Slapen in Gràcia | Hotel La Casa del Sol

Slapen in Gràcia | Hotel La Casa del Sol

Als je mij via social media volgt, heb je het wellicht al voorbij zien komen: afgelopen week sliep ik een nacht in het prachtige hotel; La Casa del Sol in de bruisende wijk Gràcia in Barcelona. En eerlijk? Het was een dikke vette aanrader. Waarom? Dat lees je hieronder!

De wijk Gràcia

Het hotel ligt gevestigd aan het plein Plaça del Sol. Een ideale ligging, want het hotel ligt in hartje Gràcia. Een opkomende wijk aan de rand van Barcelona. Het is dus een ideaal hotel als je wilt slapen in Gràcia, Barcelona. Hoewel het volgens veel media al een tijdje een populaire wijk is onder de toeristen, valt het toerisme in deze wijk nog heel erg mee. Tenminste, ik werd niet omver gelopen door luidruchtige toeristen. Fijn!

Het is er vooral heel gemütlich zoals de Duitsers het zeggen. De wijk ligt op een berg, je vindt overal kleine, smalle straatjes en diverse pleintjes. Het is er prima vertoeven.

Waan je in een oase van rust

Hotel La Casa del Sol is ligt op de hoek van het plein Plaça del Sol en is een vrij nieuw hotel. Twee jaar geleden is het geopend. Het is een klein hotel met vier verdiepingen en op de bovenste verdieping vind je een prachtige rooftop mét mini zwembad.

Zowel het lounge gedeelte beneden in het hotel als op het dakterras stralen veel elegantie en rust uit. En ondanks dat het een modern hotel is, voelt het niet kil aan, maar hangt er een bepaalde, fijne thuissfeer. Een ideale plek als je wilt slapen in Gràcia.

Modern gemixt met planten

De inrichting van het hotel is modern en er is werkelijk waar over elk klein detail nagedacht. En er is heel erg veel groen. Op de rooftop vind je talloze planten, waaronder een bananenplant en daarnaast hebben ze bij de entree van het hotel een groene muur gecreëerd. Aan de muur zijn van boven naar beneden plantenbakken bevestigd voor een fantastisch, groen resultaat. Daar word ik als plantenliefhebber heel erg blij van!

Op zoek naar toffe, unieke boetiek winkels in Barcelona? Dit zijn de aanraders.

De kamer

In het kleinschalige hotel bevinden zich diverse, moderne kamers. Zelf sliep ik op kamer 31. Op – jawel – de derde verdieping met uitzicht op de tuin c.q. de muur vol met planten.

De kamer is praktisch ingericht, je hebt ramen over de hele lengte van de kamer en er bevindt zich een fijne regendouche in de kamer. Voor Barcelona is het een ruime kamer. Alhoewel het bed wel een beetje aan de kleine kant was (1.50m breed) en ‘s nachts was het aan de warme kant. Maar gelukkig was er een airco.

Ik heb enorm genoten van het prachtige hotel, het mooie dakterras, de fijne douche en vooral de fijne planten.

Conclusie

Het is een dikke vette aanrader. Niet alleen qua ligging, want de wijk Gràcia is écht leuk, maar het hotel is een plaatje. Oh en het ontbijt was ook erg lekker!

Binnenkort slapen in Grácia, Barcelona? Boek hier direct een kamer bij Hotel La Casa del Sol of boek hier een kamer bij La Casa del Sol via Booking.com.

Ben jij al eens in Barcelona geweest?

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.


Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

4 comments

  1. Darina says:

    Wat een mooi hotel! Deze ga ik onthouden. Ik vond de wijk Gracia erg leuk toen ik in Barcelona was. Ik wil zeker een keer terug gaan.

Comments are closed.