Studentenleven | Mijn verschillende studentenkamers

Studentenleven | Mijn verschillende studentenkamers

Je bent jong en je wilt wat. Na het behalen van mijn havo diploma koos ik voor een opleiding aan de andere kant van Nederland. Dat betekende dat ik ruim drie jaar geleden het Limburgse dorpje waar ik gegroeid ben, verruilde voor de Randstad. 
Ik vond een zolderkamer in Amersfoort. Mijn toenmalige zolderkamer kon je heel letterlijk nemen, want hij was niet alleen klein, donker en stoffig. De kamer ook had overal schuine wanden, waardoor er maar een klein gedeelte was waar je recht kon staan. Toen ik die kamer zag was ik blij en leek hij mij fijn, maar dat kwam mede ook door feit dat ik niet beter wist. Dit was de eerste studentenkamer die ik bezocht had en ik dacht dat ik een goede deal sloot. 

Al snel kwam ik erachter dat de kamer helemaal niet zo fijn was. Het was er in de winter heel koud. De kamer had enkel glas en talloze tochtgaten en ik had er geen ‘thuis’ gevoel. Daarnaast was het ook gewoon klein. Het was een klein zolderhokje met een keukentje erin. Of in ieder geval in hoeverre je het een keuken kunt noemen. In april 2012 verhuisde ik naar huidige kamer. De kamer waar ik nu woon is een wereld van verschil met mijn vorige kamer. Hier heb ik heel erg naar mijn zin.

Zo zag mijn vorige kamer eruit. 

Nu woon ik een groot klooster dat omgebouwd is tot een studentenhuis. Het is een enorm complex waar 134 kamers zijn. De kamers zijn weer onderverdeeld in allerlei units waar je met 6 of 8 mensen samenwoont. Zelf woon in een unit met van zes studenten. Dat betekent dat ik nog vijf huisgenoten heb, drie jongens en twee meisjes. We delen samen de badkamer en de keuken. De badkamer bestaat uit een mannen wc en een vrouwen wc. Geloof mij, dat scheelt een hoop. Daarnaast beschikken we over twee douches voor ons zessen. We hebben gezamenlijke keuken en woonkamer die in een ruimte zitten. Het is een typische studentenkeuken. Een verzameling van oude spullen die niet bij elkaar passen qua stijl, maar voor een studentenhuis zijn ze prima. Over een paar weken laat ik jullie mijn eigen studentenkamer zien in deze nieuwe rubriek.
Zo ziet onze woonkamer/keuken eruit na een grondige poetsbeurt.
Lijkt het jou wat om in een studentenhuis te wonen?

Volg mij op BloglovinFacebookTwitter of Instagram.

Dionne, 28, freelance online marketeer met een passie voor bloggen, online marketing en ondernemen.

22 comments

 1. Janniek says:

  Wat vervelend, gelukkig heb je wat anders (heeel leuks zo te zien) kunnen vinden! Ik ben ook student en woon in een appartement, studentenhuis is niks voor mij!

 2. Mirne says:

  Zit er nu wel leuk uit! Ik zou niet in een studentenhuis kunnen wonen denk ik, maar ik woon met mijn vriend in een appartement. Ik hou toch wel erg van mijn eigen keuken etc.

 3. Simone -lifeofsimone- says:

  Fijn dat je nu in zo'n grote kamer zit! Ik zelf woon nu zo'n 3 jaar in mijn studentenhuis en heb gelukkig meteen de goede gekozen (was ook de eerste die ik bezocht haha!) ik heb een super ruime kamer, op de begane grond en het is gewoon heel gezellig Γ©n schoon.

 4. Bianca | Glamorous Lifestyle says:

  Echt een wereld van verschil! Een studentenhuis is niks voor mij denk ik, tenminste, niet voor een langere termijn! Ik heb liever mijn 'eigen' plekje haha!

 5. Deisy says:

  Blij om te horen dat je nu wel een leuk plekje hebt gevonden. Het hangt er bij mij denk ik af met wie ik samenwoon in studentenhuis: als de mensen leuk zijn, denk ik dat je sneller ook naar je zin hebt. Ook al lijkt mij badkamer delen niet ideaal haha: goed inplannen denk ik in de ochtend of valt dat wel mee ;-)?

 6. Rosanne says:

  Ahh ik vind het zijn charmes hebben, al die oude niet bij elkaar passende spullen, heel leuk! Ik heb ook op twee verschillende kamers gewoond. In Tilburg in een vrouwenhuis met supergroot balkon (<3) en in Scheveningen in een studentencomplex maar zonder gemeenschappelijke ruimte, dus erg op mezelf. Maar wel op vijf minuten lopen van zee. Geweldig tijden gehad!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.