Terugblik: hoe ging het zakelijk in 2017?

Terugblik: hoe ging het zakelijk in 2017?

Oh my. 2017 is bijna voorbij. Wat een jaar was het. Een jaar met ups-and-downs; een nieuwe baan bij een ontzettend tof bedrijf, ik behaalde de hoogste omzet ooit; elk kwartaal ging het beter, maar het was ook het jaar waar ik een aantal keer hard tegen de lamp ben gelopen. De balans tussen werk en privé was ver te zoeken en dat leidde tot hoogoplopende discussies en frustraties. Dit zorgde ervoor dat ik dit jaar niet mijn droom waarmaakte. Project X komt niet van de vloer en mijn hoofd zit overal, nog steeds. Ik wil zo graag meer op zakelijk gebied; mijn blog een upgrade geven, misschien wel een nieuw bedrijf.. Alleen het onderhouden van mijn huidige blog is al een hele opgave dat vaak niet lukt en dat is frustrerend. Anyhow, tijd voor een zakelijke terugblik met hoogtepunten en minder mooie momenten. 

Persoonlijke terugblik

Werk en privé zijn bij mij, zoals bij velen anderen, nauw met elkaar verbonden. Werk loopt door mijn privé leven heen en in mijn privé leven ben ik ook vaak bezig met werk. Snap je het nog? 😉 Mocht je mijn persoonlijke update gemist hebben, je kunt hem hier teruglezen.


Omzet

Aan het begin van het jaar had ik geen specifieke KPI’s gesteld aan het bedrag dat ik wilde omzetten, maar wel dat ik wilde groeien. Ik wilde een hogere omzet dan 2016. Logisch natuurlijk. Ondanks dat ik helemaal niets aan acquisitie doe of andere manieren inzet om aan nieuwe klanten te komen, ging het goed. Heel goed. Het eerste kwartaal was mijn hoogste kwartaal omzet ooit, het tweede kwartaal kreeg ik nog meer opdrachten en steeg de omzet ook. Het derde kwartaal ging nóg beter dan het tweede kwartaal en het vierde kwartaal was de kers op de taart. Ik had zóveel opdrachten dat ik zelfs ‘nee’ heb moeten verkopen tegen toffe projecten.. Op naar een nog succesvoller jaar en een nog hogere omzet. 🚀

De leukste klanten en projecten

Het afgelopen jaar heb ik weer voor heel veel toffe bedrijven gewerkt en gave freelance opdrachten uitgevoerd. Zo schrijf ik elke maand voor Relatieplanet, schrijf ik blogs voor Kus uit Amersfoort en onderhoud ik de blog van SocialMediaMen, het bedrijf waar ik ook werk als online marketeer. Daarnaast heb ik onder andere samengewerkt met Correndon, Otto, DFDS, Neckermann, ING, Brandfield, de Bijenkorf en Storytel. Een ontzettend mooi lijstje met grote merken, en dat is pas een greep van de bedrijven waar ik mee gewerkt heb.

Strengere selectie

De opdrachten die ik het afgelopen jaar uitgevoerd heb, waren allemaal opdrachten die ik super gaaf vond. Doordat ik het niet voor het geld doe, omdat ik ook in loondienst werk, ben ik erg streng geweest in de selectie. Als bedrijven niet mijn tarief wilde betalen, was het jammer en tot ziens. Anderzijds was ik ook strenger. Als het niet paste bij mij of bij mijn blog, ben ik er ook niet mee in zee gegaan.

Contractverlening + salarisverhoging

Naast mijn freelance werkzaamheden werk ik bij een online marketing bureau. Mijn eerste contract liep af. Tijd voor een nieuw contract zou je denken en dat kreeg ik samen met een fijne loonsverhoging waar ik die maanden ervoor keihard voor had gewerkt. En dat voelde heel goed. 💪🏼

Project X

Naast al deze mooie hoogtepunten, zijn er ook een aantal dingen die minder goed gingen. Vorig jaar organiseerde ik de Lifestyle Factory Market, dus dit jaar wilde ik ook iets doen. Ik wilde aan de slag met Project X (nickname), maar dat lukte niet. Ondanks de duizenden pogingen die ik gedaan heb, is het niet gelukt om überhaupt een naam te bedenken. Laat staan verder uit te werken hoe en wat. Urenlang heb ik van alles liggen uittekenen en uitschrijven, maar de juiste naam kwam er nooit (en nog steeds niet). Ook heb ik talloze ideeën bedacht wat ik zou willen, maar nu weet ik eigenlijk nog steeds niet wat ik echt wil. Doordat mijn hoofd zo vol zit, kan ik al die ideeën niet tot uitwerking brengen en dat frustreert enorm. Je wilt wel, maar je brein zit op slot, dus het lukt niet. Een ontzettend naar gevoel.

Ik probeer het voor nu los te laten, maar ook dat is iets wat lastig is. In 2018 hoop ik meer rust te krijgen in mijn hoofd, zodat in 2018 aan de slag kan met iets nieuws en iets heel tofs.

Balans tussen werk en privé

De balans was vaak ver te zoeken. Het afgelopen jaar heb ik te veel werkuren gemaakt, waardoor ik maar weinig tijd had voor leuke dingen en om te ontspannen. Ik was de balans kwijt; ik werkte te veel en had haast geen tijd voor ontspanning. Want hállo; het is toch zonde om niet te werken? Ondertussen ben ik onder begeleiding van een coach bezig om dit allemaal wat meer onder controle te krijgen en mijzelf niet schuldig te voelen als ik niet werk. Ik ben er nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet.

Wat waren jouw hoogte- en minder hoogtepunten op zakelijk gebied in 2017?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

3 comments

  1. Laura says:

    De balans tussen werk en prive is ook ontzettend lastig als je een fulltime baan hebt, freelance werk doet en ook nog een blog wilt onderhouden. Toch klinkt het wel als een mooi en succesvol jaar! Hopelijk wordt 2018 net zo of zelfs nog succesvoller. All the luck!:)

  2. Sophie says:

    Je hebt zo hard gewerkt het afgelopen jaar! Hopelijk vind je in dit nieuwe jaar wat meer rust én haal je toch voldoening uit alles wat je doet.

Comments are closed.