Rotterdam | Kubus woningen, de Markthal & Cupcakes van Heavenly Cupcakes

Rotterdam | Kubus woningen, de Markthal & Cupcakes van Heavenly Cupcakes
Afgelopen vrijdag brachten mijn vriend en ik een bezoekje aan Rotterdam. Een stad waar we niet zo vaak komen. Aangezien ik nog even wil genieten van mijn studenten OV kaart besloten we met de trein naar Rotterdam te gaan.
Donderdagavond zag ik eindelijk mijn vriend weer nadat we elkaar bijna een week niet gezien hadden. Heel fijn! In de avond maakten we een rondje door de stad en maakten we ons ‘mobiele’ bed klaar. Oftewel, we sliepen in de woonkamer op de slaapbank in plaats van het bed boven, omdat het daar te warm was.

Vrijdagochtend pakten we onze spullen en reisden we naar Rotterdam. Hoewel het heel warm was, was het wel te doen. Na wat vertraging kwamen we aan in Rotterdam en pakten we de tram naar de Coolsingel. Daar maakten we een rondje in een aantal winkels en gingen we lunchen bij La Place. Vervolgens gingen we verder met winkelen en liepen we naar de Kubus woningen en brachten we een bezoekje aan de markthal. Hoewel ik een enorme fan ben van markthallen, waar ter wereld ook, vond ik die van Rotterdam wel klein in verhouding. Ik heb al heel wat markthallen tijdens mijn tripjes bezocht en deze viel mij qua grootte een beetje tegen. Natuurlijk zag het allemaal heel chique en mooi uit en zou ik daar maar al te graag elke week mijn boodschappen doen. Het is zeker weten een bezoekje waard. Het aanbod aan ‘winkels’ is heel divers en voor ieders wat wils!
Dit restaurant ligt in de markthal. Hier kun je overheerlijke burgers eten. Dit restaurant ligt ook in Utrecht en is ontzettend lekker!
Het plafond van de markthal
Na een bezoekje aan de markthal en de winkelstraat bij de Coolsingel, besloten we met de metro naar de lijnbaan te gaan. Daar shopte ik nog een aantal leuke items, die ik jullie later in een shoplog laat zien. Daarnaast brachten we een bezoekje aan de Bijenkorf en gingen naar de Euromast en het park wat erbij ligt. Hier genoten we in de schaduw van het mooie Rotterdam en was het een heerlijk relax moment. 

Daarna brachten we een bezoekje aan Heavenly Cupcakes. Ik had voordat we naar Rotterdam gingen even wat plekjes opgezocht waar je lekker kon eten en drinken. Eentje daarvan was deze. Ik wilde graag weer eens red velvet cake eten en hier kon je dat eten. Een aanrader, want ze waren erg lekker!

Deze ouderwetse trams reden rond en ik vond ze maar al te leuk! 😉
Typisch Rotterdam..?
Het park
Ben jij al eens in Rotterdam geweest?

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

13 comments

 1. Aurélie Van Houte says:

  Oh cool! Dat burger restaurant ziet er alvast super cool en gezellig uit! En die cupcakes, yummy ^^ Zag er een leuke dag uit.

  x Aurélie

 2. random-paradise.com says:

  Wat een leuke post! Ik woon zelf ongeveer 10/15 minuten van Rotterdam vandaan dus ik kom er best vaak, maar zo'n post als deze herinnert mij er dan weer aan wat een leuke stad het toch eigenlijk is!

 3. marlies neerinck says:

  Mijn vriend en ik gaan vaak naar Rotterdam! Echt één van onze favo steden.
  Wij zijn daar ook gaan eten in de Markthal, super lekker vond ik het toen 🙂 Yummy!

  Leuke foto's heb je gemaakt 🙂

  Liefs,

  Marlies – Golden Mirrors & Pink Bows

 4. Alexa Op 't Land says:

  ziet er echt super leuk uit kom er zelf eigenlijk bijna nooit, of zeg maar gerust nooit haha

 5. Lisa Walen says:

  Oehh, ik moet echt eens die markthal in Rotterdam bezoeken. Dat restaurant ziet er zo gezellig uit en mmmm, die cupcakes!

 6. robin says:

  wat een leuke foto's! ik kom dagelijks in Rotterdam dus voor mij is het niet zo bijzonder maar die cupcakes zijn yum<3

 7. Cindy says:

  Rotterdam is echt een heerlijke stad, fijne mentaliteit ook (tja, daar hou ik van). Ik ben er vorig jaar een dagje geweest, voorheen ging ik echt 1x per maand, vooral uitgaan (van foute tenten zoals de Baya tot aan Outland en van Waterfront tot héél lang geleden Hollywood)

 8. Linda says:

  Leuk om Rotterdam eens door de ogen van iemand van buiten de stad te zien. Ik woon er al mijn hele leven! Ik woon vlakbij dat plaatje waarbij je hebt gezet 'typisch Rotterdam' :). Maar ik ben dan nog nooit bij Heavenly Cupcakes geweest! Wel groot fan van 10 to 3 bakery, zulke mooie en lekkere cupcakes!

 9. timetolivex says:

  Wat een mooie foto's! Ik ben nog nooit in Rotterdam geweest, maar het lijkt me enorm leuk om er eens naartoe te gaan 🙂 Liefs! x

 10. Dalinka Haze says:

  Leuke foto's! Ik ben alleen in Rotterdam geweest voor Ahoy haha. Maar binnenkort krijg ik een rondleiding door de stad, dus ben zeer benieuwd!

 11. Rotterdam is echt een leuke stad en nog een beetje een pareltje, volgens mij weten veel mensen niet dat er van alles te zien en te doen is. Ik vind het vooral leuk dat de architectuur zo modern is en dat er veel onafhankelijke winkeltjes en aparte kunstzinnige activiteiten zijn. En aparte feestjes!

Comments are closed.