Road to success #4 – Te veel hooi op mijn vork genomen?

Road to success #4 – Te veel hooi op mijn vork genomen?

Het is tijd voor iets nieuws: ik neem je mee in mijn road to success. Zes weken lang komt er elke vrijdag om 17.00 een nieuw deel online. Dit is deel vier waar ik dieper in op de te hoge werkdruk, mijn werkweken van soms wel 70 uur, maar ook de struggles. Waarom leg ik toch iedere keer de lat zo hoog? Waarom ben ik bang dat andere mensen sneller en beter zijn? Mocht je deel één en twee en drie gemist hebben, je kunt hier deel één teruglezen, hier deel twee en hier deel drie

Te veel hooi op de vork genomen?

Ik kan niet 36 uur per week voor een baas werken (exclusief de wekelijkse overuren en reisuren) en daarnaast nog eens 20 uur voor mijzelf werken. Dat is te veel en dat merk ik nu. Vlak voor ik op Interrail reis ging, had ik enorm veel opdrachten die ik moest afronden. De deadlines vlogen mij letterlijk om de oren. Doordat ik op vakantie ging moest alles af, net als de opdrachten die eigenlijk in de periode gemaakt moesten worden als ik op vakantie was. Dit zorgde voor veel stress. Ik werkte vaak tot laat door en volgende ochtend stond ik weer vrolijk op, om naar mijn werk te gaan. Gelukkig kreeg ik wel op tijd alles af en ging ik met een gerust hart op vakantie. Tijdens mijn vakantie besloot ik dat het anders moest. Dit was geen houdbare situatie, maar je kunt niet zomaar je opdrachten niet aanleveren. Dit zorgde ervoor dat de periode na mijn vakantie tot begin augustus weer hels was. Ik werkte veel, maakte veel uren en had veel opdrachten. Leuke en minder leuke. 

“Als ik niet werk, zijn er tien anderen die mij keihard inhalen”

Ik was (en ben nog steeds wel een beetje bang) dat zodra ik niet (kei)hard werk, er altijd andere mensen zijn die mij inhalen en het verder schoppen. De realiteit is hard, want er zijn áltijd mensen die succesvoller zijn dan jezelf. Maar ondertussen begin ik mij langzaam te realiseren dat ik al heel veel mijlpalen heb bereikt in mijn leven tot nu toe en dat er maar weinig mensen zijn die ook nog een eigen bedrijf hebben naast een fulltime baan. Ik wil niet in hokjes denken, maar er zijn heel veel mensen die veel minder bereikt hebben op dezelfde leeftijd. En daar is helemaal niks mis mee, maar ik probeer mijzelf de spiegel voor te houden dat ik het helemaal niet zo verkeerd doe. Ik heb al zoveel extra dingen geleerd door alle dingen die ik extra doe. Ik probeer meer tevreden te zijn met de dingen die ik nu al bereikt heb. En tja, hoe je het ook went of keert: er zullen altijd mensen zijn die het beter doen of succesvoller zijn. Deal with it.

Mijn creatieve brein zit op slot

Ondertussen ben ik ook nog steeds bezig met Project X. Iets waar ik het liefste al mijn tijd en energie in wil steken, maar wat niet lukt. Ik ben mijn creativiteit kwijt. Wat is er gebeurd met mijn creatieve brein? Ik wil zo graag dat Project X een succes wordt, maar het bedenken van een naam is iets wat niet lukte en wat overigens nog steeds niet gelukt is… Frusterend. Tot op de dag van vandaag sta ik stil. Ik moet eerst ruimte creëren in mijn hoofd, maar ook in mijn agenda. Anders lukt het niet. Mijn hoofd zit vol en mijn creatieve brein zit op slot. Dit is een van de reden dat ik besloot dat het anders moet en een bezoek bracht aan een coach. De afgelopen maanden en weken waren ruk. Ik ben gestresst, gefrustreerd en voel mij futloos, terwijl ik aan de andere kant heel veel wil.

Zoektocht naar ondernemers

Ik besloot een oproep op Facebook en op Twitter te zetten met daarin de vraag of er andere (startende) ondernemers zijn die een keer wilden sparren. En met succes. Ik heb ondertussen meerdere gesprekken gehad met diverse mensen uit het werkveld. Allemaal totaal verschillend, maar heel waardevol. Een leek kijkt weer heel anders naar een idee dan iemand die volledig betrokken is. Het is echt iets wat ik iedereen kan aanraden. Het is misschien een beetje eng of gek, om een oproep te plaatsen en vervolgens ook daadwerkelijk met iemand te gaan brainstormen, maar het is zeer waardevol. Je krijgt allerlei kritische vragen waar je nog niet eerder over nagedacht had.

Dus is het tijd voor focus en ruimte. Hopelijk kan ik snel verder.

Wat is jouw grootste uitdaging in het leven?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn favoriete liedje tijdens deze weg naar succes is Melt (acoustic) van JONES

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

5 comments

 1. Josianne says:

  Ik ben echt zo benieuwd naar je Project X; als ik je ergens mee kan helpen moet je maar roepen! En ik ben altijd in voor een goede sparsessie 🙂

  • Leuk om te horen. Het staat nu tijdelijk stil, omdat ik eerst even orde moet scheppen in mijn hoofd en agenda. Daarna heb ik hopelijk tijd, energie en creativiteit voor Project X. Ik ga het onthouden. Het is altijd waardevol om met anderen te sparren.

 2. Heel herkenbaar, naast een fulltime baan heb ik ook veel andere projecten en natuurlijk de blog. De angst dat een ander meer succes heeft ligt altijd op de loer. Soms is dit mijn grootste drijfveer en soms vervloek ik het. Belangrijkste is om jezelf niet voorbij te rennen. Mijn grootste uitdaging is om af en toe mijn rust te pakken. Als ik dit onvoldoende doe dan gaat ook mijn creatieve brein op slot.

 3. Joyce rdt says:

  Ahh dat lijkt me zo lastig. Ik ben mezelf ook echt voorbij gerend en dat heb ik geweten ook. Dus mijn advies is om echt je rust te pakken wanneer mogelijk, dat is ZO belangrijk. Liefs.x

 4. beat says:

  I dߋn’t even know how I еnded up here, but I tһought this post was good.
  I do not know who you are but definitely you’re going to a famous ƅlogger if you aren’t alrеady 😉 Cheers!

Comments are closed.