Preppr is dé Instagram tool om foto’s in te plannen

Preppr is dé Instagram tool om foto’s in te plannen

Instagram is één van de snelste groeiende social media kanalen. Instagram heeft maandelijks meer dan 800 miljoen actieve gebruikers en dagelijks worden er 95 miljoen foto’s of video’s geplaatst. Om veel volgers te krijgen en te zorgen veel engagement, is het belangrijk dat je heel actief bent op het platform. Daarbij hoort ook dat je minimaal één foto per dag moet plaatsen om snel te kunnen groeien. Tot voor kort was het niet mogelijk om foto’s of video’s in te plannen en moest je het iedere keer handmatig doen. Maar daar komt nu verandering in. Preppr is dé Instagram tool om foto’s in te plannen. 

Visuele content is booming

Visuele content is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en door middel van Instagram kun je als bedrijf of als persoon jouw visuele identiteit delen. Maar om te kunnen groeien en steeds meer mensen te verblijden met jouw mooie content, moet je hard werken. Het opbouwen van een Instagram community kost veel tijd en energie. En als je eenmaal een bepaald aantal volgers behaald hebt, moet je hard werken om al je volgers te behouden.

Helaas blijkt het in de praktijk best lastig te zijn om elke dag een foto te plaatsen. Niet alleen de content is soms een dingetje, maar regelmatig ben je zo druk dat je daardoor vergeet om een foto te uploaden. Maar dat is nu verleden tijd. Vanaf nu kun je al je Instagram posts inplannen met Preppr – Instagram inplan tool, zodat je er zeker van bent dat er elke dag een nieuwe foto online komt.Tool voor elke online marketeer, influencer en blogger

Als online marketeer en als blogger weet ik al geen ander dat het veel tijd vergt om een goed Instagram account op te bouwen en te onderhouden. De afgelopen tijd heb ik allerlei tools geprobeerd om dit te vergemakkelijken. Als online marketeer is het geen uitzondering dat je meer dan vijf verschillende Instagram accounts moet onderhouden voor allerlei klanten. Als je dat dan allemaal handmatig moet doen, kost dat veel tijd. Tijd die je vaak niet hebt. Deze tool komt als geroepen en hier zullen menig online marketeers, influencers en bloggers een gat voor in de lucht springen.

Tip: bekijk ook eens hun blog. Ze schrijven regelmatig allerlei blogs hoe jij het meeste rendement uit je Instagram kan halen.

Lees: Een werkdag van een online marketeer

Tips & tricks voor betere content op Instagram

1. Het creëren van goede contentflow op Instagram kan soms best lastig zijn. Om te beginnen is het heel belangrijk dat je een bepaalde voorraad aan beeld hebt. Ga één of twee dagen in de week op pad om een hele lading aan foto’s te maken, zodat je een map creëert met Instagram foto’s voor de komende week of weken.

2. Onderzoek welke filter je wilt gebruiken voor je Instagram account en zorg dat je deze filter consequent doorvoert op elke foto voor een mooi geheel.

3. Plaats elke dag minimaal één foto en één Instagram story. Negin Mirsalehi (de grootste Nederlandse Instagrammer) vertelde een paar weken geleden in een interview dat ze dagelijks 5(!) foto’s plaatst. Alleen vijf 5 foto’s per dag is wel weer next level.

4. Zorg voor een bepaalde structuur. Kies je altijd voor natuur foto’s, kies je altijd ingezoomde foto’s of laat je alleen personen zien? Zorg dat het geen manusje-van-alles wordt, maar dat je een duidelijke strategie hebt.

5. Verdiep je in je eigen statistieken. Instagram kan heel veel meten over de mensen die engagement vertonen, je profiel bezoeken en wat o.a. je doelgroep is. Anticipeer hier op en zorg dat je je content afstemt aan de hand van de statistieken.

Lees ook: Zo krijg je meer volgers op Instagram
Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een gratis 30 dagen trial van Preppr en ervaar het zelf. Ik ben heel blij met deze tool en ik merk dat ik meer tijd over heb voor andere dingen. Preppr is in mijn ogen dé Instagram tool om foto’s in te plannen.

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

6 comments

 1. Jessica J. says:

  Lijkt me erg handig, maar ik ga écht niet betalen voor een Instagram tool. Mocht ik nu inderdaad meerdere accounts moeten onderhouden voor m’n werk, zou dat de zaak veranderen. Voor mijn persoonlijke account? Nee, bedankt. 🙂

 2. Judith says:

  Op welke manier kan je bijhouden wie er op je pagina kijkt en hoeveel bezoekers je op je account krijgt bij histogram?

  • Diolifestyle says:

   Als je een bedrijfsprofiel hebt op Instagram, heb je inzicht in je statistieken. Dit is heel simpel. Je kijkt bij je instellingen in je Instagram app en daar kun je switchen naar een bedrijfsprofiel. 🙂

 3. Daniel says:

  Dit kon toch al met de app Later? (Voorheen latergramme) Wat verschilt deze app dan met Later?

 4. Eva says:

  Ik heb ondertussen zoveel tools voor social media, het plaatsten en inplannen gaat voor alles weer ergens anders maar ben over niks nog écht tevreden. Misschien moet ik Preppr maar eens een kans geven 🙂

Comments are closed.