PLOG| Weekendje Leuven met vriendinnen

PLOG| Weekendje Leuven met vriendinnen

Afgelopen weekend ben ik samen met twee vriendinnen een weekendje naar Leuven geweest. Het leek ons namelijk leuk om een keertje samen ergens naar toe te gaan. We kozen voor de Belgische studentenstad Leuven. 

Claudia van Vintagirie studeert in Leuven en had ons een heleboel bruikbare tips gegeven waar we het beste konden eten, waar het leuk was om te gaan stappen en welke bezienswaardigheden de moeite waard waren. Wij waren heel blij met al die tips. 
Ik heb de eerste dag (zaterdag) de hele dag geplogd, zodat ik jullie een goede impressie kan geven van het mooie Leuven. Ben je klaar voor een berg foto’s? Kijk dan snel mee!

Weekendje Leuven met vriendinnen
We sliepen in het Novotel Leuven Centrum. Dit hotel ligt een beetje aan de rand van het stad, maar binnen 15 minuten sta je midden in het centrum. Het hotel ligt tegenover de bierbrouwerij Stella Artois. 

Uitzicht vanuit de bibliotheek toren

We waren met ons drieën en sliepen op een driepersoonskamer. Het zag er allemaal heel mooi en goed verzorgd uit. Prima bedden, grote handdoeken en een fijne badkamer met een grote regendouche. 
Nadat we hadden ingecheckt in het hotel, zijn we richting het centrum gelopen zodat we nog de hele dag konden genieten van het mooie Leuven. Het eerste wat op viel was het mooie stadhuis. Dit gebouw ziet er heel indrukwekkend uit. Toen we wat meer doorliepen, zagen we dat er zo’n mooi oud Volkswagen busje voor het stadhuis stond. 

Het plein voor het station zag er ook indrukwekkend uit. Allemaal oude panden met van die mooie gevels. We hebben ook een bezoekje gebracht aan de bibliotheek toren van Leuven. Dit is een hele oude bibliotheek die er heel gaaf uitzag van binnen. Het leek ons wel leuk om deze toren te beklimmen en te genieten van een mooi uitzicht. 

We moesten een heel aantal trappen beklimmen, maar dan heb je ook wat. Een prachtig uitzicht over de stad Leuven. We hadden geluk met het weer. Tijdens de beklimming van de toren had je een aantal keer van die mooie glas-in-lood ramen.  

Nadat we de toren beklommen hadden zijn we naar de Kruidtuin gelopen. Dit is een tuin vol met allerlei soorten kruiden. Grappig dat zoiets bestaat.

Na het bezoekje aan de Kruidtuin zijn we doorgelopen naar Het Groot Begijnhof. In Het Groot Begijnhof wonen alleen studenten van de universiteit van Leuven of docenten van de universiteit. Het lijkt net een heel klein dorpje op zichzelf. Het ziet er heel gezellig en sfeervol uit. Stiekem had ik wel bij een aantal studentenkamers binnen willen kijken. 

Het stadhuis overdag en in de avond als het verlicht is.

Claudia had ook een aantal tips gegeven waar we het beste konden eten. We kozen voor Kalypta. Een Spaans en Mexicaans restaurant. Dit was erg goed bevallen. Ik koos voor een sangria en een tapas schotel. Erg lekker. 

We hebben pas laat avond gegeten en het duurde wat langer voordat we het eten kregen, maar erna zijn we meteen doorgegaan om te gaan stappen. Claudia had verteld welke kroeg het leukste was. Om 22.00 waren we klaar met avondeten en zijn we naar Barista gegaan. Daar begon het al druk te worden. Heel grappig, want als je in Nederland gaat stappen begint het veel later. Wij vonden dit alleen maar fijn. We hebben een hele gezellige avond gehad bij Barista. Soms heb je van dit stap avonden die héél erg leuk zijn. Dit was zo eentje. 
Rond 2.00 hebben Barista verlaten en zijn we naar een ander café gegaan. Het volgende café lag in een kelder. Je weet wel, zo’n heel oude kelder van vroeger. Het was er ook niet zo groot, maar wel erg gezellig.

Bij dit tweede cafeetje kon je een hamer en spijkers halen. Vervolgens was het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de spijker in het hout sloeg. Dit lijkt heel simpel, maar als je gedronken hebt is dat knap lastig. Wij hebben dit niet gedaan, maar we hebben wel toegekeken hoe andere mensen dit deden. Ik moet zeggen dat ik het erg lachwekkend vond en typisch iets voor België. Hahaha! We hebben een hele leuke stap avond gehad. Soms is het zo leuk om helemaal uit je dak te gaan. 

Rond 4.00 waren we terug op onze hotelkamer. Helemaal gesloopt, maar het was het waard. We hadden een hele avond kunnen stappen, doordat het al zo vroeg begon. Het was super gezellig en we hebben het heel leuk gehad. 
Deze foto is het bewijs van een top avond!
Pssst, vandaag is de laatste dag dat je kunt stemmen. Een paar weken geleden was de halve finale van de Fashion Blog Battle. Om door te kunnen naar de volgende ronde heb ik jouw stem nodig. Vind je mijn look mooi én zie je mij graag in de finale? Stem dan op mij! 
Ben jij wel eens in Leuven geweest?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

20 comments

 1. Amy says:

  Leuke foto's! Ik ben er nog nooit geweest maar heb er de laatste tijd wel meer over gehoord, dus wie weet!

 2. Claudia says:

  Haha wat onwijs grappig dat jullie geëindigd zijn in Seven Oaks. Daar eindigt iedereen altijd :p In het eerste jaar kwam ik er super vaak en nog heb ik nooit die spijkers en hamer gezien 😛

 3. Klinkt als een leuk weekendje weg! Ik was er met Valentijn vorig jaar. Alleen was het dan net niet zo leuk om te gaan stappen. Er was weinig volk en geen sfeer in de bars haha.

 4. Kirsten says:

  Dit klinkt als een heerlijk weekend zeg! Het Hotel lijkt me ook fijn om te overnachten (: Leuven staat ook nog wel op mijn city wishlist.

 5. Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla says:

  Harstikke leuk om met vriendinnen een weekend weg te gaan en België is echt leuk!

 6. Justine A says:

  Super leuk om te lezen. Lijkt me zeker een leuke plek voor een vriendinnen weekendje. Leuven is (volgens mij) een echte studentenstad dus genoeg te doen lijkt me.

 7. Infinity says:

  Ik woon in België, maar Leuven heb ik eigenlijk nog nooit bezocht. Het lijkt me een heel leuke plek om met mijn vriendinnen naartoe te gaan!

 8. Alexa Op 't Land says:

  Wat super leuk dat je met vriendinnen naar leuven bent geweest. Ziet er heel leuk en gezellig uit!

Comments are closed.