Sieraden trends van 2021

Sieraden trends van 2021

Je kent het vast: je gaat op zoek naar een outfit voor de volgende dag en kijkt ook meteen welke sieraden daarbij passen, want was is nu een outfit zonder sieraden? Maar wat is anno 2021 helemaal de bom en wat kun je maar beter even ergens ver achter in je kast leggen? Ik vertel je graag wat de sieraden trends van 2021 zijn. 

Wees zuinig op je sieraden

Als je sieraden op dit moment misschien iets minder trendy zijn, betekent dat niet dat je ze meteen weg moet doen. Net als bij kleding, heb je ook bij sieraden trends die een keer in de zoveel tijd terugkomen. Bewaar ze vooral. Zeker als je diep in je buidel getast hebt om ze aan te schaffen. Voor je het weet, zijn ze weer trendy of zijn ze vintage geworden. Mocht je ze dan nog steeds niet mooie vinden, kun je de sieraden altijd nog doorgeven aan je zus, dochter, nichtje, moeder etc. 

Sieraden trends van 2021
Sieraden trends van 2021

Kies voor een basis collectie

Niets is fijner dan het hebben van een basis garderobe. Je kent het wel: een fijne zwarte broek, een zwarte blazer, een jeans die goed zit en een aantal andere fijne tops! Zo werkt dat ook voor sieraden. Zorg dat je altijd een basis collectie hebt van goede kwaliteit. Denk aan een simpel zilveren- en een simpel gouden ketting van bijvoorbeeld Isabel Bernhard.

Je kunt beter één hele mooie tijdloze ketting hebben, dan vijf kettingen die verkleurd zijn. Dit geldt ook voor ringen, oorbellen en armbanden. Ik draag al jaren gouden armbanden dames die ik van mijn opa en oma heb gekregen toen ik 16 werd en nog steeds mooi zijn. Doordat het tijdloze armbanden zijn, draag ik ze al 13 jaar non-stop. Nieuwsgierig naar de sieraden trends van 2021? Je leest het hieronder. 

1. Pearls

Parels doen je misschien denken aan je oma vroeger, maar niets is minder waar. Parels zijn één van de laatste sieraden trends van 2021. Je ziet ze overal. In kettingen, oorbellen, ringen en armbanden. Parels stralen een bepaalde elegantie uit. Het ziet er chiquer uit. Luxer. Zodra we straks weer naar een feestje kunnen en je wil nét iets netter voor de dag komen, zijn parels je vriend! Maar het is ook leuk om sieraden waar parels in verwerkt zijn juist te combineren met een hele stoer look met een mom jeans en sneakers. 

2. Gegraveerde sieraden

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen: sieraden met daarin de naam van je partner, de vinger afdruk van je kind of de letter van je (overleden) moeder. Gepersonaliseerde sieraden zijn erg in trek. En verdienen daardoor zeker een plek op de lijst met sieraden trends van 2021. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. En bijna elke webshop biedt de mogelijkheid aan om je sieraden gepersonaliseerd te bestellen. Dat geeft je sieraden toch net iets meer karakter.  

3. Nep vintage

Het kwam net al even aan bod: vintage sieraden. Je kunt in de sieradenkast van je oma duiken op zoek naar grote, grove sieraden van vroeger, maar je kunt ze tegenwoordig ook nieuw kopen. De sieraden lijken dan vintage. Het leukste is om zelf een parel van een vintage sieraad te vinden via bijvoorbeeld een kringloop of via Marktplaats, maar mocht dat niet lukken, kun je ze natuurlijk ook gewoon shoppen. Je kent ze wel: sieraden met zo’n groot medaillon, rood/oranje elementen, grove change kettingen en noem maar op.

Wat zijn jouw favoriete sieraden trends van 2021?

*Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.