Samenwonen | Van een studentenhuis naar een huisje mét tuin

Samenwonen | Van een studentenhuis naar een huisje mét tuin

Voor degene die mijn blog de afgelopen week hebben gelezen of mij volgen via mijn social media kanalen, hebben het vast al gezien. Ik ben verhuisd. En niet zomaar verhuisd, maar ik ben gaan samenwonen met mijn vriend. We woonden beiden nog in een studentenhuis, maar werkten ook beide fulltime. Daarom was het tijd voor de volgende stap: samenwonen. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om ons paleisje mooi te maken.

Met het opzeggen van mijn studentenkamer had ik stiekem best wel een beetje moeite. Waarom? Omdat het een definitief moment is: mijn studentenleven is dan écht voorbij. Hoewel ik al bijna een jaar geen student meer was, vond ik het wonen in het studentenhuis nog wel prima. Tot het begin van dit jaar. Ik vond een fulltime baan en kreeg een ander leven. Dan ga je je sneller irriteren aan de dingen die in een studentenhuis aan de orde van de dag zijn: vieze keukens, wachtrijen voor de wasmachine/afwasmachine, door de weekse feestje en ga zo maar door. Eerst maakte mij dat allemaal niet zo veel uit. Ik vond het wel prima zo, alleen merkte ik dat ik steeds meer behoefte kreeg dat een plekje voor mijzelf. Daarnaast was mijn vriend zijn studentenhuis ook wel zat en besloten we samen op zoek te gaan naar een huis.

We zijn al bijna 7 jaar samen, sinds de middelbare school al, dus het was een logische stap om te gaan samenwonen. We hebben een prachtig appartement op de begaande grond toegewezen gekregen. Het ligt op een mooie locatie. Het appartement beschikt over twee balkonnetjes én een tuin. Daarnaast is het appartement helemaal opgeknapt. Er zit een nieuwe keuken, douche én vloer in. Ook is het best een groot appartement en hebben we twee slaapkamers. Je kunt wel stellen dat we veel geluk hebben met ons appartement. 

We wonen er nu ongeveer twee weken en het bevalt goed. Het is fijn om niet meer elke avond te hoeven FaceTimen met elkaar (mijn vriend en ik hebben beide in een andere stad gestudeerd), maar elkaar face-to-face te spreken. Daarnaast is het fijn om nu een plekje voor jezelf te hebben, waar je niet de badkamer of keuken hoeft te delen. Het huis is nog niet af. Er zijn nog een aantal meubels onderweg en aan de muren moet ook nog het een en ander opgehangen te worden. Als straks alles er is kan ik beginnen met het leukste: stylen van het huis. Ik kan niet wachten! 😀 

Vind jij het ook leuk om je huis in te richten? 
Volg mij op BloglovinInstagramFacebookTwitter en Pinterest

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

21 comments

 1. Anniek says:

  Ah, wat gaaf Dionne, heel tof dat jullie nu je eigen huisje hebben! Het lijkt me heerlijk om inderdaad lekker je eigen plekje te hebben, en oh: je mag gewoon je hele huis vanaf 0 inrichten, TE LEUK! Houd je ons op de hoogte? 🙂 Liefs!

  • admindiolifestyle says:

   Natuurlijk! Zodra mijn huisje helemaal klaar is komt er een home tour! 😀

 2. Lenneke says:

  O, wat heerlijk! Proficiat! Ik woon nu 9 maanden in mijn nieuwe huis en ik vond het enerzijds de hel en anderzijds grandioos om mijn huis in te richten. Al met al is het hartstikke goed gelukt en ben ik één brok geluk.

 3. Rianne says:

  Oh heel fijn!! Lijkt me zo fijn inderdaad als je opeens gewoon 'thuis' komt bij je vriend, zeker als je al zo lang een relatie hebt en toch apart in verschillende steden hebt gewoond.
  Geniet ervan!! Krijgen we ook foto's te zien? 🙂

  • admindiolifestyle says:

   Jaar! Heel fijn! Natuurlijk! Zodra het helemaal klaar is, komt er een home tour. 🙂

 4. Around San says:

  Wat super fijn dat jullie eindelijk samen kunnen wonen! Als je beiden een fulltime baan hebt dan is die stap wel makkelijker te maken natuurlijk. Lekker hoor! Trouwens ook enorm tof dat jullie 2 balkons en een tuin hebben, wauw. Geniet er van!

 5. Amy says:

  Wat heerlijk, van harte gefeliciteerd met deze mooie stap! Ik woon nu 3,5 jaar samen en het is inderdaad super fijn. Geniet ervan!

 6. Stylebygina says:

  Wat fijn, gefeliciteerd!!Klinkt ook heerlijk met een balkon en tuin! Het inrichten vond ik zo leuk toen wij een huisje gingen kopen! 😀

 7. Mieke van der Sande says:

  Gefeliciteerd, wat fijn jullie eigen plekje! Ik woon nu inmiddels 2,5 jaar samen met mijn vriend in een appartement maar het bevalt nog steeds goed. Binnenkort maar eens op zoek naar een huis met tuin, want wij hebben alleen een balkon en een tuin mis je dan echt! Inrichten is zeker zo leuk, ons appartement is ook zeker veranderd toen ik bij hem in kwam wonen haha

 8. Eline says:

  Gefeliciteerd met jullie eigen huisje, leuk! Goed ook om te horen dat het samenwonen goed bevalt!

 9. Joyce rdt says:

  Oh heerlijk! Ik kan me ook nog zo goed herinneren dat ik echt mijn eigen plekje kreeg, zo'n fijn gevoel! Geniet ervan! Liefs.x

 10. Fleur says:

  Wat ontzettend fijn dat jullie nu een eigen plekje hebben en gewoon altijd samen kunnen zijn!
  Geniet er van!

 11. Lonneke says:

  Lijkt me heerlijk om met m'n vriend samen te kunnen wonen en 'm altijd te kunnen zien! Ik wens jullie veel geluk en plezier samen in deze nieuwe levensfase! XO

 12. Alexa Op 't Land says:

  ahh wat leuk geschreven en ben zo benieuwd kom snel even een keertje bij je langs nu ik terug ben uit Thailand!

Comments are closed.