je!Ik wil zelf dit jaar ook meer gaan reizen en inderdaad goed plannen werkt zo goed.

 9. Daisy says:

  Leuk artikel 🙂 Wat ook kan helpen, is de heen- en terugreis apart boeken. Op deze manier heb ik ook al aardig wat geld bespaard op tripjes naar het buitenland. Dan had Transavia bijvoorbeeld wel een goedkope heenvlucht maar een dure terugvlucht. De terug vlucht boekte ik dan bij een andere maatschappij. Je hebt dan wel de kans dat je bijv. vliegt vanaf Amsterdam en terugkomt op Eindhoven, maar als je je auto niet op het vliegveld laat staan, lijkt mij dat geen probleem!

 10. alexa says:

  Wat leuk dat je wel enes een reisje of een excursie gekregen hebt maakt het voor jouw toch een stukje leuker om op vakantie te gaan! ik heb het alleen nog in Nederland gehad maar ik hoop at ik ook een keertje naar het buitenland mag voor mijn blog, dat lijkt me zo cool! Nu betaal ik eigenlijk altijd alles zelf

 11. Jessica J. says:

  Goede tips! Het hoeft inderdaad niet altijd duur te zijn. Ik speur ook steevast naar deals; het is een sport voor me, haha! Mijn vriend schrikt iedere keer weer. Zo zaten we op ons USA-avontuur o.a. in een luxesuite waarvan hij niet begreep dat we ze konden betalen, haha! (Ter verduidelijking: we vierden er Nieuwjaar en ons vijfjarig samenzijn, dus mocht het wat meer zijn – anders hoeven we zo veel luxe niet, hoor.) Wij boeken trouwens nooit een kant-en-klare reis bij een reismaatschappij, maar steken alles zelf in elkaar en boeken ook alles los. Ik vind dat plannen, regelen en alles uitzoeken juist fijn. 🙂

 12. Tessa | Daily Inception says:

  Ik heb een tijdje stage mogen lopen bij een internationaal berijf waar mijn functie grotendeels het boeken van zakenreizen was. Natuurlijk heel anders maar ik herken het wel in jouw blog. Het is zo leuk om een voordelige deal te scooren!

 13. Nathalie Van Hauwe says:

  Je kan echt heel makkelijke goede deals vinden als je wat tijd neemt om te zoeken, ook altijd leuk als je gesponsord wordt natuurlijk!

 14. Heleen says:

  Leuk om je tips te lezen! Ik vind plannen altijd heel erg leuk om te doen, maar toch doe reis ik te weinig. Het is prima te doen op deze manier

 15. Leuk om te lezen! Ik ga ook heel veel op reis (heerlijk) en het hoeft niet duur te zijn. Helaas zit ik wel vast aan de schoolvakanties, waardoor het vaak duurder is. Ik kan vooral veel reizen door flexibel te zijn, een dag eerder of later binnen die vakantie kan soms al honderd euro schelen. Ook flexibel zijn qua bestemmingen en zoeken op overal levert veel goedkope reisjes op! Verder zoek ik accommodaties altijd via trivago, deze site vergelijkt verschillende aanbieders. Dan zul je zien dat booking vooral buiten Europa bijna nooit het goedkoopste is. Daar heb ik denk ik ook al heel wat euro’s mee bespaart. Over hotels ben ik het met je eens, je bent er bijna nooit, dus waarom de hoofdprijs betalen? Wij doen een enkele keer iets luxer, als we gewoon ontspanning willen bijvoorbeeld en een hele goede aanbieding tegen komen.

Comments are closed.