Persoonlijke terugblik op 2017; was het mijn jaar?

Persoonlijke terugblik op 2017; was het mijn jaar?

Na een zakelijke terugblik, is het nu tijd voor een persoonlijke terugblik. 2017 was het jaar dat ik wisselde van baan en mijn lang gekoesterde wens in vervulling ging; ik ging interrailen door Oost-Europa. Maar ook het jaar waarin ik samen met mijn vriend iets heel groots en volwassen deed (daarover in een ander artikel meer..) en het jaar waarin ik als doelstelling had om elke maand op citytrip te gaan. Of dat gelukt is, lees je hieronder. 2017 was ook het jaar waarin ik de balans tussen werk en privé maar lastig kon vinden en merkte dat ik niet alles eruit haalde wat erin zit. Het grootste doel voor 2018 is dan ook meer genieten. 👏🏼

Elke maand op citytrip

Een doel van 2017 was meer reizen. Ik vind het heerlijk om op citytrip te gaan, want ik hou van prikkels, drukte en gezelligheid. Het gevoel alsof alles naast mij ook leeft. Aan het begin begon ik heel enthousiast. Ik wisselde van baan en had daardoor opeens een extra week vrij. Ik besloot in mijn eentje naar Portugal te gaan en dat was fantastisch. Het was februari, maar in het zuiden van Portugal was het al heerlijk warm. Mijn hotel lag pal naast het strand. Het geluid van de zee, de geur van zonnebrand en het gevoel dat de zon op je gezicht brandt, is een ultiem geluksmoment.

Naast deze trip, heb ik nog veel meer reisjes gemaakt. Zo ben ik twee keer naar Dublin geweest voor mijn werk(!), ging ik in mijn eentje naar Manchester (aanrader) en naar Parijs. Samen met mijn vriend ging ik onder andere naar het fantastische Kopenhagen. In totaal ben ik 11(!) keer op vakantie geweest waarvan 8 keer een weekendje weg en drie keer ben ik vijf dagen of langer op vakantie geweest. Helaas is het niet gelukt om 12 keer op vakantie te gaan, maar heij 11 keer in één jaar is ook al heel netjes.


Slechte balans tussen werk en privé

Het is al vaker aanbod gekomen; de balans tussen werk en privé was het afgelopen jaar niet goed. Regelmatig werkte ik te veel. Naast een baan in loondienst waar ik ruim 36 uur per week werk, werkte ik ook nog eens 20 uur per week als freelancer. Hierdoor had ik in het weekend maar weinig tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen. Als ik niet werkte, voelde ik mij immers schuldig. Tijd voor verandering en daar ben ik mee bezig.

Interrailen

Al lange tijd stond een Interrail reis op mijn bucket list. En dat is dit jaar gelukt. Samen met een vriendin maakte ik plannen voor een reis voor Oost-Europa. Als grote trein fan vond ik het maar al te leuk om van bestemming naar bestemming te reizen. Het hoogtepunt waren toch wel de Plitvice meren in Kroatië. Kroatië heeft mij sowieso verrast. Wat een mooi land!

Niet zo lekker in mijn vel

Naast de positieve punten, waren er ook een aantal dingen die minder goed gingen. Regelmatig was ik aan het strugglen met de bestaansvraag “is dit het?”. Het liefste reis ik de hele wereld over, maak ik carrière, heb ik een druk sociaal leven en het gaat allemaal voorspoedig. Dit kan natuurlijk niet. Toch merkte ik dat ik aan de ene kant heel graag wil reizen en de wereld wil zien, maar aan de andere kant juist wil bouwen aan de toekomst.

Ook merkte ik dat ik af en toe erg aan het piekeren was. En als je teveel over dingen gaat nadenken, wordt het er niet beter op. Daarnaast heb ik het afgelopen jaar gemerkt dat ik regelmatig dacht laat ik het maar niet doen, want het kost geld. Denk aan een uitje, een nieuwe trui en extra drankje tijdens het uiteten etc. Maar dat is bullshit. Uiteraard moet je niet het geld verknoeien, maar af en toe iets losser zijn en meer genieten moet echt wel kunnen. Want hállo, ik werk er ook keihard voor..Conclusie

Zo. Een hele lijst. Met gemengde gevoelens kijk ik terug op 2017. Mijn nieuwe baan was de beste keuze van 2017, net als het regelmatig reizen en nog iets anders heel spannends. Maar het was ook het jaar waar privé een aantal dingen gebeurde en het jaar waarin ik niet mijn droom waarmaakte. Iets wat ik ontzettend graag wilde (en nog steeds), maar simpelweg niet lukte. Als andere mensen hier wel eens mee struggelde, kon ik mij daar helemaal niets bij voorstellen. Maar geloof me, het is ZO frustrerend als je wel wil, maar het lukt gewoon niet. Je moet niet alleen maar keihard werken. Soms moet je ook ontspannen, anders loop je vast zoals ik. En ik kan je zeggen als je iets heel graag wil, maar het lukt niet (zelfs niet het bedenken van een naam), is het heel vervelend… Op naar een succesvol 2018 waar ik ook veel meer ga genieten en éindelijk mijn droom kan waarmaken.

Hoe was jouw 2017?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Marcella says:

    Lastig hè, die zoektocht naar balans en geluk. Heel herkenbaar voor velen natuurlijk. Je reisde wel lekker veel en hebt een gave nieuwe baan. Mooie dingen! Ik wens je alle goeds voor 2018 toe!

Comments are closed.