Road to success #5 – Ik werd keihard met m’n neus op de feiten gedrukt

Road to success #5 – Ik werd keihard met m’n neus op de feiten gedrukt

Het is tijd voor iets nieuws: ik neem je mee in mijn road to success. Zes weken lang komt er elke vrijdag om 17.00 een nieuw deel online. Dit is deel vijf waar ik dieper in ga op mijn bezoek aan een coach, mijn angst om te falen, maar ook met een actieplan: hoe zorg ik dat ik verder kom. Mocht je deel één en twee, drie en vier gemist hebben, je kunt hier deel één teruglezen, hier deel twee, hier deel drie en hier deel vier.  

Een bezoek aan een coach

Ondertussen had ik al besloten dat het anders moest. Het roer moest om. Ik ging op zoek naar een coach. Iemand die mij niet kent en als onbekend iemand mij wellicht beter kan beoordelen dan iemand die dicht bij mij staat. De boodschap van de coach was vrij duidelijk. Nogmaals een teken dat het anders moest. Ik moet mij meer gaan focussen op de dingen waar ik energie van krijg en niet op de dingen die mij energie kosten. Daarnaast moet ik keuzes maken. Ik kan niet alle leuke opdrachten doen, want ook dat is nog steeds te veel.

Op dit moment bevind ik mij in een lopend proces. Een proces waarbij ik minder hard voor mijzelf moet worden, de lat minder hoog moet leggen, strenger moet zijn bij het aannemen van opdrachten en vaker “nee” moet zeggen.Mijn creatieve brein zit op slot

Doordat ik het afgelopen halfjaar als een maloot heb liggen werken, merk ik dat mijn creatieve brein niet meer is zoals het was. Volgens de coach was dit een teken dat het teveel is. Ik ben te ver gegaan. Ik wil maar al te graag aan de slag met Project X en ik ben maar al te bang dat zodra ik wacht er tien anderen zijn, die mij voorbij rennen. De coach gaf daarop het volgende antwoord:

“Al die mensen die wel ontspannen en leuke dingen doen hé? Die komen tijdens een dagje strand op de meest briljante ideeën. En weet je waarom? Omdat zij zichzelf de tijd gunnen om te ontspannen en leuke dingen te doen. Zij komen op andere en creatieve locaties en zijn hierdoor wellicht sneller bij hun doel, dan jij die alleen maar doorwerkt.”

*SLIK*

Dit antwoord zette mij aan het denken. Ze heeft gelijk. Ik moet weer genieten van mijn weekend en meer erop uittrekken. Het heeft geen zin om thuis te zitten en alleen maar te werken, want je komt niet verder. En daarnaast probeer ik steeds een beetje minder streng te zijn voor mijzelf. Soms nog best lastig, maar ik ben ermee bezig.

Hoe nu verder?

Focus is het toverwoord. Ik moet mij gaan focussen op de belangrijkste dingen. Bij alles wat er voor mijn blog en freelance opdrachten binnenkomt, moet ik selectiever zijn en kijken of het realistisch en haalbaar is om de opdracht aan te nemen. Zo niet? Jammer dan. Voor het geld hoef ik het niet te doen, want ik heb al een fulltime baan. Het is voor mijzelf om meer rust te krijgen en zodat ik straks weer aan de slag kan met Project X.

Waarschijnlijk ben je ondertussen nieuwsgierig geworden naar mijn nieuwe plannen, maar ik kan daar helaas nog niks over zeggen. Het staat nog te zeer in de kinderschoenen, waardoor het nog allemaal kan veranderen. Eén ding is zeker. Het komt er wanneer de tijd er rijp voor is. (wat een volwassen uitspraak..). Omdat ik mij eerst ga focussen op het afronden van de losse eindjes en een beetje tot rust wil komen, laat ik Project X tijdelijk even los. De komende weken wil ik veel leuke dingen doen, ga ik twee keer op vakantie (yesss) en wil ik proberen zo weinig mogelijk te werken naast mijn fulltime baan. Zo hoop ik weer genoeg energie en creativiteit te krijgen voor mijn geheime project. We gaan het zien!

Wat is jouw grootste uitdaging in het leven?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

Mijn favoriete liedje tijdens deze weg naar succes is Melt (acoustic) van JONES

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

One comment

Comments are closed.