Citytrip Kopenhagen – Visit Amager beach, rent a e-bike & go for a walk

Citytrip Kopenhagen – Visit Amager beach, rent a e-bike & go for a walk

Zoals je vorige week al kon lezen, was ik een weekendje in Kopenhagen. Het was mijn eerste bezoek aan Noord-Europa. Normaal kies ik altijd voor het zuiden van Europa vanwege het lekkere weer en de charme of ik kies voor een bestemming in Oost-Europa, omdat steden in Oost-Europa mij altijd verrassen. Toch stond Noord-Europa al langere tijd om mijn reis wishlist, maar het kwam er steeds niet van. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik zal alvast verklappen: ik ben razend enthousiast. 

Scandinavian beauty

Kopenhagen heeft mij enorm verrast. Het was mooi, schoon en de sfeer was heel prettig. Overal zie je gekleurde huisjes en gekleurde fietsen en veel cafés, restaurants of winkeltjes zijn een halve urban jungle. Love it!

Er zijn maar weinig steden (of landen) die net zo welvarend of modern zijn dan Nederland. Meestal als ik op reis ga, is die standaard een stuk lager. In Spanje werkt iedereen rustig en maken ze zich vooral niet druk en in Praag lopen de mensen nog een beetje achter de feiten aan, want het is daar een stuk minder welvarend en modern dan in Nederland. In Kopenhagen daarentegen had ik dat helemaal niet. Daar staat Scandinavië natuurlijk ook om bekend, maar het was nog zelfs boven mijn verwachtingen. Het nadeel is wel dat het voor ons als Nederlander redelijk duur is.


De parel van Kopenhagen

Voor degene die mij al langer volgen, weten dat ik dol ben op het strand én op reizen. 😉 Ik vind het heerlijk om uit te waaien, te genieten van het geluid van de zee en eindeloos ver te kunnen kijken. De kenners onder ons weten dat Kopenhagen dicht bij de zee ligt. Voordat we vertrokken had ik al het een en ander uitgezocht. Ik wist precies waar ik naar toe wilde: het strand van Amager. Hoewel er in de buurt ook een metro station lag, besloten wij een e-bike te huren. Nog nooit eerder had ik op een e-bike gezeten, maar jongens wat is dat chill. Je geeft hem een paar trappen en je zoeft vooruit.

In Kopenhagen heb je een soort van fietsplan. Overal in de stad zie je e-bikes staan mét tablet en navigatie. Online maak je een account aan en voilá: je kunt een iPad e-bike lenen. Wij mochten deze e-bike van Bycyklen een dagje testen. Dat was écht heel fijn. Binnen 20 minuten stond je op het strand waar je kon genieten van een prachtig uitzicht en een fantastisch strand.

Amager Beach

De foto’s zeggen denk ik wel genoeg. Het was daar zó mooi. Het strand was schoon, het zonnetje scheen en het water jongens. Het leek wel alsof ik in de Caribbean was. Het was zó helder. Dat is in Nederland echt niet zo. Ik heb intens genoten van dit pareltje dat bij Kopenhagen hoort.

Kopenhagen is écht een fantastische stad en dan heb je ook nog de mogelijkheid om de drukte te ontsnappen en lekker naar het strand te gaan. Ik zou er zo voor tekenen. Alleen al voor het strand wil ik zeker een keertje terug naar Kopenhagen. Love it!

Hou jij ook zo van het strand?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

  1. Simone says:

    Wat een práchtige foto’s. Ik ben nog nooit in Scandinavië geweest maar mijn vriend werkt als marinier en is zo nu en dan in Noorwegen voor oefeningen en is er ook onwijs over te spreken! Jammer dat het inderdaad zo onwijs duur is!

Comments are closed.