Je badkamer pimpen in drie stappen

Je badkamer pimpen in drie stappen

Ondertussen woon ik alweer 2,5 jaar in mijn nieuwbouwappartement en dat bevalt erg goed. Toch merk je – nu je er wat langer woont – dat je bepaalde dingen bij een volgend huis anders zou doen. Zoals bijvoorbeeld onze badkamer. Er is in theorie niets mis met onze badkamer, want alles was nieuw. Maar het was niet een badkamer die we zélf uitgekozen hebben. Hoogtijd om de huidige badkamer een beetje te pimpen, want het voelt zonde om een badkamer van 2,5 jaar eruit te slopen. Nieuwsgierig hoe je je badkamer kunt pimpen in drie stappen? Lees snel verder!

Kopen zonder kijken

Waarschijnlijk komt de titel je bekend voor: het is de naam van een razend populair televisieprogramma op RTL 4 waarin mensen het kopen, opknappen en inrichten van hun huis overlaten aan een aantal experts. Oftewel: zij kopen voor jou een huis in de hoop dat je daar heel blij mee bent. 

Je badkamer pimpen in drie stappen
Je badkamer pimpen in drie stappen

Standaard badkamer

Zo voelde het achteraf ook toen wij ons appartement kochten. We kochten een nieuwbouwappartement. Dit betekent eigenlijk dat je een huis op papier koopt, want het staat nog niet. Daarnaast was het een geluk bij een ongeluk dat wij het huis konden kopen. De vorige ‘eigenaar’ kreeg de financiering niet rond, waardoor wij de optie kregen. 

We waren (en zijn nog steeds) heel blij met het appartement, maar doordat we pas later ingestapt zijn, hadden we geen invloed meer op de badkamer die er geplaatst werd net als de inrichting van de losse wc. Geen ramp, maar achteraf soms toch een beetje jammer dat we een standaard badkamer en wc hebben zonder poespas. Nu hebben we bijvoorbeeld simpele tegels, maar de volgende keer zou ik kiezen voor hexagon tegels in een leuk kleurtje. 

1. Badkamerkast om de wasbak

Gelukkig kun je tegenwoordig met een aantal simpele badkamer accessoires je badkamer eenvoudig pimpen zodat het er meteen wat sfeervoller uitziet. Zelf ben ik  fan van zwart sanitair en dan het liefst zo’n stalen douchedeur die je in elk VT wonen blad tegenkomt in combinatie met een zwarte wasbak. Deze vlieger gaat helaas niet op, maar mijn eerste stap om de badkamer een beetje te pimpen, is een mooie badkamerkast voor om de wasbak. Dat ziet er toch meteen een stuk netter uit. 

2. Planten in je badkamer

Mijn appartement is een halve urban jungle door alle planten en dat vind ik heerlijk! Planten zorgen voor een huiselijke sfeer en gezelligheid. Aangezien onze badkamer erg clean is; de vloertegels zijn antraciet en de muurtegels zijn wit, ziet het er ook meteen een stuk gezelliger uit met een plant. Ik moet alleen even uitzoeken welke plant ik op de badkamer kan zetten, aangezien we geen raam hebben en er weinig (dag)licht is. 

3. Toevoegen van landelijke accessoires

Om te zorgen dat de badkamer iets meer karakter krijgt, ben ik aan het kijken wat voor landelijke accessoires die ik kan toevoegen. Denk aan iets met hout wat wel tegen vocht kan, palm gras, een mooie wasmand en een fijne kast voor de handdoeken. 

Conclusie

Als je je badkamer in een paar simpele stappen wilt pimpen, zijn er gelukkig nog genoeg opties zonder dat je meteen een nieuwe badkamer erin hoeft te zetten. Vaak kan het ook al helpen om een nieuwe kraan te plaatsen. Dit hoeft helemaal niet zo duur te zijn, maar het ziet er wel een stuk frisser uit. 

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.