Travel | In het voorjaar naar het zonnige Albufeira

Travel | In het voorjaar naar het zonnige Albufeira

Het is je vast niet ontgaan, vorige week verbleef ik in het mooie zonnige Portugal. Wat was het heerlijk om alvast te kunnen genieten van de zon en mijn vitamine D gehalte al een beetje op te krikken. Ik kan je vertellen, daar knapt een mens van op. Na het delen van de excursies die ik gedaan heb in Albufeira, deel ik vandaag een aantal prachtige foto’s, want wat is het mooi daar. Daarnaast vertel ik iets over de Coast and Country mountainbike tour die ik daar gedaan heb. Kijk je mee?

Naar Albufeira in het laag seizoen

Van dinsdag tot zondag was ik Portugal. Ik verbleef in old town van Albufeira. Albufeira is bij de meeste mensen bekend van de zon, zee, zuip vakanties onder de jongeren. Voor veel jongeren is het de plek om na het afstuderen naar toe te gaan. En dat zie je. Zodra je door het kleine centrumpje loopt, wordt je omver gegooid door neon letters, clubs en de meest verschrikkelijke toeristenwinkeltjes vol met troep. Tja, dat is de andere kant van de medaille. Ik zou dan ook voor geen goud willen verblijven tijdens het hoogseizoen. 


Het hotel

Ondanks dat ik het centrum een beetje tegen vond vallen, was old town (het gedeelte waar mijn hotel lag), wel mooi. Toch is het wel Portugal waar het allemaal wat minder goed onderhouden is dan in Nederland. Ik verbleef in het vier-sterren hotel Rocamar direct aan het strand. De ligging was prachtig. Het is heerlijk om in de ochtend het geluid van de zee te horen. Toch vond ik het hotel een beetje tegenvallen. Het was een vier-sterren hotel, maar mijn kamer was toe aan een opknapbeurt. Daarnaast viel het ontbijt in mijn ogen tegen (niet eens vers fruit..). Ook werkte de WiFi niet. Ik heb dit verschillende keren aangegeven, maar daar werd niets mee gedaan. Stom!

De omgeving

De omgeving is prachtig. Zelf ben ik dol op al die Portugese tegeltjes en hou ik van die mooie typische gebouwen. Het is echt een plek waar je naar toe gaat voor zon, zee en relaxen. Er is niet veel te doen. Wil je naar een stad, dan moet je of de beschikking hebben tot een auto of met een taxi gaan, want het openbaar vervoer is slecht. Aangezien ik normaal altijd op citytrip ga, miste ik hier de prikkels. Ik kan niet goed stil zitten en een boek lezen, maar op sommige momenten moest dat wel, want na twee keer lopen heb je de omgeving op loopafstand wel gezien.

Coast and Country moutainbike tour

Voor wat meer sensatie boekte ik een mountainbike tour via Algarve Bike Holidays. Het werd een County and Coast tour. We begonnen onze tocht langs de prachtige amandel- en sinaasappelsbomen. Zodra je ook maar vijf minuten aan het fietsen bent en de stad achter je gelaten hebt, waan je je in een oase van rust in de prachtige natuur. Ik vond het contrast heel groot. Je zag allerlei typische Portugese huisjes en verder heel veel natuur. Ik vond het oprecht heel mooi en werd er ook rustig van. Op de terugweg fietsten we langs de kust wat wederom zorgde voor prachtige beelden. Een absolute aanrader als je hier verblijft! Meer weten? Hier vind je meer informatie over de Coast and Country tour. 

Zoals je ziet, ziet het er prachtig uit! Zelfs in februari was het daar heerlijk weer (tussen de 20 en 24 graden). Wil je nog even naar de zon? Ik raad het je aan, het is heerlijk. Mocht je nog op zoek zijn naar tips om goedkoop te reizen? Die vind je hier.

Ben jij al eens in Albufeira geweest?

Volg mij op Bloglovin, Instagram, FacebookTwitter en Pinterest

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Mijn naam is Dionne. Alhoewel vrienden mij Dio noemen. Vandaar ook de naam Diolifestyle. 31 jaar en parttime digital nomad met een enorme passie voor content creatie. Ik schrijf het liefst over lifestyle: interieur, reizen, eten, planten, mode en veel meer.

13 comments

 1. Darina says:

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben nog nooit in Albufeira geweest, maar het ziet er schitterend uit. Heerlijk om even de zomer gevoeld te hebben.

 2. Anna says:

  Oei, jammer dat het wat tegenviel met het hotel en het centrum! Maar toch zie ik een heleboel mooie foto’s <3. Grappig om Albufeira zo eens in het laagseizoen te zien – het is mij inderdaad ook alleen bekend als party-vakantieoord. Leuk!

 3. Daphne says:

  Lijkt me echt zo heerlijk om aan het begin van het jaar een keer zo’n soort tripje te maken. Eventjes weg uit het koude, regenachtige Nederland!

 4. Shirley says:

  Ik ben als kind wel eens in het hoogseizoen geweest. Wat een verschil als je ziet hoe rustig het in het laagseizoen is. Wel ideaal om alvast wat zon mee te pakken.

 5. Jessica J. says:

  Ziet er goed uit, al lijkt het mij wel iets te ‘saai’ om er zes dagen te verblijven. Ik zou de prikkels ook missen. Fijn dat je zo eerlijk bent.

 6. Stephanie says:

  Mooie foto’s, leuk artikel om te lezen <3
  De Algarve is heerlijk, maar zelf ben ik meer fan van Portimao (ook een geweldig shopping center!), daar is alles wat nieuwer. Het enige wat je daar weer mist zijn de kleine strandjes, de kust daar is een stuk platter.

 7. Mylene says:

  Wel jammer dat het hotel een beetje tegenviel. Voor 4-sterren verwacht je toch wel wat hè. Verder lijkt het me wel leuk om er eens een dagje ofzo naartoe te gaan en om daarna weer verder te reizen, denk ik.

 8. Joyce rdt says:

  Oh wat heerlijk en dat temperatuurtje is helemaal fijn. Wel balen van het hotel zeg :(. Liefs.x

 9. Sylvia says:

  Wat leuk om te zien! Wij gaan er half december heen om er een jaar te wonen😄

Comments are closed.