Zo is mijn interesse in geld ontstaan

Zo is mijn interesse in geld ontstaan

Geld heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Sparen was het sleutelwoord. Naarmate ik ouder werd, wilde ik mijn eigen boontjes doppen en is mijn interesse in geld alleen maar groter geworden. Zo groot dat ik op dit moment maar liefst 9 inkomstenbronnen heb en een fijne financiële buffer. Nieuwsgierig hoe mijn interesse in geld is ontstaan? Lees snel verder!

Mijn interesse in financiën

Financiën was onderdeel van mijn opvoeding. Hierdoor had ik als kind al bovengemiddeld veel interesse in geld. Dit klinkt oppervlakkig, maar dat is het niet. Doordat financiën onderdeel van mijn opvoeding was, heb ik op jonge leeftijd al geleerd om goed te sparen, zuinig te zijn met spullen, te werken voor mijn geld en meerdere inkomstenbronnen op te zetten.

Zo is mijn interesse in geld ontstaan
Zo is mijn interesse in geld ontstaan

Mijn eigen geld verdienen

Ik ben al jong begonnen om geld te verdienen. Op mijn 13e maakte ik zelf sieraden die ik vervolgens verkocht via de praktijk van mijn moeder of via markten. Niet veel later ben ik begonnen met oppassen op zowel kleine kinderen als ouderen. Dolblij was ik toen ik 15 was en eindelijk een ‘echte’ bijbaan had in het bejaardenhuis. Ik werkte in de keuken en ik vond het fantastisch. In die tijd startte ik ook mijn Marktplaats handeltje: kleding met 70% korting kopen om het vervolgens met winst te verkopen via Marktplaats. Zonder dat ik het wist had ik al meerdere inkomstenbronnen.

Op kamers

Hoewel mijn oma mij vroeger (en nog steeds) op het hart drukte dat sparen heel belangrijk was, ben ik mij dat pas echt gaan realiseren toen ik op kamers ging en opeens te maken had met vaste lasten. Ik had opeens de verantwoordelijkheid om de huur te betalen net als de boodschappen. Ik ontdekte dat het leven eigenlijk best duur is en dat was voor mij het moment om na te denken over mijn langetermijnstrategie. Oftewel: ik wilde meer grip krijgen op mijn financiën.

>> Budgetteren voor beginners: 5 tips!

Keigoed in geld

Ondertussen zijn we alweer heel wat jaartjes verder en ben ik aardig goed geworden in geld. Zo weet ik tot op de cent nauwkeurig hoeveel geld er elke maand uitgaat én waar ik dat geld precies aan uitgeef. Ik leef relatief zuinig, maar ik geef met liefde geld uit aan reizen, uiteten en aan persoonlijke ontwikkeling. Ik ben heel goed in geld besparen en het behalen van mijn spaardoelen. De kans dat ik geld uitgeef aan iets nutteloos is nihil. Ik ben op mijn 25e begonnen met beleggen en aan mijn eigen reis naar financiële vrijheid. Financiële rust ervaar ik al, maar het zou nóg leuker zijn als ik ook financiële vrijheid ervaar. 😉

Gratis e-book Krijg Grip op je Financiën

Omdat ik graag heel veel mensen wil helpen om ook heel goed te worden met geld, al mijn kennis te delen en je op weg te helpen naar financiële rust, heb ik een GRATIS e-book geschreven. In het gratis e-book help ik je met de volgende punten:

  • Het creëren van een positieve money mindset
  • Alle beperkende overtuigingen rondom geld overboord gooien
  • Inzicht creëren in je financiën
  • Ik help je met het besparen van geld. Elke maand weer
  • Aan de slag met het creëren van concrete spaardoelen
  • Ik help je met het opzetten van meerdere inkomstenbronnen

Het e-book is tijdelijk gratis. Tot 1 april 2021. Wil je leren hoe je beter wordt met geld? Download dan vandaag nog het gratis e-book. Al meer dan 150 mensen gingen je voor!

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.