Studentenleven | Mijn studentenkamer in hartje Amersfoort

Studentenleven | Mijn studentenkamer in hartje Amersfoort
Al een hele lange tijd stond er een roomtour op de planning. Alleen door de drukte kwam het er maar niet van. Een paar weken geleden maakte ik eindelijk de foto’s van mijn eigen, fijne plekje.
Mijn studentenkamer
Het is jullie vast niet ontgaan. Ik ben heel blij met mijn eigen kamer. Voor de mensen die het nog niet weten, ik woon in een groot studentenhuis midden in het centrum van Amersfoort. Het St. Joseph studentenhuis. Ik heb nog 5 huisgenoten. Drie mannelijke huisgenoten en twee vrouwelijke huisgenoten. We hebben een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamer. Op de badkamer staat een gezamenlijke wasmachine, hebben twee douches en twee wc’s. Een vrouwen wc en een mannen wc. Geloof me, dat scheelt een hoop. Ik woon er ondertussen al ruim drie jaar en het bevalt mij goed. Het studentenhuis bevindt zich in een heel oud gebouw en heeft daardoor hoge plafonds. 

Mijn kamer is groter dan de meeste andere studentenkamers. Mijn kamer heeft een oppervlakte van ongeveer 28m2 op de beneden vloer en ik heb een soort van tweede verdieping in mijn kamer doordat het plafond zo hoog is. Je kunt het vergelijken met een vide. Op mijn vide staat mijn tweepersoonsbed, mijn schoenrek en heb ik een enorm opberghok. 
We beginnen bij de deur. Elke kamer heeft een eigen huisnummer. Dat betekent dat elke kamer ook recht heef op huurstoeslag. Yaaay! Op mijn deur zie je een soort poster. Op elke deur hangt een poster die er door mijn huisgenoten opgeplakt is. 
Na de deur zie je meteen de koelkast, oven en wasbak. 
Erna staat er een spiegel en een witte ladekast.
Details
Mijn studeer-hoekje

Deze foto is van uit mijn vide gemaakt en kun je al een beetje zien dat ik best een grote kamer heb. 
Mijn vide, met mijn bed en rechts mijn schoenenrekje. Links van de foto zie je een luik. Daarachter heb ik nog een enorm groot opberghok/ruimte waar ik heel veel spullen kwijt kan. 

Wat vind je van mijn studentenkamer?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitterInstagramYoutube en Pinteres

Dionne, 28, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

35 comments

 1. Sabrina Drenth says:

  Ahh leuk <3 Echt fijn lijkt het me als je dan zo'n grote kamer hebt & ook nog eens een aparte slaap/woonkamer erg mooi en praktisch

 2. Renske says:

  Wat een heerlijke, ruime studentenkamer! 🙂 Ik vond dat ik al een ruime kamer had (20m2), haha. Wel heel fijn dat je een vide hebt! Dan heb je 'beneden' extra ruimte!

 3. Lisanne says:

  Super leuk en wat handig zo'n vide!! Ik kon ook altijd zo genieten van mijn eigen studentenkamer, zo fijn een eigen plekje… Je hebt een prachtige plek voor jezelf gecreëerd. 🙂

 4. Aaah chill dat je huurtoeslag krijgt! En wat heb jij een ruime, maar vooral opgeruimde kamer zeg. Jeetje! Ik maak er altijd best een bende van haha. Mijn kamer is 24m2 en ik woon met 9 meiden in een huis.

 5. Michdejongg says:

  Hoi! Dat ziet er leuk uit, zeg! Wat een ruimte heb je en wat een geluk dat je zo'n ruimte met huurtoeslag hebt kunnen krijgen. Zelf heb ik altijd in een mini studentenkamertje gewoond, maar een goede vriendin heeft heel lang een heel huis kunnen huren via leegstandsbeheer. Je kunt het een beetje vergelijken met antikraak wonen. Toen ik echt op mezelf ging wonen kwam ik daar pas achter, maar als ik opnieuw mijn studententijd en -kamer kon beleven zou ik voor zoiets gaan!

 6. Michdejongg says:

  Hoi! Dat ziet er leuk uit, zeg! Wat een ruimte heb je en wat een geluk dat je zo'n ruimte met huurtoeslag hebt kunnen krijgen. Zelf heb ik altijd in een mini studentenkamertje gewoond, maar een goede vriendin heeft heel lang een heel huis kunnen huren via leegstandsbeheer. Je kunt het een beetje vergelijken met antikraak wonen. Toen ik echt op mezelf ging wonen kwam ik daar pas achter, maar als ik opnieuw mijn studententijd en -kamer kon beleven zou ik voor zoiets gaan!

 7. Alexa Op 't Land says:

  ziet er echt super uit, zelf ben ik nu opzoek naar een kamer in Amersfoort en ga er vanmiddag bij eentje kijken. Jou kamer is zeker groot want 28m2 vind je niet snel maar je zou er dan ook wel wat meer voor betalen neem ik uit? Ziet dr leuk uit jullie huis!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.