Persoonlijke update | Fulltime werken, bloggen & mijn studentenkamer

Persoonlijke update | Fulltime werken, bloggen & mijn studentenkamer

Het jaar is nog maar net begonnen of er staat al een persoonlijke update online. Dat is ook niet voor niets, want vanaf vandaag (maandag 4 januari) vindt er grote verandering plaats in mijn leven. Het is de dag dat ik definitief vaarwel zeggen tegen mijn studententijd. Oké, ik ben in juni 2015 al afgestudeerd, maar de maanden die daarop volgden heb ik intens genoten van mijn vrijheid. Zo maakte ik mijn droom reis, had ik veel tijd voor leuke dingen en werkte ik op een kinderdagverblijf. Een prima situatie voor een halfjaar, maar nu is het dan toch écht tijd om te beginnen aan mijn eerste ‘grote-mensen’ baan. Oftewel, vanaf vandaag werk ik fulltime (40 uur) per week.


Fulltime werken
Het is al verschillende keren voorbij gekomen. Ik heb een baan en daar ben ik blij mee. Toch moet ik ook eerlijk toegeven dat ik het spannend vind. Spannend omdat ik niet weet wat ik kan verwachten. Ik weet niet hoe het is om een baan te hebben op HBO niveau. Daarnaast vind ik het spannend, omdat ik nu opeens een stuk minder vrije tijd heb. Ik ben nogal gehecht aan mijn vrije tijd en ik hou ervan om leuke dingen te doen. Vanaf nu heb ik nog maar een bepaald aantal vakantiedagen waarmee ik het het hele jaar mee moet doen. Ook is het spannend, omdat ik niet weet hoe het werk mij zal bevallen. Het is iets heel nieuws. Ondanks alle spanning, heb ik er ontzettend veel zin in! Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging! (En uiteindelijk zal het allemaal wel meevallen, dat is altijd achteraf.. )

Bloggen

Naast het feit dat ik vanaf nu fulltime aan het werk ga, vinden er ook andere veranderingen plaats. Zoals je waarschijnlijk wel begrijpt, zal het in het begin van mijn nieuwe baan wennen zijn. Ik moet wennen aan het mijn nieuwe baan en aan de 40 uur per week die ik moet werken. Dat betekent dat ik de komende tijd om de dag ga bloggen. Ik wil wel heel graag blijven bloggen, omdat ik het een heerlijke uitlaadklep vind. Alleen ga ik vanaf nu niet meer elke dag bloggen. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag komt er een artikel online. Op maandag zal ik mijn Happy Moments delen. Wat ik op de andere dagen deel zal verschillend zijn. Als ik tijd heb om outfit foto’s te maken, een outfit, maar het kan een hersenen spinnel zijn waar ik op dat moment mee zit, lifestyle-, mode of reis gerelateerd zijn. 

Mijn studentenkamer
Tsja, de titel zegt het al een beetje. STUDENTENkamer. Ik ben natuurlijk al een halfjaar geen student meer, maar woon wel nog steeds in een studentenhuis. Hoewel ik nog steeds heel blij ben met mijn eigen, grote studentenkamer, is het soms wat minder prettig om je keuken of badkamer met nog 5 anderen te delen. Daarnaast went het niet om ‘zomaar’ wildvreemden tegen het lijf te lopen in je ‘eigen’ huis. Ik heb een hele leuke tijd gehad, maar ik merk dat ik ook wel een beetje behoefte heb aan privacy en hygiëne. Want ik kan er geen doekjes om winden; keukens in studentenhuizen zijn nou niet altijd het schoonste. Wij hebben sinds een aantal maanden last van muizen en niet zo’n beetje. Tsja, eerlijk is eerlijk. Als er muizen over het aanrecht lopen en je overal uitwerpselen van muizen vindt, is dat niet altijd een pretje.
Zo. Dit was alweer mijn update. Als jullie dit lezen zit ik waarschijnlijk op kantoor. Mijn eerste werkdag. Ik vind het nu spannend, maar wellicht valt het achteraf reuze mee. We zullen het zien.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

7 comments

 1. Dina says:

  Ieeeeeeeeeh ik hou daar dus ook niet van, dat het vaak zo viezig is in studentenhuizen. Een stel vrienden van mij woonden ook een poos samen en dat was ook altijd zo'n smeerboel haha. 😛 Ik snap dat het je steeds meer behoefte hebt aan privacy en een plekje voor jezelf, dan kan je alles lekker doen zoals jij het wilt en als je wilt uitrusten van je lange werkweek, dan kan dat ook ongestoord.

 2. Claudia says:

  Oooh Dionne heel veel succes vandaag. Ik hoop dat je het bloggen kunt blijven doen, maar het is te begrijpen dat de eerste weken soms moeilijk kunnen zijn.

 3. Alexa Op 't Land says:

  hopelijk vinden je vriend ne jij snel iets in amersfoort en heel veel succes bij je baan en je artikelen komen vanzelf weer vaker als je helemaal in het ritme zit!

 4. Marloes Meeusen says:

  Ik kan me voorstellen dat je het spannend vind om te gaan werken! Hopelijk gaat het heel goed bevallen!

 5. Carmen Mattijssen says:

  I feel ya, vieze keukens zijn niet altijd fijn vooral niet als die avond daarvoor een feestje gegeven is. Leuk artikel!!

 6. Sophie says:

  Ah ik ben benieuwd hoe het is verlopen! Oh en muizen, bah! Gelukkig heb ik er nog geen gespot (klopt even heeeel hard op het bureau). Ja, het zal echt wennen zijn als je 40 uur per week moet werken. Maar als je eenmaal gewend bent komt het helemaal goed!

Comments are closed.